To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ρούμι

Ρούμι , μάρκες, ποικιλία,  dark, λευκά, spiced, online αγορές, τιμές

Ρούμι , μάρκες, ποικιλία, dark, λευκά, spiced, online αγορές, τιμές

Ένα από τα λικέρ που ξεχωρίζουν σήμερα είναι το ρούμι. Σιγά σιγά, αυτό το αποσταγμένο ρόφημα κέρδιζε εξέχουσα θέση σε όλο τον κόσμο. Τόσο που σήμερα δεν λείπει σε κανένα μπαρ ενός μπαρ που σέβεται τον εαυτό του. Εάν θέλετε να έχετε ένα ποιοτικό ποτό στο σπίτι, είτε για να το πιείτε μόνοι σας είτε σε κοκτέιλ, είτε πρέπει να το αγοράσετε για μια εκδήλωση, σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το ποτό ώστε να αγοράσετε ένα καλό μπουκάλι.

Τι είναι το ρούμι

Είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση ζαχαροκάλαμου. Αυτό το ποτό περνάει από μια διαδικασία απόσταξης και αναμιγνύεται με απιονισμένο νερό για να ληφθεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό αιθανόλης. Συνήθως παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια για να βελτιωθεί η ποιότητα και η γεύση του. Αυτό το ποτό συνήθως αναμιγνύεται με άλλα για την παρασκευή κοκτέιλ και ποτών πολλών ειδών και για όλα τα γούστα.

Γιατί να αγοράσω ρούμι;

Το ρούμι είναι ένα ποτό με το οποίο μπορείτε να απολαύσετε πολλά κοκτέιλ στο σπίτι ή οπουδήποτε, με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορείτε να το πιείτε σκέτο (με πάγο π.χ.) και χωρίς να το ανακατέψετε με άλλα ποτά ή υλικά για να απολαύσετε την καλή του γεύση. Επιπλέον, υπάρχουν όλων των ειδών οι επωνυμίες και με διαφορετικές περιόδους παλαίωσης. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας ή από τα κοκτέιλ που σκοπεύετε να ετοιμάσετε με αυτό το ποτό και άλλα όπως καλό ουίσκι , τζιν ή βότκα .

Υπάρχουν μπουκάλια ρούμι με πολύ εντυπωσιακά και κομψά σχέδια που μπορούν ακόμη και να δώσουν μια διακοσμητική πινελιά στο μπαρ του σπιτιού σας ή στο μέρος που το αποθηκεύετε αφού το χρησιμοποιήσετε. Και δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να ανοίξετε ένα μπουκάλι από το καλύτερο σας ρούμι για να συνοδεύσετε τα πάρτι, τις συναντήσεις ή τις εκδηλώσεις σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν πολλά είδη ρούμι που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Επομένως, για να επιλέξετε ένα άριστης ποιότητας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ένα σύνολο παραγόντων που καθορίζουν πόσο καλό είναι το ποτό. Παρακάτω αναφέρονται τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την αγορά σας.

Πρώτη ύλη

Η πρώτη ύλη με την οποία παρασκευάζεται  είναι απαραίτητη για να διαφοροποιηθεί ένα καλό από ένα όχι και τόσο καλό. Aνάλογα με τη χώρα στην οποία παρασκευάζεται αυτό το ποτό, προκύπτει ένα προϊόν με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όπως το άρωμά του, το χρώμα και τη γεύση του. Στις χώρες της Καραϊβικής, ο χυμός ζαχαροκάλαμου χρησιμοποιείται συχνά ως πρώτη ύλη, για να σας δώσει μια ιδέα.

Από την άλλη, τα ρούμια που προέρχονται από χώρες της Καραϊβικής πρώην ισπανικών αποικιών είναι από μελάσα. Η διαφορά μεταξύ της άμεσης απόσταξης του ζαχαροκάλαμου χωρίς χειρισμό είναι ότι λαμβάνεται ένα πιο περίπλοκο, έντονο και φρουτώδες ρούμι. Τα ρούμια ισπανικής προέλευσης λαμβάνουν μελάσα από ζαχαροκάλαμο μέσω μιας πιο περίπλοκης απόσταξης. Μετατρέπει το ζαχαροκάλαμο σε ένα παχύρρευστο, σκουρόχρωμο υγρό που δημιουργεί ένα ελαφρύτερο, πιο γλυκό ρούμι.

Συστατικά

Εκτός από ζαχαροκάλαμο, μελάσα ή μείγμα και των δύο, μπορείτε να βρείτε με πρόσθετα συστατικά ειδικά για κάθε αποστακτήριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προστίθενται μαγιές, ξηροί καρποί ή αποστάγματα με αρώματα φρούτων και καραμέλα για να δώσουν στο ρούμι μια διαφορετική και πιο γλυκιά πινελιά. Το ρούμι Barceló είναι ένα από αυτά τα είδη ρούμι στα οποία προστίθενται τροπικά φρούτα σε μικρή αναλογία για να του δώσουν μια πιο χαρακτηριστική γεύση.

Από την άλλη πλευρά, το ρούμι Bacardí έχει πρόσθετα συστατικά ή πρόσθετα όπως μήλο, κανέλα ή βανίλια που ενισχύουν τη γεύση που παρέχει το ξύλο στη διαδικασία απόσταξης και γήρανσης του ρουμιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μάρκα συνδυάζει τα δικά της πρόσθετα και διαδικασίες απόσταξης για να ενισχύσει τη μυρωδιά, τη γεύση και την υφή του ρουμιού. Επιπλέον, συνήθως συνδυάζονται διαφορετικοί τύποι ρούμι, ώστε μεταξύ του νεότερου και του μεγαλύτερου να επιτυγχάνεται ένα τέλειο μείγμα που δίνει στο ρόφημα απαράμιλλη ποιότητα και γεύση.

Σχέδιο

Κάθε μάρκα ρούμι και οι παραλλαγές του διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους σχεδίων που μπορεί να κυμαίνονται από το πιο απλό έως το πιο υπερβολικό. Μπορείτε να βρείτε στιβαρά, μεγάλης διαμέτρου, μπουκάλια χαμηλού ύψους που είναι πολύ εντυπωσιακά και κομψά. Οι μάρκες τείνουν επίσης να διαφέρουν τα χαρακτηριστικά των φιαλών τους ανάλογα με το έτος παραγωγής, την ποιότητά τους ή την ηλικία τους. Η παρουσίαση του μπουκαλιού είναι σημαντική για να δημιουργήσει μια καλή οπτική εντύπωση στον καταναλωτή.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του μπουκαλιού ρούμι δίνουν μια ιδέα για το πόση μπορεί να είναι η αξία του ποτού. Αφού αυτά με πολύπλοκα και πολύ περίτεχνα σχέδια είναι συνήθως τα πιο αριστοκρατικά και ποιοτικά, αλλά και τα πιο ακριβά.

 

Τα διάφορα είδη 

Είναι ένα προϊόν που παρασκευάζεται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν διάφορα είδη που διαφέρουν ως προς το χρώμα, τις διαδικασίες απόσταξης και το μείγμα των συστατικών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το λευκό, σκούρο, αγροτικό και παλαιωμένο ρούμι. Τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του καθενός παρατίθενται παρακάτω.

Λευκό ρούμι

Πρόκειται για ένα είδος ροφήματος με διάφανη εμφάνιση ή πολύ ανοιχτό χρώμα. Το λευκό ρούμι τείνει να έχει πιο απαλή γεύση και ελαφρύτερο σώμα από το σκούρο  και χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή κοκτέιλ πολλαπλών συστατικών.

Σκούρο ρούμι

Παλαιώνεται σε βαρέλια κερασιάς ή δρύινα. Αυτά τα ποτά μπορεί να κυμαίνονται από ένα πορτοκαλί χρώμα έως ένα αδιαφανές σκούρο καφέ ή σχεδόν μαύρο χρώμα. Ανάλογα με τη μάρκα και τη διαδικασία που έχει υποστεί. Τείνουν να έχουν κάπως πιο έντονη γεύση και η απόσταξη τους γίνεται μέσω αποστακτηρίων. Κάτι που τους δίνει πολύ περισσότερο σώμα και χρώμα από το λευκό, για παράδειγμα.

Αγροτικό ρούμι

Είναι αυτό που παρασκευάζεται σε εδάφη της Καραϊβικής όπου κυριαρχούσαν οι γαλλικές αποικίες. Παρασκευάζεται με αποσταγμένο χυμό ζαχαροκάλαμου και μουσκεμένο με φρούτα και φυτά διαφορετικών αποστάγματα για να του δώσει περισσότερη γεύση. Ο βαθμός αλκοόλ αυτού του τύπου είναι μεταξύ 40 και 60 βαθμών.

Παλαιωμένο ρούμι

Είναι το πιο καταναλωτικό είδος. Το ρούμι Añejo παλαιώνει για μεγάλες περιόδους, μεταξύ τριών και δέκα ετών σε δρύινα ή βαρέλια από ξύλο κερασιάς. Η γεύση του είναι έντονη και έχει ένα στιβαρό σώμα. Παρασκευάζεται με την ανάμειξη διαφορετικών ρούμι παλαιωμένων με μια διαδικασία που ονομάζεται blend.

en_GBEnglish

Main Menu