To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κρουασάν

Κρουασάν, ποικιλίες, είδη, με επικάλυψη, γεμιστά, τιμές, προσφορές

Κρουασάν, ποικιλίες, είδη, με επικάλυψη, γεμιστά, τιμές, προσφορές

Το κρουασάν είναι ένα ψωμάκι με προζύμι ή σφολιάτα που πλάθεται σε τρίγωνο με τον πλάστη και τυλίγεται πάνω του και κυρτώνεται σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα κρουασάν κατασκευάζονταν αρχικά από βελτιωμένη ζύμη ψωμιού. Σήμερα μερικές φορές παίρνουν ένα μακρόστενο σχήμα. Μπορούν να σερβιριστούν ως ζεστά ορεκτικά, γεμιστά με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια και παρόμοια υλικά. Το κρουασάν είναι επίσης γνωστό σε ορισμένες χώρες ως medialuna , cachitos , καβούρια ή cuernitos . Είναι ένα τσουρέκι αυστριακής προέλευσης που φτιάχνεται με σφολιάτα, μαγιά και βούτυρο.

Ετυμολογία

Το κρουασάν στα γαλλικά σημαίνει μισοφέγγαρο, με την έννοια του μισοφέγγαρου (φάση μισοφέγγαρου) και αναφέρεται στο σχήμα του κουλουριού, όχι στο ότι η ζύμη φουσκώνει όταν ζυμώνεται.

Είδη κρουασάν

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του κομματιού αρτοποιίας. Δεν αποκλείεται να βρεις γλυκές εκδοχές ή αλμυρές παρασκευές, με όλων των ειδών τις γεμίσεις ή, από την άλλη, τις πιο απλές στις οποίες λάμπει η τέχνη του να ξέρεις να φτιάχνεις μια ζύμη με υπέροχη γεύση.

Το κλασικό κρουασάν

Ξεκινάμε αυτή την περιήγηση με το πιο συνηθισμένο και παραδοσιακό κρουασάν, αυτό που πωλείται στα περισσότερα αρτοποιεία, χωρίς εξωτικά γεμίσματα ή πειραματικές επικαλύψεις. Φτιάχνεται με σφολιάτα που καταλήγει με πιο σκληρή υφή στα άκρα, ακόμα και τραγανή, αλλά με απαλό κεντρικό μέρος χάρη στο βούτυρο, συστατικό που ξεχωρίζει σε αυτή την παρασκευή.

Κρουασάν αμυγδάλου

Στη μακρά ιστορία του κρουασάν και των παραγώγων του, αυτό το φαγητό είχε ένα πολύ σημαντικό πέρασμα από τη Γαλλία. Στην πραγματικότητα, συνηθίζεται να πιστεύουμε ότι η καταγωγή του είναι η Γαλλική χώρα, αλλά στην πραγματικότητα γεννήθηκε στην Αυστρία. Αυτή η εκδοχή με αμύγδαλα είναι συνήθως πιο γλυκιά, έχει μια στρώση σιρόπι εξωτερικά και συνήθως περιέχει και ζάχαρη άχνη. Ως γέμιση μπορεί να έχει και κρέμα αμυγδάλου. Νόστιμο!

Κρουασάν σοκολάτας

Ένα από τα κομμάτια ζαχαροπλαστικής που δεν μπορεί να λείπει σε κανένα ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. Αν και δεν είναι η αρχική έκδοση, το κρουασάν με γέμιση σοκολάτας είναι ένα πραγματικό θαύμα, ειδικά όταν επιτυγχάνετε αυτό το απαλό κεντρικό μέρος με μια στρώση λιωμένης σοκολάτας. Επιπλέον, εδώ το κρουασάν είναι ένας κενός καμβάς που μπορεί να συνοδεύσει κάθε είδους προετοιμασία κακάο: από το πιο σκούρο και το πιο πικρό, μέχρι το λευκό.

Κρουασάν ζαμπόν και τυριού

Μέχρι στιγμής έχουμε επικεντρωθεί στις πιο γλυκές παρασκευές, αλλά αν μιλάμε για την αλμυρή εκδοχή του κρουασάν δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη το κρουασάν ζαμπόν και τυριού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ένα πιο δυνατό και φορτωμένο πιάτο, που σίγουρα θα μας δώσει περισσότερη ενέργεια από τις προηγούμενες προτάσεις, οπότε δεν είναι κακή ιδέα να το φάμε για πρωινό ή ως μεσημεριανό σνακ. Αν το εκμεταλλευτούμε φρέσκο ​​και ζεστό, αρκετά για να λιώσει λίγο το τυρί, σίγουρα θα μας φτιάξει τη διάθεση για την υπόλοιπη μέρα.

Κρουασάν σολομού

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, δεν ξέρετε τι χάνετε. Ένα ολόκληρο παιχνίδι γεύσεων και υφών για να εκπλήξει τον ουρανίσκο. Η σύσταση είναι να έχει καπνιστό σολομό, στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε τυρί κρέμα, μαρούλι και ντομάτα, μια παράσταση με σκανδιναβική πινελιά.

Κρουασάν αυγών και μπέικον

Σε αυτό το πλανητικό ταξίδι στα διάφορα είδη κρουασάν, ήρθε η ώρα να έρθετε στην Αμερική για να μιλήσουμε για αυτήν την εκδοχή με όλο το αμερικάνικο πνεύμα. Είναι επίσης ένα αλμυρό παρασκεύασμα, με ομελέτα και λωρίδες μπέικον.

Κρουασάν φρούτων

Μπαίνουμε, για κάποιους, σε ένα έδαφος που μπορεί να είναι ανεξερεύνητο. Έχουμε ήδη μιλήσει για αλμυρά κρουασάν και γλυκά κρουασάν, αλλά δεν έχουμε αναφέρει ακόμη κάποιο φρούτο για να το συνοδεύσουμε. Το μάνγκο, η μπανάνα και οι φράουλες μπορούν να είναι ένας καλός συνδυασμός, ακόμα κι αν έχει ήδη σοκολάτα, γι’ αυτό σας προτείνουμε να μην αποκλείσετε αυτή την επιλογή.

Πολύσπορο κρουασάν

Σήμερα υπάρχουν πιο ισορροπημένες εκδοχές σχεδόν οποιουδήποτε φαγητού, ειδικά που απευθύνεται σε άτομα που εστιάζουν στη διατροφή τους. Από εκεί προέρχεται αυτό το είδος κρουασάν, το οποίο έχει λιγότερο λιπαρή ζύμη και παρασκευάζεται με άλλα δημητριακά, όπως κριθάρι, βρώμη και σίκαλη. Είναι επίσης σύνηθες να το βρίσκουμε με κάποιους σπόρους ως διακόσμηση και συμπλήρωμα.

Κρουασάν κρέμας

το κρουασάν που μετατρέπεται σε επιδόρπιο έχει συνήθως κρέμα ζαχαροπλαστικής μέσα, με μερικά διακοσμητικά στο εξωτερικό, όπως άχνη ζάχαρη ή γραμμές σοκολάτας. Μια αληθινή απόλαυση.

Χαβανέζικο κρουασάν

Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια διαμάχη, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε την πραγματικότητα για όσους αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ανανά σε αυτό το είδος φαγητού. Αυτή η εκδοχή είναι συνήθως παρόμοια με την πίτσα του. Εκτός από ανανά, έχει ζαμπόν και τυρί.

 

Συστατικά κρουασάν

  • 1/2 κιλό. από αλεύρι
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια του βουτύρου
  • 25 γραμμάρια μαγιά αρτοποιού
  • Αλας
  • 75 ml του γάλακτος
  • 75 ml του νερού
  • 200 γραμμάρια του βουτύρου

 

Επεξεργασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το χωρίζουμε σε δύο στοίβες, το ένα μικρό και το άλλο μεγάλο. Ανακατεύουμε το μικρό με τη μαγιά και το χλιαρό νερό . Αφήνουμε να ζυμωθεί σε ένα μπολ. Το άλλο  αλεύρι ανακατεύεται με ζάχαρη , αυγά , αλάτι και γάλα. Ενώνουμε με την προηγούμενη ζύμη, ήδη ζυμωμένη, και ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά. Σχηματίζουμε μια μπάλα και κάνουμε δύο κοψίματα σε σχήμα σταυρού. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Τεντώστε τις άκρες αυτού του αστεριού και προσθέστε το βούτυρο.

Κλείνουμε τη ζύμη σαν φάκελο. Τώρα, το ισιώνουμε με έναν πλάστη. Διπλώνουμε μόνο του και τεντώνουμε ξανά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Ανοίγουμε ξανά τη ζύμη και την κόβουμε στα δύο. Κόβουμε τώρα μερικά τρίγωνα περίπου 7 εκ. Στη μία πλευρά του τριγώνου κάνουμε ένα κόψιμο 2 εκ. περίπου. και το ανοίγουμε λίγο. Το τυλίγουμε από τη βάση μέχρι την άκρη τεντώνοντας λίγο τη ζύμη Θα μας μείνουν μερικοί κύλινδροι που θα πρέπει να πλάσουμε σε κρουασάν. Τα βρέχουμε μέχρι να διπλασιάσουν το μέγεθός τους. Βάφουμε με αυγό και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Κόλπα και συμβουλές

Συνοδέψτε τα με μαρμελάδα ή σοκολάτα. Θα είναι εξαίσια.

Διατροφικές πληροφορίες

Τα σπιτικά γλυκά είναι πιο υγιεινά από τα βιομηχανικά. Παρόλα αυτά, είναι μια συνταγή που δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση καθώς γίνεται με υλικά όπως αλεύρι, βούτυρο ή ζάχαρη, τα οποία έχουν όλα υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Το ρύζι, από την πλευρά του, θα παρέχει μια καλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται θα προσθέσουν βιταμίνες, μέταλλα και ουσίες αντιοξειδωτικής δράσης ευεργετικές για τον οργανισμό.

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 227 kcal. /100 γρ.
  • Πρωτεΐνες: 18 γρ. / 100 γρ.
  • Λίπη: 17 γρ. / 100 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 0 γρ. / 100 γρ.
  • Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ): 0

Ιδέες για να απολαύσετε ένα κρουασάν

Μπορεί να είναι πολύ απλό να πάρετε απλώς ένα κρουασάν και να το φάτε μόνο του, δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά στοιχεία με τα οποία αυτό το κομμάτι αρτοποιίας μπορεί να αναμειχθεί αρκετά καλά.

Κρουασάν και καφές

Αυτό είναι ένα αληθινό κλασικό αρτοποιείο, ειδικά όταν πρόκειται για παραδοσιακά, ή τουλάχιστον για εκείνα με λιγότερες λεπτομέρειες. Κάποιοι το βουτάνε ακόμη και στον καφέ για να του δώσουν πιο δυνατή γεύση. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο, να το έχετε υπόψη σας για την επόμενη φορά. Προσέξτε όμως να μην μουλιάσει για πολλή ώρα, γιατί μπορεί εύκολα να χαλάσει αν μαλακώσει πολύ. Σκεφτείτε το σαν να το απλώνετε λίγο με τον καφέ.

Κρουασάν, βούτυρο και μαρμελάδα

Εδώ μιλάμε μόνο για το πιο κλασικό, αυτό που δεν έχει γέμιση. Είναι ένα μείγμα που μας έδωσαν οι θεοί του φαγητού σε μορφή μαρμελάδας και βουτύρου. Απλώς πάρτε το  και ανοίξτε το στη μέση κατά μήκος. Με ένα μαχαίρι αλείφουμε κάθε κομμάτι με το υπέροχο μείγμα. Τέλος, αν θέλετε να συνεχίσετε να πειραματίζεστε και να ανακαλύπτετε γεύσεις, μπορείτε να βουτήξετε μια μερίδα στον καφέ, μπορεί να σας εκπλήξει.

 

en_GBEnglish

Main Menu