To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Τόνος

Τόνος, ποικιλίες, είδη, κονσέρβες, καπνιστός, σε ηλιέλαιο, προσφορές

Τόνος, ποικιλίες, είδη, κονσέρβες, καπνιστός, σε ηλιέλαιο, προσφορές

Μια από τις κονσέρβες που δεν λείπει συνήθως από κανένα ντουλάπι είναι ο τόνος και ιδιαίτερα ο τόνος σε κονσέρβα , καθώς είναι ένα προϊόν που, αν γίνει καλά, είναι υγιεινό. Είναι επίσης θρεπτικό και προσβάσιμο, αν και υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες ανάλογα με το είδος τόνου με τον οποίο παρασκευάζεται και το υγρό στο οποίο συντηρείται. Παρεμπιπτόντως, ο τόνος που μπαίνει σε γυάλινο βάζο δεν είναι πάντα καλύτερος από μια κονσέρβα. Υπάρχουν τα πάντα σε αυτήν την αγορά, τώρα, για αυτά τα ειδικά γεύματα, είναι πάντα εύκολο να βρείτε έναν εξαιρετικό τόνο ή παλαμίδα από τον Βορρά σε ελαιόλαδο έξτρα παρθένο.

Είδη τόνου και χρήσεις

Ανάλογα με την κοπή του κρέατος, υπάρχουν έως και πέντε παρουσιάσεις των ψαριών που πωλούνται σε κονσέρβα. Αυτά είναι:

Ψιλοκομμένο

Είναι ψιλοκομμένο κρέας ψαριού, το οποίο δεν σχηματίζει ομοιόμορφη πάστα, αλλά αναιρείται. Για το λόγο αυτό, είναι ιδανικό για τορτίγιες, σάντουιτς, tucos ή για παρασκευές όπως γεμιστό caigua ή σκεπασμένο ρύζι (αντί για κιμά). Το κόστος του είναι συνήθως μικρότερο από τις άλλες παρουσιάσεις γιατί περιλαμβάνει διάφορα μέρη του ψαριού και όχι μόνο το φιλέτο. Για το λόγο αυτό, η γεύση του είναι αισθητά διαφορετική από αυτή των άλλων παρουσιάσεων, αν και η θρεπτική του αξία είναι ισοδύναμη.

Μπριζόλα

Είναι κοψίματα οσφυϊκής χώρας που γίνονται κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς του ψαριού (δηλαδή αγνό «κρέας»). Γι’ αυτό σχηματίζουν ένα επίμηκες μπλοκ. Ταιριάζουν σε σαλάτες, μαγειρευτά, ακόμα και σε σοτέ ή ζυμαρικά. Μπορείτε να φανταστείτε ένα τουρσί ;

Στερεός

Σε αντίθεση με το φιλέτο, το στερεό είναι μια διατομή της οσφύος (όχι επιμήκης). Επομένως είναι δυνατόν να δούμε ολόκληρη την υφή του και πώς σχηματίζονται οι φλέβες του ψαριού. Αυτή η ποικιλία λειτουργεί επίσης σε σαλάτες και κρύα πιάτα (τύπου bachelor).

Κομμάτια

Πρόκειται για τομές εγκάρσιας τομής, αλλά όχι της οσφυϊκής μοίρας, αλλά των μυών και άλλων κρεατικών τμημάτων του ψαριού. Έχει παρόμοιες χρήσεις με τις δύο προηγούμενες: σαλάτες, μαγειρευτά.

Ολόκληρος

Είναι κονσερβοποιημένα ή συντηρημένα στα οποία τα ψάρια όπως ο γαύρος ή η σαρδέλα μπαίνουν ολόκληρα με ή χωρίς κεφάλια. Εάν το προϊόν είναι καλό, μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή με συνοδεία σαλάτας, με ένα αβοκάντο και λίγο ελαιόλαδο , για παράδειγμα. Έχουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση και πολλά είναι καρυκευμένα.

 

Τόνος με λάδι, νερό ή ντρέσινγκ;

Τα προαναφερθέντα τεμάχια μπορούν να έρθουν σε λάδι (φυτικό ή ελαιόλαδο ), σε άλμη (νερό με αλάτι) ή καρυκευμένα (όπως ντοματάδα ή τουρσί). Συνιστάται η εξάλειψη της περίσσειας λίπους ή υγρού για να αποφευχθεί η περιττή πρόσληψη λίπους και νατρίου.

 

Πώς πρέπει να διατηρείται η εμφάνιση και η γεύση;

Λάβετε υπόψη ότι η εμφάνιση μπορεί να διαφέρει από είδος σε είδος. Μια μπριζόλα τόνου δεν μοιάζει ίδια με μια μπριζόλα σκουμπριού. Επιπλέον, τα προϊόντα από διαφορετικές μάρκες μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά, παρόλο που είναι και τα δύο κομμάτια ή φιλέτα του ίδιου τύπου ψαριού. Αλλά γενικά, το κρέας πρέπει να φαίνεται φρέσκο. Να μην είναι ξηρό ή αποχρωματισμένο . Υπάρχουν εταιρείες που κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να «διατηρούν» πραγματικά τις ιδιότητες των ψαριών, ενώ άλλες παραδίδουν μόνο ένα «προϊόν» χωρίς αυτή την προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτό, φυσικά, μεταφράζεται στην τιμή κάθε κονσέρβας… και αφήνεται ως επιλογή στον καθένα να δει τι είναι καλύτερο να αγοράσει.

Θυμηθείτε, από την άλλη, ότι τα ψάρια όπως ο γαύρος φαίνονται πιο σκούρα και μπορεί να έχουν πιο έντονη γεύση, αλλά είναι πιο πλούσια σε Ωμέγα 3 και σίδηρο. Μερικές φορές συμβαίνει, επίσης, κάποιες κονσέρβες να είναι πιο νόστιμες από άλλες. Έχετε παρατηρήσει ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι έχουν περισσότερο αλάτι; Να κοιτάτε πάντα τις διατροφικές αξίες των προϊόντων που καταναλώνετε.

 

Διατροφικές αξίες τόνου

Ποιος δεν έχει βασιστεί σε μια κονσέρβα με ένα πακέτο μπισκότα όπως κάθε γεύμα της ημέρας; Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε την πολιτιστική, γαστρονομική και οικονομική αξία των κονσερβοποιημένων ψαριών. Σίγουρα όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κονσέρβες θαλάσσιων προϊόντων δεν διαφέρουν ουσιαστικά, στις θρεπτικές τους αξίες, από τα φρέσκα ψάρια. Επιπλέον, έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουν περάσει από μια διαδικασία που εξαλείφει τυχόν ανεπιθύμητα βακτήρια ή μικροοργανισμούς. Και από αυτή την άποψη, αν και μπορεί να είναι λιγότερο ευέλικτα από τα φρέσκα ψάρια, είναι ασφαλέστερα για κατανάλωση εάν έχουν υποστεί επεξεργασία από υπεύθυνο παραγωγό.

Τα κονσερβοποιημένα ψάρια έχουν παρόμοιες τιμές:

  • Θερμίδες: μεταξύ 120 και 225 θερμίδες
  • Πρωτεΐνες: μεταξύ 21 και 25 γραμμάρια
  • Λίπη: μεταξύ 0,8 και 20 γραμμάρια

 

Τι άλλο να εξετάσετε;

Θυμηθείτε: για περιβαλλοντική φροντίδα, αποφύγετε να πετάτε το λάδι στο νεροχύτη (υπάρχουν δημοτικά προγράμματα και εταιρείες συλλογής απορριμμάτων όπως αυτή). Και για θέμα υγείας, αποφύγετε να προσθέσετε αλάτι στην τελική παρασκευή, για να φροντίσετε την κατανάλωση νατρίου. Μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι δύσκολο να λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για να επιλέξετε ένα προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας. Αν και δεν βρίσκονται πάντα όλες οι πληροφορίες που επιθυμούμε. Καθώς υπάρχουν κονσέρβες τόνου που δεν συμμορφώνονται ή δεν είναι γενναιόδωροι με αυτά που υποδεικνύουν, στην επισήμανση ως προς τις διατροφικές πληροφορίες , εμφανή μηνύματα, την περιοχή που αλιεύεται το ψάρι και υπάρχουν ακόμη και εκείνα που παραλείπουν τον τύπο του τόνου που χρησιμοποιείται.

 

 

en_GBEnglish

Main Menu