To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κρεατικά, Λουκάνικα

Κρεατικά, Λουκάνικα, κονσέρβες, ποικιλίες, είδη, τιμές, προσφορές

Κρεατικά, Λουκάνικα, κονσέρβες, ποικιλίες, είδη, τιμές, προσφορές

Η κονσερβοποίηση είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τα τρόφιμα για μελλοντική χρήση χωρίς την προσθήκη χημικών και πρόσθετων που βρίσκονται σε τρόφιμα που διατηρούνται στο εμπόριο. Ενώ πολλοί άνθρωποι καταψύχουν το κρέας για να το συντηρήσουν για μελλοντική χρήση, πολλοί δεν έχουν σκεφτεί την ευκολία της κονσερβοποίησης για κρεατικά. Τα κονσερβοποιημένα κρεατικά μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια όταν αποθηκευτούν σωστά. Δίνοντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το κατεψυγμένο κρέας.

Τι είναι τα κονσερβοποιημένα κρεατικά;

Παρόλο που το SPAM έκανε τα κονσερβοποιημένα κρέατα διάσημα με το ζαμπόν από κονσέρβα με παράξενη γεύση, το κρέας από κονσέρβες ήταν επίσης εξαιρετικά δημοφιλές από τον 20ο αιώνα. Το κρέας κονσέρβας είναι μαγειρεμένο ή ωμό κρέας από ζώα. Το οποίο συνήθως αλέθεται και μεταποιείται σε κονσέρβες για μακροχρόνια αποθήκευση. Εκτός από μια γρήγορη και φθηνή επιλογή για περιστασιακά γεύματα, το κονσερβοποιημένο βόειο κρέας χρησιμοποιείται συχνά για φαγητά κατασκήνωσης και επιβίωσης.

Αν και δεν είναι τόσο γευστικό όσο το φρέσκο ​​κρέας, το κονσερβοποιημένο κρέας έχει γενικά διάρκεια ζωής από πέντε έως δέκα χρόνια. Βασικά, όπως τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, το κονσερβοποιημένο βόειο κρέας δεν χρειάζεται να καταψυχθεί. Επομένως συχνά αποθηκεύεται σε καταφύγια καταστροφών  και συσκευάζεται σε εξοπλισμό κατασκήνωσης. Αν και μπορεί να καταναλωθεί μόνο του, χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρευτά, ζυμαρικά, σούπες και άλλα παρασκευασμένα φαγητά.

Κονσερβοποιημένα κρεατικά μπορούν να βρεθούν προ επεξεργασμένα στα σούπερ μάρκετ και στο διαδίκτυο. Τα προϊόντα Amish έχουν συχνά κονσερβοποιημένα κρεατικά υψηλής ποιότητας για επιλογή σε κατάλληλες περιοχές. Μπορεί να γίνει και στο σπίτι με κονσέρβα πίεσης.

 

Πως παρασκευάζονται;

Το βόειο κρέας που χρησιμοποιείται στην κονσέρβα κρέατος είναι συνήθως αλεσμένο ή κομμένο σε κύβους ή λωρίδες. Το κρέας μπορεί να μαγειρευτεί ή να κονσερβοποιηθεί ωμό. Ωστόσο, πριν κονσερβοποιηθεί, το κομμένο κρέας μουλιάζεται πάντα σε άλμη ή αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα. Μόλις αλατιστεί το κρέας, τοποθετείται σε κονσέρβες ή βάζα και τοποθετείται στη χύτρα ταχύτητας. Μπορεί να προστεθεί νερό, ζωμός ή χυμός ντομάτας για να δώσει στο κρέας επιπλέον γεύση. Ανάλογα με την τεχνική, δεν χρειάζεται υγρό. Πολλές κονσέρβες βοείου κρέατος δεν κονσερβοποιούνται με επιπλέον υγρό.

Η πίεση που απαιτείται για τη σωστή κατανάλωση κρέατος μπορεί να εξαρτάται από το τρέχον υψόμετρο και τον τύπο του δοχείου υπό πίεση που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, στα 4.000 πόδια (1.219 μ.) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να κονσερβοποιηθεί 1 πίντα (473 ml) κρέατος σε δοχείο πίεσης με μετρητή, απαιτούνται 15 λίβρες (6,8 κιλά) πίεσης για 75 λεπτά. Ένας κονσερβοποιητής πίεσης μετρητή θα απαιτούσε 12 λίβρες πίεσης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ένα δημοφιλές είδος βοείου κρέατος είναι το κορν μοσχάρι. Το Corned Beef είναι ήδη πολύ αλατισμένο, ή ακόμα και τουρσί, όταν είναι φρέσκο, επομένως προσφέρεται εύκολα για κονσερβοποίηση. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα κονσερβοποιημένου μοσχαρίσιου καλαμποκιού είναι το  κορν βοδινού, που βρίσκεται συχνά ως τρόφιμο για πρωινό, ιδιαίτερα στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Το corn beef picadillo είναι κιμάς ή κομμένο σε κύβους corned beef αναμεμειγμένο με κρεμμύδια και πατάτες, συνήθως picadillo.

Είδη επεξεργασμένων κρεατικών

Αναφερόμαστε σε εκείνα τα προϊόντα που προέρχονται από τη μετατροπή του κρέατος μέσω αλατίσματος, σκλήρυνσης, ζύμωσης, καπνίσματος  ή άλλων διεργασιών που χρησιμοποιούνται για την προστασία του κρέατος από την αλλοίωση των μικροοργανισμών και την αύξηση της ωφέλιμης ζωής του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να περιέχουν συντηρητικά συστατικά όπως αλάτι, μπαχαρικά ή πρόσθετα όπως θειώδη, νιτρώδη ή νιτρικά άλατα.

Επιπλέον, είναι συνήθως χοιρινό ή μοσχάρι, αλλά και παραπροϊόντα παραπροϊόντων, πουλερικών ή κρέατος όπως το αίμα. Ως εκ τούτου, τα περίφημα λουκάνικα, ζαμπόν, κονσέρβες ή κονσέρβες κρέατος και σάλτσες με βάση το κρέας περιλαμβάνονται σε αυτήν την τυπολογία. Σύμφωνα με την παρασκευή τους, διακρίνονται πολλά είδη επεξεργασμένου κρέατος:

Ωμό επεξεργασμένο κρέας

Eίναι εκείνα τα παράγωγα κρέατος που έχουν περάσει μόνο από διαδικασία άλεσης με μηχανή άλεσης και τα οποία, όπως υποδηλώνει το όνομά τουw, δεν έχουν υποστεί καμία διαδικασία μαγειρέματος, καπνίσματος, ωρίμανσης. Το πιο παραδοσιακό είναι ο κιμάς από το κρεοπωλείο ή τα σπιτικά χάμπουργκερ. Καθώς δεν έχουν περάσει από διαδικασία μαγειρέματος, έχουν πολύ μικρή ημερομηνία λήξης (24 ώρες). Στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε κιμά με πρόσθετα. Eίναι ένα προϊόν από κιμά στον οποίο μπορούν να προστεθούν δημητριακά, πρωτεΐνη σόγιας και θειώδη (συντηρητικά πρόσθετα). Σε αυτή την περίπτωση η λήξη είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Αλατισμένα, παστά και ώριμα κρέατα (ζαμπόν, μπέικον κ.λπ.)

Τα παστά φτιάχνονται με ολόκληρα κομμάτια μοσχευμάτων ζώων που καλύπτονται με άφθονο αλάτι και άλλα συστατικά. Στη συνέχεια, μπορούν να περάσουν από μια διαδικασία ξήρανσης ή ωρίμανσης,  μαριναρίσματος ή/και καπνίσματος. Το αλάτισμα γίνεται μόνο σε ολόκληρα κομμάτια κρέατος. Παραδείγματα: ζαμπόν, μπέικον, μεταξύ άλλων. Πρέπει να διαφοροποιηθεί η παραδοσιακή επεξεργασία κρεάτων βιομηχανικής προέλευσης όπως το αλλαντικό ζαμπόν ή το μπέικον που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίς περίοδο ωρίμανσης. Τα βιομηχανικά κρέατα εγχέονται με άλμη και πωλούνται χωρίς χρόνο ωρίμανσης.

Λουκάνικα

Eίναι προϊόντα κρέατος που παρασκευάζονται με κιμά, γενικά χοιρινό, και τα οποία αργότερα γεμίζονται, όπως λέει η λέξη. Μπορείτε να βρείτε τροφές όπως chorizo, σαλάμι, longaniza, ζαμπόν, μεταξύ άλλων.

Αποξηραμένο κρέας

Aποτελείται από μια μέθοδο συντήρησης του κρέατος με αφυδάτωση.

Πατέ

Eκλεκτή πάστα κρέατος που παρασκευάζεται με κρέας, συκώτι ή και τα δύο είδη κρέατος, αλάτι, καρυκεύματα, αυγά, γάλα και πρόσθετα όπως νιτρώδη και νιτρικά άλατα ή ενισχυτικά γεύσης.

en_GBEnglish

Main Menu