To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κομπόστες

Κομπόστες, ποικιλίες, είδη, φρουτοσαλάτες, σπιτικές, τιμές, προσφορές

Κομπόστες, ποικιλίες, είδη, φρουτοσαλάτες, σπιτικές, τιμές, προσφορές

Οι κομπόστες φρούτων είναι ένα μαγειρεμένο γλυκό φρούτων που συνδυάζει ποικιλία φρούτων και ένα πλούσιο, παχύρρευστο σιρόπι. Ο καρπός σιγομαγειρεύεται να ζεσταθεί και να σπάσει ελαφρά και το αποτέλεσμα μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο. Εμφανίζεται ντυμένο με σαντιγί ή με παγωτό σε δύο κοινές παραλλαγές, αλλά έχει και πολλές άλλες χρήσεις. Πολλές καλλιέργειες κάνουν παραλλαγές κομπόστας φρούτων και το πιάτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το χειμώνα. 

Τι είναι οι κομπόστες;

Είναι ένα  σπιτικό επιδόρπιο  που παραδοσιακά παρασκευάζεται κυρίως από  μήλο  ή  αχλάδι , αλλά και από διαφορετικά  φρούτα  ( μήλο , ροδάκινο ,  βερίκοκο ,  αχλάδι ,  κυδώνι , ανανά. κόκκινα φρούτα ). Μια κομπόστα είναι μια σχετική τροφή για μωρά, σχηματίζεται από ένα τοίχωμα από διάφορα φρούτα. Γενικά υγιεινά φρούτα και όχι πολύ βαριά λαχανικά. Είναι μια πολύ υγιεινή τροφή που χρησιμεύει για ανάπτυξη, χρησιμοποιούνται και ως επιδόρπια, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των ματιών.

Είναι η δεύτερη τροφή που μπορεί να λάβει ένα μωρό μέσα στην ημέρα. Οι κομπόστες είναι εξαιρετικές για τη θεραπεία προβλημάτων του πεπτικού, της κατάποσης ή της μάσησης, καθώς και για την πρόληψη ή την επίλυση της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας ή της καούρας. Σε αυτό βρίσκουμε διάφορες ουσίες που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα για να πραγματοποιήσει το μεταβολισμό, να προστατεύσει την υγεία και να εξασφαλίσει την ανάπτυξη των παιδιών, βρίσκουμε επίσης μέταλλα. Οι κομπόστες βοηθούν επίσης στην καλή λειτουργία της χοληδόχου κύστης.

Χαρακτηριστικά κομπόστας

Οι κομπόστες περιέχουν 4,5% πρωτεΐνες και μέταλλα σε σύγκριση με 0,04% και 0,8%. Έχει ενεργειακό περιεχόμενο 3.178 θερμίδες ανά γραμμάριο, 1,9% λιπαρά και χαμηλό ποσοστό φυτικών ινών, περιέχει υψηλό δείκτη θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και πρωτεϊνών.

Βιταμίνες κομπόστας

Υπάρχουν βιταμίνες όπως Α, βήτα καροτίνη, Β6, Β12, C, D, E  κ.λπ. Οι κομπόστες παρασκευάζονται κυρίως με τα λεγόμενα σαρκώδη φρούτα όπως (παπάγια, μήλο, αχλάδι, μάνγκο) που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών όπως η ξηροφθαλμία, η διάρροια κ.λπ. Αυτά βρίσκονται επίσης σε λαχανικά όπως τα καρότα. Η βιταμίνη Β βρίσκεται στα φρούτα, τα οποία είναι αντιϊκά και βοηθούν στον έλεγχο της καρδιακής ανεπάρκειας. Και βιταμίνη C που βρίσκεται σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Περιέχει επίσης προβιταμίνη Α, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό, που βοηθά στον έλεγχο του καρκίνου του δέρματος, μειώνει επίσης τον καταρράκτη.

Προετοιμασία κομπόστας

Για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται εύκολα φρούτα και λαχανικά, όπως μάνγκο, δαμάσκηνο, αχλάδι, είτε ολόκληρα τα φρούτα, σε σιρόπι με τη ζάχαρη κατευθείαν και σε μικρότερη δόση από ότι για μαρμελάδες.
Ο καρπός που θα χρησιμοποιηθεί επιλέγεται και πλένεται πολύ καλά, ξεφλουδίζεται σε κομμάτια, μπαίνει να ψηθεί και μετά από αρκετές ώρες αφήνεται να στεγνώσει και ζυμώνεται προσθέτοντας συντηρητικά για να ληφθεί κομπόστα.

Μαρμελάδα, κομπόστα και ζελέ. Πως να τα ξεχωρίζετε

Με την πρώτη ματιά, είναι πιθανό να μην μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Και είναι ότι η μαρμελάδα, η κομπόστα και το ζελέ είναι πολύ παρόμοια τρόφιμα. Αλλά παρόλο που μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, ορισμένες μικρές διαφορές σημαίνουν ότι, στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τρία διαφορετικά πράγματα.

Η μαρμελάδα είναι το αποτέλεσμα του μαγειρέματος του πολτού (ή του πουρέ) ενός ή περισσότερων τύπων φρούτων με ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 35% φρούτα στο τελικό προϊόν και τα σάκχαρά του να έχουν αναλογία μεγαλύτερη από 60%.

Η κομπόστα μοιάζει πολύ με τη μαρμελάδα καθώς φτιάχνεται από το μαγείρεμα ολόκληρων φρούτων ή κομματιών. Η κύρια διαφορά είναι ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι μικρότερη από 14%. Το ζελέ λαμβάνεται μετά το μαγείρεμα του χυμού ενός ή περισσότερων τύπων φρούτων και η ελάχιστη ποσότητα του είναι 35%.

 

Πώς να σερβίρετε κομπόστες φρούτων

Οι κομπόστες είναι νόστιμες που σερβίρονται μόνες τους ως επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος. Συνήθως σερβίρονται ζεστές, αλλά μερικές φορές είναι παγωμένες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό ι σε άλλα πιάτα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να συμπεριλάβετε κομπόστα φρούτων στο μενού σας:

  • Κουτάλι κομπόστα βατόμουρου σε κέικ λίβρα ή παγωτό
  • Σερβίρετε μια κομπόστα από βερίκοκα, σταφίδες, αποξηραμένα κεράσια, μήλα, αχλάδια και κρασί Marsala με μια επιλογή τυριών για ένα πολυτελές επιδόρπιο.
  • Τοποθετήστε μια κόκκινη κομπόστα από κεράσια, κόκκινα σταφύλια και φράουλες πάνω από το σιρόπι μαύρης σταφίδας και γαρνίρετε με ζαχαρούχα κρέμα.
  • Στρώνουμε κομπόστα με κρέμα ή γιαούρτι
  • Βάλτε μια-δυο κουταλιές της σούπας πουρέ κομπόστας σε ένα ψηλό ποτήρι και γεμίστε με αφρώδες κρασί
  • Σερβίρετε κομπόστα φράουλας με  κέικ και σαντιγί
  • Προσφέρετε κομπόστα ροδάκινου σε τηγανίτες για πρωινό
en_GBEnglish

Main Menu