To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ψησταριές, Μπάρμπεκιου

Ψησταριές, Μπάρμπεκιου, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Ψησταριές, Μπάρμπεκιου, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές πηγές θέρμανσης και καυσίμου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το ψήσιμο. Κάθε μία από αυτές τις πηγές καυσίμου έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με μερικά να μπορούν ενδεχομένως να αλλάξουν τη συνολική γεύση του φαγητού που μαγειρέψατε. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικούς από τους διαφορετικούς τύπους γκριλ που χρησιμοποιούν καθεμία από αυτές τις πηγές καυσίμου.

1. Ψησταριά με κάρβουνα

Οι ψησταριές με κάρβουνα είναι από καιρό αγαπημένες των υπαίθριων μαγείρων για πολλούς λόγους. Μια ψησταριά με κάρβουνα είναι εύκολη στη χρήση και οι καλοφαγάδες λαχταρούν την καπνιστή, πλούσια γεύση που προσδίδουν τα κάρβουνα.

Όλες οι ψησταριές με κάρβουνα λειτουργούν με μερικές βασικές ομοιότητες. Η εισαγωγή αέρα βρίσκεται στο κάτω μέρος της ψησταριάς και ρυθμίζεται χειροκίνητα. Όταν μπαίνει αέρας στη σχάρα, περνάει από τα αναμμένα κάρβουνα και βγαίνει από μια πρόσθετη οπή εξαερισμού στο πάνω μέρος της ψησταριάς, παρόμοια με μια ξυλόσομπα. Όσο περισσότερος αέρας επιτρέπεται να μπαίνει και να βγαίνει από το γκριλ, τόσο πιο ζεστό θα γίνεται το γκριλ.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της δυνατότητας ρύθμισης της εισαγωγής και της εξαγωγής αέρα είναι ότι μόλις η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί εντός της ζώνης θερμοκρασίας που θέλετε να μαγειρέψετε, συνήθως παραμένει σταθερή σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος. Υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετό κάρβουνο για να συνεχίσει να λειτουργεί αυτή η θερμοκρασία.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό όταν μαγειρεύετε πιο σκληρά κομμάτια κρέατος για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

2. Ψησταριά pellet

Αν και οι ψησταριές πέλλετ κυκλοφορούν εδώ και περίπου 30 χρόνια. Έχουν γίνει μόδα στο ψήσιμο τα τελευταία 5 χρόνια, ως μια βολική και γευστική επιλογή. Ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα για τη πέλλετ είναι ότι λειτουργεί πραγματικά τόσο ως καπνιστής όσο και ως ψησταριά. Κάνοντας το υβρίδιο των δύο ένα φανταστικό χαρακτηριστικό πωλήσεων.

Ξύλινα σφαιρίδια στο μέγεθος ενός μαυρομάτικου μπιζελιού φορτώνονται σε μια χοάνη. Ανάλογα με τη θερμοκρασία που ρυθμίζετε τη ψησταριά σας, ο θερμοστάτης και το δοχείο καύσης λειτουργούν ηλεκτρονικά για να διατηρούν το γκριλ κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία. Επειδή τα ηλεκτρονικά χειριστήρια θερμοκρασίας προσαρμόζονται πάντα για να διατηρούν τη ψησταριά εντός του καθορισμένου εύρους, δεν υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε μόλις θέσετε τη κουζίνα σε λειτουργία σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Αυτό είναι βολικό, ειδικά με ψητά όπως ψαρονέφρι, παϊδάκια και μεγάλα ψητά. Επιτρέποντάς σας να αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί χωρίς υπερβολική παρακολούθηση. Λόγω των ηλεκτρονικών ρυθμίσεων, αυτός ο τύπος γκριλ απαιτεί μια πηγή ρεύματος που πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος.

Οι ψησταριές pellet είχαν τη φήμη ότι δεν ψήνουν ή δεν μαυρίζουν το κρέας τόσο αποτελεσματικά όσο άλλες ψησταριές. Αλλά ορισμένοι κατασκευαστές έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην αλλαγή της αντίληψης για τις pellet.

3. Ψησταριά αερίου και προπανίου

Η Ένωση Αίθριων και Μπάρμπεκιου (HPBA) εκτιμά ότι το 72% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έχουν ψησταριά και περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους. Οι ψησταριές φυσικού αερίου και προπανίου αποτελούν την πλειοψηφία αυτών των γκριλ και υπάρχουν πολλά στυλ για να διαλέξετε.

Οι ψησταριές αερίου και προπανίου λειτουργούν όλες με παρόμοιο τρόπο, Με τους καυστήρες να εκπέμπουν συνήθως περίπου 40.000 BTUs θερμότητας, να πυροδοτούν τρεις, τέσσερις ή περισσότερους καυστήρες για να μαγειρέψουν το φαγητό.

Μέρος της απήχησης των γκριλ αερίου είναι ότι είναι βολικές, ζεσταίνονται γρήγορα και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές αξεσουάρ για να βελτιώσουν την εμπειρία μαγειρέματος. Αξεσουάρ όπως πλαϊνοί καυστήρες, φώτα, ενσωματωμένα θερμόμετρα τροφίμων και ειδικοί χώροι ψησίματος κρέατος συνδυάζουν gadget και τεχνάσματα και η βιομηχανία προσθέτει πάντα νέες καινοτομίες.

Οι ψησταριές υγραερίου, όπως οι σόμπες υγραερίου, ενεργοποιούνται αμέσως και απαιτούν τη μικρότερη ποσότητα προθέρμανσης πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο. Αυτό είναι βολικό, αλλά το αέριο καίγεται πολύ καθαρά και θα προσθέσει λίγη επιπλέον γεύση σε σύγκριση με τις ψησταριές με κάρβουνο ή πέλλετ.

4. Ηλεκτρικές ψησταριές

Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ζείτε σε διαμέρισμα όπου δεν επιτρέπεται το ψήσιμο με αέριο ή κάρβουνο. Δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από μια κοντινή ηλεκτρική πρίζα. Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι συνήθως τα μικρότερα μεγέθη γκριλ και περιλαμβάνουν φορητά και επιτραπέζια μοντέλα. Οι μαρινάδες ή ο υγρός καπνός μπορούν να αναπληρώσουν την απουσία γεύσεων μαγειρέματος που παρέχονται από ψησταριές που χρησιμοποιούν άλλα καύσιμα.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα με μια ηλεκτρική ψησταριά:

  • Δεν χρειάζεται καύσιμο.
  • Ζεσταίνεται γρήγορα και μαγειρεύει ομοιόμορφα το φαγητό.
  • Δεν απαιτεί προετοιμασία και προσφέρει εύκολο καθάρισμα.

Ψησταριές Κάρβουνου

Κατασκευαστής Weber

Χτιστές Ψησταριές

Φούρνοι Μπάρμπεκιου

Σχάρες Ψησίματος

Πλάκες Ψησίματος

Σούβλες

Μοτέρ Σούβλας

Εργαλεία Μπάρμπεκιου

Καθαριστικά Ψησταριάς

Καλύμματα Ψησταριάς

Διάφορα Είδη Μπάρμπεκιου

en_GBEnglish

Main Menu