To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σιρόπια, Πουρέδες

Σιρόπια, πουρέδες, ποικιλία, είδη, γεύσεις, τιμές, προσφορές

Σιρόπια, πουρέδες, ποικιλία, είδη, γεύσεις, τιμές, προσφορές

Η χρήση σιροπιών για ποτά είναι πολύ πιο συχνή από όσο φαντάζεστε. Αυτό μπορεί να είναι μέρος όλων των ποτών του μενού και παίζει σημαντικό ρόλο στη διάκριση των παρασκευασμάτων στο ίδιο μέρος. Αμέτρητα παρασκευάσματα κοκτέιλ ή καφέ έχουν προστεθεί κάποιο είδος αρωματικού σιροπιού. Είτε για να γλυκάνετε είτε να προσθέσετε γεύση, τα σιρόπια ποτών είναι μία από τις εισροές που συμβάλλουν στην επανεφεύρεση των ροφημάτων που μπορούν να εμφανιστούν σε ένα μενού. Τα σιρόπια έχουν κολλώδη υφή, με πολλή πυκνότητα. Αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ζάχαρης που έχουν. Για το λόγο αυτό, όταν χρησιμοποιούνται σε ποτά, η ζάχαρη δεν ενσωματώνεται στο περιεχόμενό τους. Αφού, αυτό το συστατικό θα προσφέρει κυρίως γλυκύτητα, γεύση και άρωμα.

Τι είναι τα σιρόπια, πουρέδες ποτών

Τα σιρόπια για ροφήματα είναι παχύρρευστα υγρά με βάση το νερό, τη ζάχαρη και συστατικά φυσικής προέλευσης που επιτρέπουν την επεξεργασία μιας μεγάλης γκάμα γεύσεων. Τα περισσότερα σιρόπια έχουν γεύση φρούτων, έχουν υψηλή συγκέντρωση και χρησιμεύουν για να αρωματίσουν οποιοδήποτε ρόφημα αναμειγνύονται. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην παρασκευή αλκοολούχων κοκτέιλ, αλλά οι εφαρμογές τους είναι πολύ διαφορετικές αφού η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη επιτρέπει τη χρήση τους ως γλυκαντικό για όλα τα είδη ποτών, ακόμη και για γρανίτες.

 

Ποια είναι η χρησιμότητα των σιροπιών για τα ποτά;

Επειδή τα σιρόπια είναι πολύ συμπυκνωμένα, διατηρούν μεγάλο μέρος των ιδιοτήτων γεύσης, χρώματος και αρώματος όταν αναμειγνύονται. Κάτι που είναι πολύ χρήσιμο όταν φτιάχνουμε δημιουργίες τύπου φραπέ ώστε να μην αραιώνονται εύκολα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά τους είναι ότι δεν στερεοποιούνται όταν εκτίθενται στο ύπαιθρο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσει κόκκους ζάχαρης που δίνουν στα προϊόντα σας κακή υφή. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αναμίξετε τη ζάχαρη σε οποιαδήποτε θερμοκρασία. Καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να διαλυθεί σε αυτή την πυκνή υγρή κατάσταση παρά όταν χρησιμοποιείται σε κρυστάλλους.

Σιρόπια για αλκοολούχα ποτά

Η πιο κοινή χρήση των σιροπιών ποτών είναι στα κοκτέιλ. Υπάρχουν ποτά στα οποία τοποθετούνται έως και τρεις ουγγιές σιροπιού κοκτέιλ πάνω από το ποτό για να βελτιώσουν τις γεύσεις. Η ακόμα να τις αλλάξουν ή να αυξήσουν τη δραστικότητα του αλκοόλ. Συνήθως, μισό έως πέντε ουγγιές σιροπιού (μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυασμοί) θα χρησιμοποιηθούν σε ένα μόνο ποτό.  Εκτός από τη γλυκύτητα, τα σιρόπια ποτών προσθέτουν χρώμα στα κοκτέιλ. Έτσι όλα αυτά τα μπλε, πορτοκαλί ή κόκκινα ποτά έχουν μερικά από αυτά τα προϊόντα στην παρασκευή τους. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να είναι ένα κοινό σιρόπι στα κοκτέιλ, ας πάρουμε ως παράδειγμα τα «διαβολάκια» (ρόφημα τεκίλα με κόκκινο χρώμα). Σε αυτά προστίθεται ένα σιρόπι με χαμηλή συγκέντρωση ζάχαρης, το οποίο ονομάζεται γρεναδίνη. Όπως και αυτό, τα σιρόπια από ζαχαροκάλαμο, κόκκινα φρούτα ή βατόμουρα χρησιμοποιούνται συνήθως για να δώσουν ιδιαίτερες πινελιές στα κοκτέιλ.

 

Γνωστά είδη σιροπιών

  • Αμαρένας :Το Amarenas  είναι μια πολύ δημοφιλής γεύση στα σιρόπια ποτών. Τόσο για τη νόστιμη γεύση του όσο και για το έντονο χρώμα του που το κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο για την παρασκευή κοκτέιλ με λευκά λικέρ.
  • Αμαρέτο : Η γεύση του Amaretto συνδυάζει τη νηφαλιότητα της γεύσης αμυγδάλου με μια γεύση καφέ που είναι πολύ χρήσιμη. Τόσο για την παρασκευή παχύρρευστων κοκτέιλ όσο και για άλλα είδη μη αλκοολούχων ποτών.
  • Φουντούκια : Αυτό είναι τέλειο για να το συνδυάσετε με ροφήματα σοκολάτας ή για να φτιάξετε διαφορετικούς τύπους μειγμάτων με καφέ. Επειδή έχουν παρόμοιες γεύσεις.
  • Λουλούδι sauco : Είναι ένα σιρόπι του οποίου η γεύση προέρχεται από ένα δημοφιλές λουλούδι από την περιοχή Trento στην Ιταλία. Είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε εξωτικά κοκτέιλ και να πειραματιστείτε με τους δροσιστικούς του τόνους.
  • Ιρλανδική κρέμα : Έχει πολύ έντονη γεύση λικέρ, ειδικά σχεδιασμένο για να φτιάχνει χειροποίητες δημιουργίες καφέ, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ζαχαροπλαστική για να δώσει χαρακτήρα σε ορισμένες συνταγές.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε  πουρέ φρούτων για να φτιάξετε κοκτέιλ;

Αυτό που διαφοροποιεί τα κοκτέιλ από τα υπόλοιπα ανάμεικτα ποτά που περιλαμβάνουν αλκοόλ είναι οι πολύ διαφορετικές γεύσεις που επιτυγχάνονται στην παρασκευή τους . Πολλοί θεωρούν το κοκτέιλ ως μια τέχνη που αναμειγνύει τόσο τη μοναδικότητα και την ποιότητα των συστατικών, όσο και την τεχνική για να τα συνδυάσεις με άλλα ποτά. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία και αυτό που επηρεάζει περισσότερο τη γεύση και το άρωμα αυτών των κοκτέιλ είναι οι πουρέδες φρούτων. Υπεύθυνος για την παροχή των αποχρώσεων στα κοκτέιλ και την επίτευξη μιας εντελώς διαφορετικής υφής . Το εύρος της επιλογής είναι πολύ ευρύ, δεδομένου του αριθμού των διαθέσιμων γεύσεων. Ιδανικό για να βρείτε τη σωστή γεύση για να εκπλήξετε τους καλεσμένους ή τους πελάτες σας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι πουρές φρούτων είναι τόσο σημαντικοί στην παρασκευή κοκτέιλ είναι ότι σας επιτρέπουν να κάνετε πολύ δροσιστικές επιλογές, ιδανικές για το καλοκαίρι , όπως οι «παγωμένες» εκδοχές του daiquiris ή της piña coladas. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά φρούτα, συμβάλλουν στη μείωση της αναλογίας αλκοόλ και ζάχαρης στα κοκτέιλ. Kαθιστώντας τα κατάλληλα για όσους προτιμούν πιο απαλές γεύσεις . Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι επίσης μια τέλεια επιλογή για να δώσετε στα μη αλκοολούχα κοκτέιλ μεγαλύτερη ένταση και να τα κάνετε κατάλληλα για όλους. Ένα κοκτέιλ με αλκοόλ, αλλά πιο υγιεινό και πιο δροσιστικό.

 

en_GBEnglish

Main Menu