To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κονσέρβες

Κονσέρβες, είδη, ποικιλίες, κομπόστες, τόνος, λαχανικά, προσφορές

Κονσέρβες, είδη, ποικιλίες, κομπόστες, τόνος, λαχανικά, προσφορές

Ποιος από εμάς δεν έχει ένα ράφι γεμάτο κονσέρβες στο ντουλάπι του σπιτιού ή σε ένα ντουλάπι της κουζίνας ; Μερικοί έχουν ακόμη και κονσέρβες στο γραφείο τους για να ξεφύγουν από μια βιασύνη ή απρόβλεπτη κατάσταση και για να μπορέσουν να φάνε γρήγορα κάτι ήδη έτοιμο. Είναι ένα φρέσκο ​​τρόφιμο, συσκευασμένο σε ερμητικά κλειστό τσίγκινο δοχείο. Υποβάλλεται σε διαδικασία θέρμανσης (αποστείρωση ή παστερίωση), σε συγκεκριμένες συνθήκες χρόνου και θερμοκρασίας, για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη φυσική του κατάσταση.  Η θερμότητα είναι ο μόνος παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών, μικροβιολογικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του τροφίμου. Όπως: γεύση, χρώμα, οσμή και υφή, μεταξύ άλλων. Ο ρυθμός ζωής που έχουμε, το άγχος και οι πολλές ώρες εργασίας σημαίνουν ότι αφιερώνουμε λιγότερο χρόνο στο μαγείρεμα και ότι καταναλώνουμε μεγαλύτερο αριθμό κονσερβοποιημένων τροφίμων. Όμως, είναι ή δεν είναι υγιεινά για την υγεία μας;

Πώς παρασκευάζονται οι κονσέρβες;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι κονσέρβες παρασκευάζονται από φρέσκα προϊόντα που, αφού παρασκευαστούν, υποβάλλονται σε θερμική διαδικασία για να διαρκέσουν στο χρόνο χωρίς να αλλοιωθούν. Το σύστημα συσκευασίας χαρακτηρίζεται από την αντοχή και την αδιαφάνειά του έναντι του φωτός και άλλων εξωτερικών παραγόντων. Κάνοντας το φαγητό να διαρκέσει. Οι κονσέρβες χάνουν κάποιες από τις βιταμίνες τους και περιέχουν ορισμένα πρόσθετα για τη διατήρησή τους. Στα οποία δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση, όπως ζάχαρη, αλάτι ή σιρόπι. Η σύστασή μας είναι ότι αν πρόκειται να έχουμε, για παράδειγμα, μια κονσέρβα σαρδέλες ή γαύρο ως ορεκτικό, να αφαιρούμε πάντα το υγρό στο οποίο περιέχονται. Αφού σε αυτό συμπυκνώνονται τα περισσότερα. Οι κονσέρβες είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος για μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή , πλούσια σε λαχανικά, ψάρια και οστρακοειδή που δεν θα καταναλώναμε διαφορετικά. Ωστόσο, πρέπει πάντα να το κάνουμε με μέτρο, όπως όλα τα πράγματα.

 

Γιατί τα τρόφιμα είναι κονσερβοποιημένα;

Τη στιγμή που συλλέγεται οποιοδήποτε προϊόν ή πρώτη ύλη, υφίσταται αναπόφευκτες απώλειες από άποψη φρεσκάδας, ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Όλες αυτές οι αλλαγές συνεχίζονται φυσικά κατά τη μεταφορά ή την παρατεταμένη αποθήκευση στα σούπερ μάρκετ μέχρι να υποβληθούν στο τελικό μαγείρεμα στο σπίτι. Η κονσερβοποίηση συλλέγει και διατηρεί την καλοσύνη των φρεσκοκομμένων καλλιεργειών. Είναι μια εναλλακτική λύση να έχετε ένα τρόφιμο τόσο φυσικό όσο το φρέσκο ​​φαγητό εκτός εποχής συγκομιδής. Είναι εύκολο στη μεταφορά και επιτρέπει στο προϊόν να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του.

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιέχουν πρόσθετα;

Στην παρασκευή κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται πρόσθετα για τη διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος ή την ενίσχυση των αισθητηριακών του χαρακτηριστικών. Καθώς η διαδικασία και τα χαρακτηριστικά του δοχείου παρέχουν ένα ασφαλές, ευχάριστο και ευχάριστο προϊόν για τον καταναλωτή. Καθώς και σαν μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, σε ορισμένες διαδικασίες παραγωγής, χρησιμοποιούνται οξινιστικά και αντιοξειδωτικά που δρουν ως ενίσχυση σε ορισμένα στάδια της διαδικασίας.

Οφέλη από κονσερβοποιημένα προϊόντα

Οι κονσέρβες έχουν, παρά την κριτική, πολυάριθμες ιδιότητες και οφέλη , μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  1. Το επίπεδο των μετάλλων , το οποίο αυξάνεται πέντε φορές σε σύγκριση με το ίδιο τρόφιμο αλλά φρέσκο, λόγω της χρήσης νατρίου (αλατιού) σε κονσέρβες, κυρίως τουρσί.
  2. Η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων , των ωμέγα 3 και της βιταμίνης Β3, η οποία στα κονσερβοποιημένα ψάρια σε λάδι είναι υψηλότερη από ότι στα φρέσκα δείγματα. Βοηθώντας μας να καταπολεμήσουμε την υψηλή χοληστερόλη.
  3. Ορισμένες κονσέρβες μάς επιτρέπουν να αφομοιώσουμε τις πρωτεΐνες τους καλύτερα από ό ,τι αν τρώγαμε το ίδιο προϊόν αλλά φρέσκο. Αν και είναι αλήθεια ότι περιέχει υψηλότερη πρόσληψη θερμίδων και πρωτεΐνης.

Πώς μας επηρεάζει η κατανάλωση κονσερβοποιημένων και επεξεργασμένων τροφίμων;

Υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες που έχουν δηλώσει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών διαταραχών, μεταβολικών διαταραχών, όπως παχυσαρκία και διαβήτης, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλοαγγειακή νόσο.

Τι πρέπει να ελέγχετε πριν φάτε κονσέρβες;

Ελέγξτε τις συνθήκες του δοχείου. Δεν πρέπει να παρουσιάζει διαρροές, εξογκώματα, διαρροές υπό κενό, βαθουλώματα, ρωγμές, σκουριά ή άλλα σημάδια φθοράς. Τα δοχεία κονσερβοποιημένων τροφίμων πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς την παρουσία σταλαγμάτων. Δεν πρέπει να έχουν άσχημη μυρωδιά ούτε να εκπέμπουν αέρια.

Τι είδους προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνετε όταν ανοίγετε το κουτί ή το δοχείο;

Όταν ανοίγετε ένα κουτί με κονσέρβες, μεταφέρετε ολόκληρο το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο. Μην κρατάτε ποτέ το πλεόνασμα στο αρχικό δοχείο. Μη χρησιμοποιείτε δοχεία για τρόφιμα, ειδικά επιστρεφόμενα, για ουσίες όπως απορρυπαντικά, διαλύτες, εντομοκτόνα.

 

Κατηγορίες Κονσερβών

 

Ντομάτες, Πολτοί Μανιτάρια Τόνος Ψάρια Θαλασσινά, Μαλάκια
Κρεατικά, Λουκάνικα Έτοιμα Φαγητά Κομπόστες Λαχανικά
en_GBEnglish

Main Menu