To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Θαλασσινά, Μαλάκια

Θαλασσινά, Μαλάκια, κονσέρβες, ποικιλίες, καλαμάρι, χταπόδι, προσφορές

Θαλασσινά, Μαλάκια, κονσέρβες, ποικιλίες, καλαμάρι, χταπόδι, προσφορές

Η χρήση θαλασσινών και μαλακίων σε κονσέρβα μπορεί να προσθέσει άφθονη γεύση και πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών στις σούπες, τα μαγειρευτά και τις σάλτσες σας. Είναι επίσης μεταξύ των πηγών θαλάσσιας πρωτεΐνης με τα χαμηλότερα γνωστά επίπεδα υδραργύρου. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των κονσερβοποιημένων θαλασσινών είναι η προσβασιμότητα και η ευκολία χρήσης τους. Διατίθενται για χρήση αμέσως μετά το άνοιγμα και ο χυμός τους ενσωματώνεται εύκολα σε πολλές συνταγές. Όταν επιλέγετε μια κονσέρβα θαλασσινών, φροντίστε να λάβετε υπόψη τα επίπεδα νατρίου και τα συστατικά. Τα καλύτερα κονσερβοποιημένα προϊόντα  είναι αυτά με ελάχιστη λίστα συστατικών, αποκλειστικά φυσικά συστατικά και χωρίς συντηρητικά. Όπως με όλα τα κονσερβοποιημένα θαλασσινά, φροντίστε να επιθεωρήσετε τις κονσέρβες σας για σωματίδια και θραύσματα κελύφους.

Η θάλασσα μας δίνει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και προϊόντων με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ποικιλία από κονσέρβες: από ψάρια και οστρακοειδή, μέχρι επεξεργασμένα προϊόντα όπως το σουρίμι, ο βασιλιάς των σαλατών ή ακόμα και τα φύκια.

 

Τι είναι τα θαλασσινά σε κονσέρβα;

Τα οστρακοειδή είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει μαλάκια, μαλακόστρακα, ακόμη και εχινόδερμα. Αν και και τα τρία είδη θαλασσινών μπορούν να βρεθούν σε κονσέρβα ή σε βάζο, τα πιο κοινά στις πολιτείες είναι τα μαλάκια. Σε αντίθεση με τα ψάρια, τα οστρακοειδή συχνά απέχουν λιγότερο από ηθικές και υγειονομικές ανησυχίες. Γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή εάν δεν έχετε διάθεση να κάνετε τα μαθήματά σας. Τα  μύδια, τα χτένια και τα στρείδια, τρέφονται φιλτράροντας θρεπτικά συστατικά από το περιβάλλον τους. Έτσι, ακόμη και όταν εκτρέφονται, οι αγρότες δεν πιέζονται να αγοράσουν φθηνά και συχνά χαμηλής ποιότητας τρόφιμα για να συντηρήσουν τα προς το ζην.

Δυστυχώς, τα οστρακοειδή, ιδιαίτερα οι γαρίδες, προέρχονται συχνά από βρώμικες και μη βιώσιμες πηγές, Επομένως, εάν δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το προϊόν σας έχει αλιευθεί άγρια, παραλείψτε να το αγοράσετε. Οι γαρίδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Κόλπο του Μεξικού είναι συχνά ένα καλό στοίχημα. Εάν αυτός ήταν ένας οδηγός για φρέσκα θαλασσινά, θα άξιζε τον χρόνο για να μάθετε για τα διάφορα είδη θαλασσινών, αλλά με τα κονσερβοποιημένα θαλασσινά, έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας τους.

 

Ποιες είναι οι ιδιότητες των θαλασσινών;

Τα θαλασσινά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολυτέλειας και της ποιότητας. Αλλά εκτός από νόστιμα, έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες που τα καθιστούν ένα πραγματικά πλήρες φαγητό :

Πηγή πρωτεΐνης

Όντας τροφή ζωικής προέλευσης, τα οστρακοειδή παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας , καθώς παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να παράγει μόνο του και χρειάζεται να χτίσει ιστούς και να πραγματοποιήσει ζωτικές διαδικασίες. Για το λόγο αυτό, τα οστρακοειδή είναι ιδανικά για αθλητικές δίαιτες , αφού οι πρωτεΐνες τους ευνοούν την αποκατάσταση των μυών.

Χαμηλά σε λιπαρά

τα οστρακοειδή περιέχουν πολύ χαμηλό επίπεδο θερμίδων και λίπους , το τελευταίο είναι λιγότερο από 2%. Αυτό καθιστά αυτή την τροφή τέλεια κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος αφού, καθώς είναι επίσης πλούσιες σε πρωτεΐνες, παράγουν χορταστικό αποτέλεσμα.

Υψηλή πυκνότητα θρεπτικών συστατικών

Τα οστρακοειδή συγκεντρώνουν πλήθος ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών για την υγεία. Τα οποία βοηθούν στη διατήρηση μιας βέλτιστης διατροφής και κατάστασης υγείας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μέταλλα όπως το ιώδιο, ο σίδηρος, το κάλιο, το νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας , ευνοούν την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και του εγκεφάλου και συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνότητας και της υγείας των οστών και των δοντιών .

Βιταμίνη Ε

Έχει αντιοξειδωτική λειτουργία , η οποία προστατεύει τον οργανισμό από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Αυτή η βιταμίνη βοηθά επίσης στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων.

Βιταμίνες Β

Είναι διαλυτές στο νερό, επομένως ο οργανισμός δεν τις αποθηκεύει και πρέπει να τις λαμβάνει από τη διατροφή. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν μεταξύ άλλων τον μεταβολισμό των κυττάρων, την παραγωγή ενέργειας και την ανάκτηση του DNA. Ειδικότερα, ξεχωρίζει η βιταμίνη Β12. Η ​​οποία παίζει ουσιαστικό ρόλο στη νευρολογική λειτουργία και η βιταμίνη Β9 ή φολικό οξύ, που είναι απαραίτητο στη διατροφή των εγκύων.

Βιταμίνη Α

Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που υπάρχει φυσικά στα τρόφιμα. Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης , του ανοσοποιητικού συστήματος και της αναπαραγωγής , καθώς και στη σωστή λειτουργία οργάνων όπως η καρδιά, οι πνεύμονες ή τα νεφρά.

 

Τα κονσερβοποιημένα θαλασσινά  που καταναλώνουμε περισσότερο είναι, για παράδειγμα, τα μύδια ή τα χτένια. Ποιες είναι οι ιδιότητές τους;

Τα μύδια , εκτός από νόστιμα , έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες που τα καθιστούν ολοκληρωμένη τροφή. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα , που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, είναι αντιφλεγμονώδη και προάγουν τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο και ιώδιο, που βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Οι ορμόνες του οποίου εμπλέκονται στο μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.

Η βιταμίνη Β12 (και πολλές άλλες), η οποία παίζει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε θερμίδες , γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για αθλητές και δίαιτες, καθώς βοηθούν στην αναγέννηση της οστικής και μυϊκής μάζας.

en_GBEnglish

Main Menu