To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Λαχανικά

Λαχανικά, ποικιλία, είδη λαχανικών, βιολογικά, τιμές, προσφορές

Λαχανικά, ποικιλία, είδη λαχανικών, βιολογικά, τιμές, προσφορές

Η κατανάλωση λαχανικών έχει πολλά οφέλη . Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη τουλάχιστον πέντε έως έξι μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά . Εκτός από πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, τα λαχανικά είναι ενυδατικά και αντιοξειδωτικά και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η επαρκής πρόσληψη λαχανικών βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Με εξαίρεση τα φρούτα και τα λαχανικά που μαζεύονται και καταναλώνονται ωμά, όλα τα τρόφιμα φέρουν κάποια μορφή επεξεργασίας. Και δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι άνθρωποι το κάνουν εδώ και αιώνες για να βελτιώσουν τη γεύση τους, να διευκολύνουν τη διατήρησή τους ή να μειώσουν τους πιθανούς κινδύνους όταν τα τρώνε. Αν και η επεξεργασία κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών συνεπάγεται σχετική αρχική απώλεια θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C, ευνοεί επίσης τη διατήρηση ή τη βελτίωση άλλων, όπως οι φυτικές ίνες και τα μέταλλα. Επιπλέον του ότι καθιστά δυνατή την κατανάλωσή τους οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Λαχανικά σε κονσέρβα ή σε γυάλινο βάζο;

Όσον αφορά τις μορφές κονσερβοποίησης , η επιλογή ανάμεσα σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικά δοχεία είναι πάνω από όλα θέμα άνεσης και παρουσίασης. Καθώς και τα δύο προϊόντα περνούν από την ίδια προκαταρκτική διαδικασία. Οι κονσέρβες διευκολύνουν τη συσκευασία και το χειρισμό, προσφέρουν απόλυτη προστασία και είναι πιο ανθεκτικές (αν και όταν ανοιχτούν, επιδέχονται μικρότερο χρόνο διατήρησης). Αντίθετα, τα γυάλινα βάζα είναι λιγότερο άνετα στο χειρισμό, πιο βαριά και πιο εύθραυστα. Αλλά προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να παρατηρήσουν το περιεχόμενό τους και ότι, μόλις ανοίξουν, ανέχονται μεγαλύτερο χρόνο διατήρησης (πάντα στο ψυγείο).

Για να διασφαλιστεί ότι οι κονσέρβες διατηρούν όλες τις ιδιότητές τους με την πάροδο του χρόνου, συνιστάται να τις αποθηκεύετε σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως, καθώς αυτό θα μπορούσε να υποβαθμίσει τόσο το χρώμα του φαγητού όσο και ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά του.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το αλάτι είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συντηρητικά στην επεξεργασία τροφίμων. Ωστόσο, αυτή η επιπλέον περιεκτικότητα σε νάτριο σημαίνει ότι θα δείτε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις φρέσκες εκδόσεις αυτών των προϊόντων. Έτσι, για να διαρκέσουν αρκετούς μήνες στο ντουλάπι μας 100 γραμμάρια κονσέρβας φασολιών, διατηρούνται σε αλατούχο διάλυμα που μπορεί να περιέχει έως και 30 mg νατρίου, ενώ φρέσκα μόλις φτάνουν τα 4 mg. Η επίλυσή του, ωστόσο, είναι απλή. Απλά ξεπλύνετε τα λαχανικά και μην χρησιμοποιήσετε το υγρό που περίσσεψε σε καμία προετοιμασία.

 

Είδη κονσερβοποιημένων λαχανικών

Κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό με κονσέρβες γλυκού καλαμποκιού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη κουτιών για να διαλέξετε, από μικρό έως μεγάλο. Το καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δημητριακά στον κόσμο. Είναι ένα είδος υγιεινής διατροφικής επιλογής που παρέχει πολλά διατροφικά οφέλη. είναι επίσης μια πλούσια πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων. 

Μπιζέλια σε κονσέρβα

Τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια είναι ίσως το πρώτο στοιχείο που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα. Στη συνέχεια, τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης σε πίτες, σαλάτες και μαγειρευτά. Τα κονσερβοποιημένα πράσινα μπιζέλια είναι αρκετά υγιεινά και έχουν μια θρεπτική γροθιά. Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Κονσερβοποιημένο τουρσί, κόκκινο παντζάρι

Τα κόκκινα παντζάρια σε κονσέρβα είναι νόστιμα. Είναι μία από τις πολλές ποικιλίες τεύτλων που καλλιεργούν εδώδιμες ρίζες και τα φύλλα τους. Εκτός από τα τρόφιμα, τα τεύτλα σε κονσέρβα έχουν χρησιμοποιηθεί ως βρώσιμη χρωστική ουσία και ως φαρμακευτικό φυτό. Η κονσερβοποιημένη ρίζα παντζαριού τρώγεται συνήθως βρασμένη, ψημένη ή ωμή και τρώγεται μόνη της ή σε συνδυασμό με οποιαδήποτε σαλάτα λαχανικών. Ένα μεγάλο μέρος της εμπορικής παραγωγής γίνεται σε βραστό απολυμαντικό και παντζάρια ή τουρσί.

Κονσερβοποιημένα βλαστάρια μπαμπού

Οι βλαστοί μπαμπού σε κονσέρβα διατίθενται όλο το χρόνο. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Αλλά οι πιο εκτιμημένοι είναι οι μικρότεροι χειμερινοί βλαστοί. Οι βλαστοί μπαμπού κονσερβοποιημένοι σε νερό είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για φρέσκα προϊόντα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι προετοιμασμένα και απολύτως ασφαλή για κατανάλωση. Το μαγείρεμα κονσερβοποιημένου μπαμπού είναι εύκολο και νόστιμο, μπορεί να τηγανιστεί με κρέας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ζυμαρικά κ.λπ. Το μπαμπού σε κονσέρβα είναι το κύριο έργο της εταιρείας μας. Κάθε χρόνο εξάγουμε αρκετές εκατοντάδες κοντέινερ, κυρίως για εστιατόρια και μερικά για λιανική.

Ανάμεικτα λαχανικά

Τα ανάμεικτα λαχανικά είναι μια πολύ δημοφιλής κονσέρβα, χρησιμοποιείται ευρέως για σαλάτες, είναι επίσης το τέλειο συστατικό για πολλές νόστιμες συνταγές, όπως σούπες, κέικ και μαγειρευτά με κρέας. Υπάρχουν πολλά συστατικά για να επιλέξουν οι πελάτες: δύο (μπιζέλια και καρότα), τρία (μπιζέλια, καρότα και καλαμπόκι), τέσσερα (μπιζέλια, καρότα, καλαμπόκι και πράσινα φασόλια) και πέντε το πολύ. Όλα τα λαχανικά ως συστατικά είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε βιταμίνες, πολύ υγιεινά και με ζωηρά χρώματα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα προμήθειας κονσερβοποιημένων ανάμεικτων λαχανικών, τα οποία θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.

Καρότα

Υπάρχουν δύο εποχές καρότου: άνοιξη και φθινόπωρο. Αλλά συνήθως είναι διαθέσιμα, θα είναι σε κονσέρβα. Στην κονσερβοποίηση, τα καρότα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα για επιλογή: κονσέρβες σε κύβους καρότου, κονσέρβες φέτες καρότου, κονσέρβες λωρίδες καρότου και διαφορετικά μεγέθη κουτιών για την επιλογή σας. Τα καρότα είναι το καλό λαχανικό, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Είναι επίσης καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Είναι ένα ευέλικτο λαχανικό, οι άνθρωποι μπορούν να τα φάνε ωμά, στον ατμό, βραστά, ψητά ή ως συστατικό σε σούπες και μαγειρευτά. Ως:
Χρησιμοποιήστε τριμμένα καρότα σε σαλάτες, σαλάτες ή περιτυλίγματα.
Προσθέστε τριμμένα καρότα στα ψημένα προϊόντα
Τρώτε μπαστουνάκια καρότου ή παιδικά καρότα ως σνακ
Προσθέστε καρότα σε χυμούς και smoothies για απαλή, φυσικά γλυκιά γεύση.

Σπαράγγια

Τα κονσερβοποιημένα σπαράγγια δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι επίσης γεμάτα με οφέλη για την υγεία. Το τρυφερό στέλεχος του σπαραγγιού έχει υψηλή θρεπτική αξία και περιέχει διαφορετικούς τύπους βιταμινών και αμινοξέων. Λέγεται ότι η ποσότητα βιταμινών του είναι μεγαλύτερη από αυτή της ντομάτας και των λάχανων. Είναι η βασίλισσα των εκλεκτών λαχανικών που έχουμε όλο το χρόνο. Αλλά η περίοδος παραγωγής είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου. Έτσι, τα κονσερβοποιημένα σπαράγγια μπορούν αντί για φρέσκα όταν θέλετε να φάτε. Το υλικό είναι το πιο φρέσκο, τα περισσότερα προϊόντα έχουν λάβει το πιστοποιητικό BRC/IFS κ.λπ.

 

 

en_GBEnglish

Main Menu