To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ψωμί για Τοστ

Ψωμί για Τοστ, είδη, ποικιλίες, μίγματα, βιολογικά, τιμές, προσφορές

Ψωμί για Τοστ, είδη, ποικιλίες, μίγματα, βιολογικά, τιμές, προσφορές

Τα σάντουιτς είναι ιδανικά τόσο για πρωινό όσο και για σνακ. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, μπορούμε να ακολουθήσουμε συνταγές για υγιεινά σνακ που παρασκευάζονται με λαχανικά , για παράδειγμα. Συνήθως αγοράζουμε ψωμί για τοστ που φτιάχνονται ήδη σε σούπερ μάρκετ ή αρτοποιεία, αλλά να ξέρατε ότι μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας; Το ψωμί είναι ένας από τους πυλώνες της διατροφής μας, αλλά καταναλώνεται όλο και λιγότερο. Ειδικά επειδή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε υδατάνθρακες, συχνά εξαφανίζεται από το μενού μας από φόβο μήπως πάρει βάρος. Το ψωμί για τοστ είναι μια εναλλακτική λύση στο καρβέλι. Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το ψωμί που είναι πάντα μαλακό και κομμένο σε φέτες, σας βοηθάμε να επιλέξετε το καλύτερο.

Διάφορα είδη ψωμιού

Αν σας αρέσει το ψωμί για τοστ, με πολύ απαλή υφή που μένει τρυφερό για αρκετή ώρα, σίγουρα αυτό που χρειάζεστε είναι το ψωμί σε φέτες.

Διαφορές ανάμεσα σε ψωμί για τοστ και καρβέλι ψωμί

Πολλοί καταναλωτές είναι απρόθυμοι και πιστεύουν ότι το ψωμί για τοστ είναι χειρότερο από το ψωμί με καρβέλι. Ωστόσο, από διατροφική άποψη, μοιάζουν πολύ.

  • Το ψωμί σε φέτες είναι ελαφρώς υψηλότερο σε θερμίδες από το καρβέλι ψωμί γιατί περιέχει λίγο περισσότερο λίπος και λίγη περισσότερη ζάχαρη. Η διαφορά είναι περίπου 20 kcal/100 g. Η οποία, στο σύνολο της διατροφής, δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.
  • Όσον αφορά την ποιότητα του λίπους, τα ψωμιά για τοστ φτιάχνονται συνήθως με ηλιέλαιο και ορισμένες μάρκες με ελαιόλαδο.
  • Η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι πολύ παρόμοια μεταξύ των δύο ειδών ψωμιού και βρίσκονται στο όριο αυτού που η AESAN θεωρεί τρόφιμο με «πολύ αλάτι» (1,25%).

Χωρίς αμφιβολία, καλύτερα με φυτικές ίνες

Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι μεταξύ ψωμιού ολικής αλέσεως ή λευκού ψωμιού για την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

  • Το λευκό ψωμί παρασκευάζεται με ραφιναρισμένο αλεύρι. Στο οποίο έχει αφαιρεθεί το πίτουρο (εξωτερικό κάλυμμα του κόκκου των δημητριακών, πλούσιο σε φυτικές ίνες) και το φύτρο (πλούσιο σε λίπος), αφήνοντας μόνο το μέρος του ενδοσπερμίου (πλούσιο σε άμυλο).
  • Για την παρασκευή ψωμιού ολικής αλέσεως χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής αλέσεως. Με το πίτουρο και το φύτρο του, καθώς και το ενδοσπέρμιο.Παραδοσιακά, τα ψωμιά που παρασκευάζονται με ραφιναρισμένο αλεύρι στο οποίο προστέθηκε πίτουρο μπορούσαν να χαρακτηρίζονται ως ολικής αλέσεως. Αλλά χάρη σε μια κανονιστική αλλαγή το 2019, αυτή η πρακτική δεν επιτρέπεται πλέον. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι όλο το αλεύρι που χρησιμοποιείται σε ένα ψωμί ολικής αλέσεως: ένα ψωμί ολικής αλέσεως μπορεί να παρασκευαστεί με 100% αλεύρι ολικής αλέσεως ή μπορεί να περιέχει μέρος αλεύρι ολικής αλέσεως και εν μέρει ραφιναρισμένο, η επισήμανση πρέπει να αναφέρει το ποσοστό αναπόσπαστου αλεύρου που χρειάζεται.

Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα δημητριακά είναι αδιάλυτου τύπου. Σε σύγκριση με τις διαλυτές φυτικές ίνες των φρούτων και των λαχανικών. Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει τις αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αλλά μας ωφελούν γιατί βελτιώνουν την εντερική διέλευση διεγείροντας την περισταλτική (κίνηση του εντέρου) και επίσης αυξάνουν το μέγεθος του βλωμού των κοπράνων.

Ψωμί πολύσπορο ή ολικής αλέσεως, αυτό που σας αρέσει περισσότερο

Τα πολύσπορα ψωμιά σάντουιτς παρασκευάζονται συνήθως με μείγμα ολικής αλέσεως και εξευγενισμένου αλεύρου σίτου, ένα μέρος άλλων δημητριακών και σπόρων, και με προσθήκη φυτικών ινών ή πίτουρου για να αυξηθεί η περιεκτικότητά του σε ίνες. Οι κόκκοι, οι νιφάδες και οι σπόροι φαίνονται στην επιφάνεια του ψωμιού.

Στις ονομασίες αυτών των ψωμιών ξεχωρίζει πάνω απ’ όλα ο αριθμός των δημητριακών και των σπόρων που χρησιμοποιούνται. 8, 12, 14 ή 15 διαφορετικές ποικιλίες δημητριακών και σπόρων. Αλλά αν αναθεωρήσουμε το ποσοστό των συστατικών, μπορούμε να απογοητευτούμε βλέποντας ότι η παρουσία τους είναι μόνο μαρτυρική. Αφού η ποσότητα ορισμένων δημητριακών και σπόρων δεν φτάνει ούτε το 1%.

Σε σύγκριση με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα πολυδημητριακά έχουν παρόμοια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Λίγο μεγαλύτερη στο ψωμί ολικής αλέσεως και κάπως περισσότερα λιπαρά. Κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά (υγιεινά) που προέρχονται από σπόρους και δημητριακά. Έτσι, η επιλογή μεταξύ ολικής αλέσεως ή πολυδημητριακών βασίζεται περισσότερο στο αν μας αρέσει η γεύση και η υφή του ενός ή του άλλου.

 

Μπορεί το ψωμί για τοστ να καταψυχθεί;

Όταν αγοράζουμε ψωμί για τοστ , καλό είναι να επιλέγουμε τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα στο ποσοστό κατανάλωσης μας. Η μεγάλη συσκευασία (μεταξύ 800 και 1.000 g) είναι συνήθως φθηνότερη από τη μικρή (μεταξύ 400 και 500 g). Εάν έχετε χαμηλή κατανάλωση, μια επιλογή είναι να αγοράσετε τη μεγάλη συσκευασία και να καταψύξετε το ψωμί σε φέτες, σε όσες μονάδες θα φάτε ταυτόχρονα, καλά τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη. Μπορούν να αποψυχθούν σε θερμοκρασία δωματίου ή απευθείας στην τοστιέρα.

Πώς να διατηρήσετε το ψωμί για τοστ;

Κλείστε τη σακούλα με σφιγκτήρα ή κάνοντας κόμπο, ποτέ με το σύρμα. Το ψωμί διατηρείται καλά σε δροσερά, ξηρά περιβάλλοντα, αλλά όχι στο ψυγείο. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι κακοί σύντροφοι στο ταξίδι, καθώς αυξάνουν την πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο ψωμί. Αν συμβεί αυτό, μη διστάσετε να πετάξετε το ψωμί. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι τα συσκευασμένα ψωμιά είναι πολύ σταθερά από άποψη υγιεινής. Αλλά το συνεχές άνοιγμα του δοχείου και η εισαγωγή του χεριού για να πάρει μια φέτα είναι κρίσιμα σημεία μόλυνσης του προϊόντος. Είναι προτιμότερο να βγάλουμε το ψωμί που θα φάμε με τη μία, για παράδειγμα. Στο πρωινό, αντί να ανοίξουμε το δοχείο πολλές φορές.

en_GBEnglish

Main Menu