To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Προϊόντα Φούρνου

Προϊόντα Φούρνου, αρτοσκευάσματα, ποικιλία, είδη, τιμές, προσφορές

Προϊόντα Φούρνου, αρτοσκευάσματα, ποικιλία, είδη, τιμές, προσφορές

Τα προϊόντα φούρνου ή αλλιώς αρτοσκευάσματα (ψωμιά, μπισκότα, αρτοσκευάσματα) αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής και το ψωμί είναι απαραίτητη τροφή στη γαστρονομία σε διεθνή κλίμακα. Η επεξεργασία αυτών γίνεται από δημητριακά. Τα οποία είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τι είναι τα διάφορα προϊόντα φούρνου;

Τα προϊόντα αρτοποιίας είναι μαγειρεμένα τρόφιμα με υψηλή ενεργειακή ισχύ. Με βάση το νερό , το αλεύρι , το αλάτι (προαιρετικά) και ένα διογκωτικό συστατικό (επίσης προαιρετικό). Η ζύμωση των ζυμομυκήτων ( μικροοργανισμοί που ανήκουν στο βασίλειο των μανιταριών – Saccharomyces cerevisiae ) γίνεται με υδρόλυση και μετατροπή σύνθετων υδατανθράκων σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Μια διαδικασία που (παρουσία γλουτένης ) καθορίζει την ογκομετρική ανάπτυξη των ζυμαρικών. Αυτό σημαίνει ότι τα ζυμωτά προϊόντα φούρνου μπορούν να παρασκευαστούν ΜΟΝΟ από ζύμες με βάση αλεύρια από: σιτάρι, ξόρκι , kamut , κριθάρι , σίκαλη , σόργο , ξόρκι , τριτικάλε και βρώμη (αμφιλεγόμενη) και με την προσθήκη διογκωτικού συστατικού: ξηρή μαγιά – συμπιεσμένη ή προζύμι ή ο συνδυασμός και των δύο ή χημική μαγιά ( διττανθρακικό νάτριο ).

Διαφορετικές πτυχές διαφόρων προϊόντων φούρνου

Όπως αναμενόταν, οι διατροφικές πτυχές των διαφόρων προϊόντων φούρνου ποικίλλουν ανάλογα με τα συστατικά και την επεξεργασία. Ξεκινώντας από την υπόθεση ότι όλα τα ψημένα προϊόντα έχουν υψηλές θερμίδες και ότι όλα φέρνουν σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι πιο ενδεδειγμένα για συχνή κατανάλωση και ποια είναι λιγότερο κατάλληλα εάν εισάγονται συχνά στη συνηθισμένη διατροφή .

Τα πιο θερμιδικά αλατισμένα αρτοποιήματα είναι τα ξηρά. Κράκερ , κριτσίνια , κουλουράκια , πλακέ ψωμάκια, τορτίγιες , κρουτόν κ.λπ. Δηλαδή όλα εκείνα τα τρόφιμα που εκτός από σημαντικές ποσότητες αμύλου και πολύ χαμηλό ποσοστό νερού, χαρακτηρίζονται με την άφθονη προσθήκη λιπών (περισσότερων από ελαίων …) από καρυκεύματα. Εξαιρουμένων των διαιτητικών ή «ειδικών» αρτοσκευασμάτων, οι συνταγές των περισσότερων ξηρών αλατισμένων προϊόντων ψησίματος περιλαμβάνουν τη χρήση υδρογονωμένων λιπαρών. Επομένως τη μεταβολική επίδραση του φαγητού στα μπορεί να είναι αναμφισβήτητα δυσμενής.

Επιπλέον, ακόμη και αν δεν επηρεάζει αρνητικά τη θερμιδική πρόσληψη , πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα ξηρά αλατισμένα προϊόντα φούρνου φέρουν υψηλές μερίδες νατρίου (Na) που προέρχεται από επιτραπέζιο αλάτι. Ένα πολύ κακό θρεπτικό συστατικό για όσους ήδη υποφέρουν (ή κινδυνεύουν). της αρτηριακής υπέρτασης . Η κατανάλωσή τους ΔΕΝ μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη και ΔΕΝ πρέπει να αντικαθιστά αυτή του ψωμιού.

ΣΗΜ . Μια μικρή εξαίρεση μπορεί να γίνει για τα κέικ και παρόμοια προϊόντα τα οποία. Αφού αποτελούνται αποκλειστικά από φουσκωμένα δημητριακά χωρίς να προστεθεί τίποτα, θα θεωρούνταν πιο ισορροπημένα από τα άλλα μέλη της κατηγορίας.

Διάφορα προϊόντα φούρνου

Κρουασάν

Το πιο κλασικό από τα πρωινά, ακόμα και αν όχι το πιο προτεινόμενο από τους διατροφολόγους, είναι αυτό που περιλαμβάνει το γλυκό ζευγάρι καπουτσίνο και κρουασάν. Το ιταλικό κορνέτο προέρχεται από ένα τυπικό βιεννέζικο επιδόρπιο. Eίναι το  kipfel , μια γλυκιά και αλμυρή σπεσιαλιτέ, σε σχήμα μισοφέγγαρου . Φαίνεται ότι το κιπφέλ έφτασε στην Ιταλία το 1683 , περίοδο εμπορίου μεταξύ της Δημοκρατίας της Βενετίας και της Βιέννης. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε κρουασάν χάρη στην παρέμβαση των Βενετών ζαχαροπλαστείων. Και σε αυτή την περίπτωση η θεμελιώδης διαφορά είναι στα συστατικά . Το κρουασάν στην πραγματικότητα παρασκευάζεται με αλεύρι, γάλα, αυγά, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και μαγιά. Μπορεί να σερβιριστεί άδειο ή γεμιστό. Υπάρχει επίσης μια τοπική παραλλαγή: το πολωνικό από την Ανκόνα , μεγαλύτερο σε μέγεθος, γεμιστό με ένα λεπτό στρώμα αμυγδαλωτού και καλυμμένο με γλάσο από ασπράδι αυγού και ζάχαρη.

Μπριός

Το πραγματικό γαλλικό μπριός είναι ένα ζυμωτό κέικ που παρασκευάζεται με βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, μαγιά, νερό και λαρδί. Έχει μεγαλύτερη ποσότητα βουτύρου και ζάχαρης από τους «συναδέλφους» του και είναι πιο απαλό και πιο φουσκωμένο. Το σχήμα του είναι  στρογγυλεμένο και συχνά έχει μια μπάλα ζύμης στην επιφάνεια, παρόμοια με ένα σικελικό μπριός με tuppo . Το γαλλικό μπριός μπορεί να είναι άδειο ή γεμάτο με κρέμες, σοκολάτα, μαρμελάδες και μαρμελάδες, ενώ το σικελικό είναι μουλιασμένο ή γεμιστό με γρανίτα και παγωτό .

Φρυγανιές

Είναι φέτες ψωμιού που έχουν στεγνώσει από την επίδραση της θερμότητας. Χάνοντας τη φυσική τους υγρασία, η υφή αλλάζει. Η ψίχα παύει να είναι απαλή και αφράτη και γίνεται χρυσή και τραγανή. Το τελευταίο είναι το κύριο αισθητηριακό χαρακτηριστικό τους,. Εκτιμάται ιδιαίτερα για το άλειμμα μαρμελάδας, φρέσκια ντομάτα ή για να χρησιμεύσει ως βάση για τα περίφημα τοστ με ζαμπόν, αβοκάντο… Μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι με καθημερινό ψωμί ή να χρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα από την προηγούμενη μέρα . Ο φούρνος ελαφρύνει εδώ και καιρό το οικιακό έργο του ψησίματος ψωμιού μοιράζοντας φρυγανισμένα και συσκευασμένα μπισκότα. Είναι φέτες ψωμιού που δεν είναι πολύ μεγάλες, λεπτές και σε διάφορα σχήματα.

Ψωμί του τοστ

Προκύπτει από το μαγείρεμα μιας ζύμης που λαμβάνεται από μείγμα αλεύρου σίτου, βρώσιμο αλάτι και πόσιμο νερό, που έχει υποστεί ζύμωση ανά είδος Το καλούπι είναι η ζύμη που γίνεται με αλεύρι άσπρο ή ολικής αλέσεως που είναι εμπλουτισμένο με γάλα, ζάχαρη και αυγά. Σε σύγκριση με το παραδοσιακό ψωμί, το κύριο πλεονέκτημα του ψωμιού σε φέτες είναι το εύκολο του μάσημα και ότι η διάρκεια ζωής του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του συνηθισμένου ψωμιού. Σε αυτήν την ονομασία μπορούμε να συμπεριλάβουμε διαφορετικούς τύπους προϊόντων: ψωμί λευκό σε φέτες, ψωμί ολικής αλέσεως, ψωμί γάλακτος, ψωμάκι χάμπουργκερ.

Αν και παραδοσιακά για την παρασκευή ψωμιού έχει γενικά προτιμηθεί άσπρο αλεύρι σίτου, λόγω των ιδιοτήτων του, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές οι προτιμήσεις η κατανάλωση αλλάζει και επί του παρόντος υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης σε ψωμί ολικής αλέσεως. Σε πολλές περιπτώσεις, στο ψωμί μπορεί να προστεθούν άλλα συστατικά. ‘Οπως π.χ ξηρούς καρπούς, σπόρους κ.λπ που θα αυξήσει τη θρεπτική του αξία.

 

Κατηγορίες Προϊόντων Φούρνου

 

Κρουασάν Τσουρέκια Ψωμί για Τοστ Παξιμάδια Φρυγανιές
Κριτσίνια Άλλα Προϊόντα Φούρνου
en_GBEnglish

Main Menu