To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κονιάκ, Μπράντυ

Κονιάκ, Μπράντυ, αλκοολούχα ποτά, ποικιλίες, τιμές, προσφορές

Κονιάκ, Μπράντυ, αλκοολούχα ποτά, ποικιλίες, τιμές, προσφορές

Όταν μιλάμε για κονιάκ , ή μπράντυ , είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ειδικό απόσταγμα . Αυτό συμβαίνει λόγω της γεωγραφικής του ιδιαιτερότητας, η οποία περιορίζει την παραγωγή του σε ένα μικρό μέρος στον κόσμο που, , βρίσκεται στη Γαλλία και περιλαμβάνει τις περιοχές Charente-Maritime, Charente, Deux-Sévres και Dordogne. Οι οποίες με τη σειρά τους χωρίζονται σε έξι ζώνες: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois και Bois Ordinaire.

Θεωρείται ένα αποσταγμένο κρασί που κερδίζει δημοτικότητα χάρη στην ποιότητα, το άρωμα και τη γεύση του. Οπότε γνωρίζοντας περισσότερα για αυτό το μοναδικό ποτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη γοητεία που κρύβει αυτό το γαλλικό ποτό.

Τι είναι το κονιάκ;

Το κονιάκ είναι ένα αποσταγμένο κρασί που προέρχεται από την περιοχή του κονιάκ της Γαλλίας, παρασκευάζεται από λευκό κρασί σταφυλιού. Όταν ζυμώνεται αποκτά τα πιο εκλεκτά και απολαυστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι φτιαγμένο από λευκό κρασί σταφυλιού και συγκεκριμένα την ποικιλία Ugni Blanc, έτσι αποκτά τα εξαίσια και απολαυστικά χαρακτηριστικά του ικανά να αναστενάξουν κάθε ουρανίσκο που αναζητά ποιοτικά ποτά.

Προέλευση του κονιάκ

Είναι ένα αποσταγμένο αλκοολούχο ποτό γαλλικής προέλευσης, πήρε το όνομά του από την πόλη όπου παράγεται, την περιοχή Cogñac. Γύρω στο έτος 1636, στη γαλλική περιοχή του Κονιάκ, οι οινοπαραγωγοί ξεσηκώθηκαν κατά των αρχών λόγω των χαμηλών τιμών που έφταναν τα κρασιά που παρήγαγαν. Αυτό που παρέλαβαν δεν κάλυπτε το κόστος παραγωγής, οπότε αποφάσισαν ότι όλη η σοδειά θα αποσταχθεί και θα αποθηκευτεί σε δρύινα βαρέλια.

Και κάπως έτσι προέκυψε, σύμφωνα με τους ιστορικούς, αυτό το είδος ποτού. Ένα αποσταγμένο ρόφημα που το 1860 άρχισε να εμφιαλώνεται και να πωλείται ως Eau de vie de Cognac και στη συνέχεια το 1909 η γαλλική διοίκηση αποφάσισε να ρυθμίσει θεσπίζοντας κανονισμούς για την παραγωγή του.

Ποια είναι τα είδη κονιάκ που υπάρχουν;

Είναι ένα ποτό που ταξινομείται σε τρεις τύπους ανάλογα με το χρόνο που περιέχει έχει παραμείνει παλαιωμένο. Ταξινομούνται ως εξής:

Πολύ ιδιαίτερο (VS)

Γνωστό και ως κονιάκ 3 αστέρων. Είναι εκείνα των οποίων το νεότερο απόσταγμα έχει παλαιώσει σε βαρέλι για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Very Superior Old Pale (VSOP)

Γνωστό και ως Reserva , είναι εκείνο το κονιάκ με οινοπνευματώδη ποτά που έχει παλαιώσει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Ναπολέων

Γνωστό και ως Hors d’âge, είναι κονιάκ που παρασκευάζεται με οινοπνευματώδη ποτά που έχουν παλαιώσει για τουλάχιστον έξι χρόνια.

 

Χαρακτηριστικά του κονιάκ που πρέπει να γνωρίζετε

Πρέπει να έχει τα ακόλουθα ειδικά χαρακτηριστικά:

  • Πρέπει να παρασκευάζεται αποκλειστικά στην τοποθεσία Cognac στη Γαλλία για να θεωρείται ως τέτοιο.
  • Έχει τη δική του ονομασία προέλευσης καταχωρισμένη στη Γαλλική χώρα.
  • Πρέπει να λαμβάνεται με διπλή απόσταξη σε αποστακτήρες τύπου Charentais ή Pot Stills από χαλκό.
  • Πρέπει να παλαιωθούν σε δρύινα βαρέλια που δεν έχουν προηγουμένως άλλο είδος ποτού εκτός από αυτό.
  • Παρασκευάζεται από λευκά σταφύλια, κυρίως από την ποικιλία ugni blanc.

Ποιοι είναι οι βαθμοί αλκοόλ;

Είναι ένα αλκοολούχο ποτό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, η οποία συνήθως εντοπίζεται στο 40%.

Ιδιότητες  που θα σας εκπλήξουν

Το κονιάκ είναι ένα αλκοολούχο ποτό που περιέχει 1,98 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά 100 γραμμάρια, άρα παρέχει 240 θερμίδες στον οργανισμό.

  • Έχει νάτριο, για κάθε 100 γραμμάρια μπορούμε να βρούμε 2,40 mg νατρίου.
  • Δεν περιέχει λίπος
  • Δεν περιέχει σάκχαρα
  • Έχει αντιοξειδωτικά

4 Οφέλη που δεν μπορείτε να χάσετε

Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά, αρκεί βέβαια η κατανάλωσή του να είναι μέτρια. Και ξεχωρίζει για το ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δεν περιέχει κανένα είδος πρόσθετων.

Είναι αντιοξειδωτικό

Είναι ένα ρόφημα που  χρησιμεύει στον οργανισμό μας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση, προβλήματα στο νευρικό μας σύστημα και καρδιακά προβλήματα.

Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν κονιάκ με μέτριο τρόπο έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, επειδή αυτό το ρόφημα εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών, εμποδίζοντας τη διέλευση του αίματος.

Βελτιώνει την όρεξη

Το κονιάκ έχει θετική επίδραση στον σχηματισμό του γαστρικού υγρού και στις μεταβολικές διεργασίες, υπάρχουν ακόμη και ιατρικά αρχεία που δείχνουν ότι αυτό το ποτό συμβάλλει στην εξάλειψη των σπασμών στο στομάχι.

Βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων

Το κονιάκ παρασκευάζεται με λευκά σταφύλια, αυτά συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη των πνευμόνων, επομένως η κατανάλωσή του με μέτρο θεωρείται από τους ειδικούς ως υγιεινό.

 

Διαφορά κονιάκ από μπράντυ

Το μπράντυ είναι ένα είδος ποτού και το κονιάκ είναι ένα είδος μπράντι. Διαφέρουν κυρίως σε:

  • Στην  τοποθεσία: το μπράντυ μπορεί να παραχθεί οπουδήποτε στον κόσμο, ενώ το κονιάκ μπορεί να παραχθεί μόνο στη Γαλλία.
  • Η πρώτη ύλη: το μπράντυ μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε ποικιλία σταφυλιού, ενώ το κονιάκ μπορεί να γίνει μόνο από τρεις ποικιλίες λευκών σταφυλιών (ugni blanc, colombard ή folle blanche).
  • Απόσταξη: το μπράντυ μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε διαδικασία απόσταξης, ενώ το κονιάκ με διπλή απόσταξη σε χάλκινη κατσαρόλα.
  • Παλαίωση: το μπράντυ παλαιώνεται για τουλάχιστον έξι μήνες σε ξύλινα βαρέλια. Από την άλλη, η παλαίωση του κονιάκ παλαιώνεται για τουλάχιστον τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

 

en_GBEnglish

Main Menu