To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Διάφορα Ποτά

Διάφορα Ποτά, είδη, μάρκες, αλκοολούχα, μη αλκοολούχα, προσφορές

Διάφορα Ποτά, είδη, μάρκες, αλκοολούχα, μη αλκοολούχα, προσφορές

Υπάρχει ποικιλία από διάφορα ποτά αλκοολούχα και μη. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να ταξινομηθούν με βάση την προέλευση ή την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά  η πιο γενική ταξινόμηση των αλκοολούχων ποτών είναι αυτή που αναφέρεται στη μέθοδο παρασκευής. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε τέσσερα είδη αλκοολούχων ποτών: ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση, αποστάγματα, ενισχυμένα ή γενναιόδωρα ποτά και λικέρ ή κρέμες. Τα τελευταία χρόνια επιβάλλεται και μια νέα τάση όσον αφορά τα διάφορα ποτά. Πρόκειται για μη αλκοολούχα κρασιά. Αυτή η ποικιλία κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς, κυρίως για τις ιδιότητες που φέρνει στην υγεία, πέρα ​​από το ότι είναι εξίσου νόστιμο με ένα κλασικό κρασί.

Ποια είναι η λειτουργία των διαφορετικών ποτών

Η λειτουργία των διαφορετικών ποτών μέσα στο σώμα μας είναι να ξεδιψάσουμε ή να το δούμε με έναν άλλο τρόπο για να ενυδατώσουμε το σώμα μας. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ποτά όχι μόνο όταν είναι απαραίτητο, αλλά και ως συνοδευτικό σε άλλα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν έναν συνδυασμό γεύσεων. Μέσα στο τελευταίο μπορούμε να επισημάνουμε ως κύριο τα

  • Αναψυκτικά.
  • κρασιά
  • Μπύρες.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε ποτά είναι όταν το κάνουμε με κοινωνικό τρόπο, συνήθως αυτοί οι τύποι διαφορετικών ποτών έχουν ένα αλκοολούχο συστατικό. Συνήθως, όταν αναφερόμαστε σε ποτά, δίνεται μια χροιά ποτών ή παρασκευασμάτων με αλκοόλ, ωστόσο, κάθε υγρό που καταπίνεται είναι ποτό.

 

Διάφορα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα διάφορα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι αυτά που λαμβάνονται μέσω μιας διαδικασίας ζύμωσης. Σε αυτή τη διαδικασία, η ζάχαρη ή τα δημητριακά μετατρέπονται σε αλκοόλ χάρη σε μια χημική αντίδραση που είναι δυνατή μόνο λόγω της παρουσίας ζυμομυκήτων. Το καλύτερο παράδειγμα ενός ποτού που έχει υποστεί ζύμωση είναι το κρασί , το βασικό αλκοολούχο ποτό. Το κρασί λαμβάνεται με ζύμωση των σταφυλιών σε γενικά ανοξείδωτες δεξαμενές. Οι ζύμες που ευθύνονται για τη ζύμωση είναι μικροσκοπικοί μύκητες που βρίσκονται φυσικά στη φλούδα των σταφυλιών. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ταραχώδης ζύμωση.

Άλλα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι:

  • σαμπάνια
  • Μπύρα
  • Μηλίτης
  • Βερμούτ

Διάφορα αποσταγμένα ή αλκοολούχα ποτά

Τα αποσταγμένα ποτά ή οινοπνευματώδη ποτά (μερικές φορές ονομάζονται aguardiente ) λαμβάνονται από την απόσταξη ενός ποτού που έχει υποστεί ζύμωση προηγουμένως. Η διαδικασία απόσταξης των αλκοολούχων ποτών είναι μια αρχαία τεχνική που πραγματοποιείται μέσω αλεμβικού . Αυτά τα ποτά αποστάζονται μία ή πολλές φορές και μπορούν να προστεθούν συστατικά που μεταμορφώνουν τη γεύση του αλκοόλ που λαμβάνεται. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ . Είναι επίσης σύνηθες να παλαιώνουν το απόσταγμα σε βαρέλια για να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη γεύση.

Τα κύρια αποσταγμένα ποτά είναι:

  • Βότκα
  • Τεκίλα
  • Κονιάκ

 

Ενισχυμένα ή ενισχυμένα ποτά

Τα ενισχυμένα ποτά  ή  τα γενναιόδωρα ποτά είναι εκείνα στα οποία μετά τη ζύμωση προστίθεται κάποιο είδος αλκοόλ ή ποτού, με στόχο την αύξηση της περιεκτικότητάς τους σε αλκοόλ και την επίτευξη ισορροπίας στη γεύση τους. Το αλκοόλ που υπάρχει σε αυτό το είδος ποτού έχει διπλή προέλευση: αυτό που προκύπτει από τη φυσική διαδικασία ζύμωσης και αυτό που προστίθεται χάρη στο ποτό από μια διαδικασία απόσταξης.

Μερικά ενισχυμένα ποτά :

  • ενισχυμένο κρασί
  • Σέρυ
  • Μαδέρα
  • Χαμομήλι
  • γαλλικά banyuls

Λικέρ και κρέμες

Τα λικέρ και οι κρέμες είναι  ποτά που παρασκευάζονται με ανάμειξη φρούτων, αρωματικών μπαχαρικών και σακχάρων με κονιάκ ή κρέμα γάλακτος. Αυτή η ταξινόμηση είναι η πιο εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ποικιλία των λικέρ και των κρεμών είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η γεωγραφία: κάθε περιοχή ή περιοχή του κόσμου έχει κάποιο λικέρ ή κρέμα. Τα πιο δημοφιλή λικέρ είναι συνήθως λικέρ φρούτων και βοτάνων, μερικά έχουν ιατρικούς σκοπούς και ο βαθμός αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ υψηλός κατά καιρούς (περισσότερο από τα αποστάγματα). Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή κανόνες όταν δημιουργείτε λικέρ και κρέμες.

Τα πιο σημαντικά λικέρ και κρέμες :

  • λικέρ φρούτων
  • λικέρ βοτάνων
  • Λιμοντσέλο
  • ποτό καφέ
  • παχαράν
  • αμαρέτο
  • λικέρ ουίσκι
  • πυρηνόκρεμα

 

Μη αλκοολούχα κρασιά

Το μη αλκοολούχο κρασί έχει μεγάλης κλίμακας οφέλη, ειδικά για την υγεία χάρη στις διάφορες ιδιότητές του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος, στον έλεγχο της χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό είναι το ιδανικό ποτό για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν πρέπει ή δεν θέλουν να καταναλώνουν συχνά αλκοόλ και ταυτόχρονα θέλουν να πίνουν ένα καλό κρασί απολαμβάνοντας όλα τα οφέλη του χωρίς προβλήματα.

Αυτός ο τύπος κρασιού έχει τις ίδιες δυνάμεις με τα συμβατικά κρασιά. Επομένως δεν βλάπτει ποτέ να έχετε ένα στο σπίτι για να το μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας και να συνοδεύσετε τα ορεκτικά και τα γεύματά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, υπάρχουν μη αλκοολούχα κρασιά όλων των γεύσεων και για όλα τα γούστα με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα και τις ανάγκες σας.

en_GBEnglish

Main Menu