To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ποτά

Ποτά, είδη, αλκοολούχα, μάρκες, τιμές, online, προσφορές

Ποτά, είδη, αλκοολούχα, μάρκες, τιμές, online, προσφορές

Αλκοολούχο ποτό είναι κάθε ποτό που περιέχει οποιαδήποτε ποσότητα αιθανόλης. Τα ποτά που περιλαμβάνονται σε αυτή την ομάδα είναι πολλά και προσπαθώντας να τα ομαδοποιήσουμε, μερικά από αυτά είναι: κρασιά, μπύρες, λικέρ, αποστάγματα, ουίσκι κ.λπ.

Η κατάποση μικρής ημερήσιας ποσότητας αλκοόλ δεν βλάπτει τους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να αρχίσετε τη συνήθεια να καταναλώνετε τέτοια ποτά. Σε θερμιδικό επίπεδο, το αλκοόλ παράγει 7 χιλιοθερμίδες ανά γραμμάριο χωρίς να παρέχει άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες , μέταλλα κ.λπ. Δεδομένου αυτού του χαρακτηριστικού της απουσίας διατροφικής συνεισφοράς, η αλκοολική θερμίδα ονομάζεται κενή θερμίδα .Για τον ίδιο λόγο, εάν ακολουθείτε οποιονδήποτε τύπο δίαιτας ή σχήματος χαμηλών θερμίδων, η κατανάλωση αλκοόλ είναι περιορισμένη.

Αλκοολούχα Ποτά

Σύμφωνα με την παρασκευή τους, μπορούμε να διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους αλκοολούχων ποτών.

Αυτά που παράγονται με ζύμωση, όπως το κρασί ή η μπύρα, στην οποία η περιεκτικότητα σε αλκοόλ συνήθως δεν ξεπερνά τους 18-20 βαθμούς.

Αυτά που παράγονται με απόσταξη (γενικά από προϊόν ζύμωσης) όπως ουίσκι, τζιν, μπράντι, οινοπνευματώδη ποτά, βότκα, μεσκάλ και τεκίλα και άλλα ποτά που συνήθως υπερβαίνουν τους 40º.

Καταρχάς, μπορούμε να πούμε ότι, γενικά  όταν πίνεται με μέτρο, κανένα από αυτά δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ακόμη και συνήθως είναι ευεργετικό, επειδή το αλκοόλ (ως απλό μόριο δεν προκαλεί αυτοάνοσες αντιδράσεις ή συσσώρευση ή αποβολή. Εκτός από κάποιες άλλες αρετές, δίνει ρευστότητα στο αίμα και αποβάλλει τις ελεύθερες ρίζες. Ετσι ώστε, τόσο τα κρασιά όσο και τα αποστάγματα όχι μόνο δεν απαγορεύονται αλλά συνιστώνται ως υγιεινά. Πρέπει να προσέχουμε πολύ κοινά ή κατώτερης ποιότητας που μπορεί να περιέχουν διάφορα πρόσθετα. Τα λεγόμενα «απεριτίφ» όπως το βερμούτ (Cinzano, Martini) ή τα λικέρ όπως το Cointreau, το Chartreuse ή το Licor 43 δεν φαίνονται να είναι άσχημα. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι ποτά από δημητριακά και όχι αποσταγμένα, όπως η μπύρα, γιατί , Λόγω του τρόπου παρασκευής του, το ρόφημα περιέχει τις πρωτεΐνες του κριθαριού.

Είδη αλκοολούχων ποτών

 Κρασί

Ανάμεσα σε όλα τα ποτά, το κρασί είναι το πιο παλιό γιατί χάνεται στους θρύλους όλων των λαών. Στην Κίνα ήταν γνωστό από το 2000 χρόνια π.Χ. αν και το κατανάλωναν με μέτρο και επιφύλαξη. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έκαναν το κρασί καθημερινό τους ποτό.

Ο ορισμός του διαφέρει από χώρα σε χώρα. το αρχαιότερο και πιο διαδεδομένο, ακόμα και σήμερα, είναι να το θεωρούμε ως προϊόν ζύμωσης μόνο του χυμού σταφυλιού , αλλά κατ’ επέκταση η ζύμωση άλλων χυμών φρούτων ονομάστηκε κρασί .

Δεν υπακούει σε έναν μόνο τύπο, καθώς υπάρχουν ποικιλίες αφρώδεις, λευκές, κόκκινες, γλυκές κ.λπ. σύμφωνα με τις διαδικασίες απόκτησής του.

 

 Βερμούτ

Το βερμούτ είναι ένα εξαιρετικό δροσιστικό ρόφημα αν αναμιχθεί με γλυκό νερό και καλύτερα με νερό σέλτζερ.

Ετυμολογικά σημαίνει αψιθιά, αφού η λέξη αυτή προέρχεται από τη γερμανική λέξη βερμούτ. Είναι ένα λικέρ απεριτίφ που αποτελείται από κρασί και άλλες βασικές, πικρές και τονωτικές ουσίες, που παρέχεται από προσθήκες αψιθιάς , ακακίας , κένταυρου , ξινής φλούδας πορτοκαλιού , φλοιού κιγχόνας , γεντιανής , ρίζας αγγελικής, ριζώματος καλαμιού . καθώς και αλκοολούχα εκχυλίσματα από μοσχοκάρυδο , γαρίφαλο μπαχαρικών, ρίζωμα κρίνος Φλωρεντίας , κανέλα , βανίλια κ.λπ.

Παρασκευάζεται αιωρώντας μέσα στον μούστο που ζυμώνει και μετά στο κρασί που περιέχεται στα βαρέλια παλαίωσης, πάνινες σακούλες με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνήθως το βερμούτ έχει λιγότερο οινόπνευμα από το κρασί που χρησιμοποιείται για την απόκτησή του, για το οποίο πρέπει να ανέβει σε συγκέντρωση 10 έως 20%.

 Βότκα

Είναι ένα λικέρ που εξάγεται από μούστους που έχουν υποστεί ζύμωση, που αρχικά παρήχθη από σίκαλη και βύνη, σε αναλογία 15 έως 25%, αργότερα χρησιμοποιήθηκε σιτάρι , καλαμπόκι ακόμα και πατάτες . Ως αποτέλεσμα της απόσταξης, περιέχει 90 έως 96% της αλκοόλης, η οποία στη συνέχεια ανάγεται με νερό σε πόσιμη συγκέντρωση 40 έως 60%.

Κατάγεται από τη Ρωσία , αλλά σήμερα είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες. Η τυπική βότκα είναι άχρωμη, έχει πικάντικη γεύση και δεν παλαιώνει συνήθως. Πίνεται χωρίς αραίωση και ως απεριτίφ.

Υπάρχουν κόκκινες (pigmanetized) και κίτρινες βότκες που ονομάζονται zubrowka. Η λέξη βότκα προέρχεται από τη βότκα της οποίας το γενετικό είναι wodi, μια υποκοριστική μορφή της ρωσικής λέξης woda που σημαίνει νερό, που σημαίνει κάτι σαν λίγο νερό.

Ουίσκι

Είναι κονιάκ από γλεύκους που έχουν υποστεί ζύμωση, που λαμβάνεται από βύνη και διάφορα άλλα δημητριακά. Ετυμολογικά σημαίνει «νερό της ζωής», καθώς προέρχεται από το γαλεϊκό usquebaugh. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όνομα του ουίσκι είναι δεσμευμένο για το δικό του όνομα, και αυτό του ουίσκι σε αυτό που προέρχεται από τη Σκωτία.

Είναι ξηρό στον ουρανίσκο και έχει κεχριμπαρένιο χρώμα. Κατά μέσο όρο η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ κυμαίνεται μεταξύ 40 και 55 βαθμών γενικά. Τέσσερις ποικιλίες αυτού του ποτού είναι γνωστές: Irish, Scotch, Bourbon και σίκαλη.

Κονιάκ

Το κονιάκ είναι η καστιλιάνικη μορφή κονιάκ. ένα εμπορικό σήμα κατατεθέν από γαλλική εταιρεία παραγωγής στο Ελβετικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Επομένως κανένας άλλος παραγωγός δεν μπορεί να γράψει αυτό το όνομα στην εμπορική του ετικέτα.

Το κονιάκ είναι γνωστό στις αγγλόφωνες χώρες, και κατ’ επέκταση σχεδόν παντού αλλού, ως μπράντι . Αυτό το όνομα προέρχεται, σύμφωνα με ορισμένους, από το επώνυμο του εφευρέτη του. Ολλανδός χημικός που έζησε στο Cognac της Γαλλίας και ο οποίος ήταν ο πρώτος που απέκτησε μπράντι με απόσταξη κρασιού. Αναφέρεται ότι το επίθετό του ήταν Brandewijn.

Με άλλα λόγια, κονιάκ είναι κάθε ποτό που παράγεται από την απόσταξη χυμών φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση. Άλλα διάσημα αλλά πιο σημαντικά τοπικά κονιάκ είναι, για παράδειγμα, το κονιάκ μήλου που ονομάζεται applejack στις Ηνωμένες Πολιτείες και το calvados στη Γαλλία, το κονιάκ άγριου μαύρου κερασιού που ονομάζεται kirsch στη Γερμανία και την Ελβετία. το mirabelle ή quertsch, που φημίζεται στη Γαλλία, το οποίο λαμβάνεται από δαμάσκηνα και αυτό στη Ρουμανία και την Ουγγαρία είναι γνωστό ως slivovitz και έτσι εξάγεται από κρασί σταφυλιού, κονιάκ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το ούξο και η μετάζα, ελληνικής προέλευσης. .

Αυτό το πολύτιμο ποτό είναι ένα ποτό που παράγεται από την απόσταξη κρασιού από σταφύλια. Το νεαρό κονιάκ, δηλαδή το πρόσφατα αποσταγμένο, έχει 70% αλκοόλ. Το οποίο κατά τη διάρκεια της παλαίωσης, χάνει με ρυθμό 1% ετησίως, μέχρι να φτάσει μόλις στο 20%.

Τζιν

Άρχισε να παράγεται στην Ολλανδία γύρω στον 17ο αιώνα και ονομάστηκε genievre, που σημαίνει άρκευθος, το όνομα ενός θάμνου της οικογένειας των κωνοφόρων . Όταν αυτό το ποτό εισήχθη στην Αγγλία, το όνομά του συντομεύτηκε σε τζιν, έτσι είναι γνωστό στις αγγλόφωνες χώρες.

Το τζιν δεν παλαιώνεται σε ξύλινα βαρέλια όπως το κονιάκ. Αλλά σε δοχεία με γυάλινη επένδυση ή δοχεία , τα οποία φυλάσσονται σε κλιματιζόμενα κελάρια.

Κατηγορίες Ποτών

Κρασί Ουίσκι Βότκα Ρούμι Κονιάκ, Μπράντυ
Μπίρες Λικέρ Ούζο Τσίπουρο Τζιν
Τεκίλα Grappa Απεριτίφ Σιρόπια, Πουρέδες Αξεσουάρ Ποτών
Διάφορα Ποτά
en_GBEnglish

Main Menu