To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ψησταριές Κάρβουνου

Ψησταριές Κάρβουνου , ανοξείδωτες, μιας χρήσης, ποικιλία, τιμές

Ψησταριές Κάρβουνου , ανοξείδωτες, μιας χρήσης, ποικιλία, τιμές

Σας αρέσει να απολαμβάνετε τις φλόγες, τα αρώματα και τις γεύσεις μιας ψησταριάς με κάρβουνα παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους σας; Αυτές είναι ευχάριστες στιγμές που μπορείτε να ζήσετε στον κήπο του σπιτιού σας ή σε μια αξέχαστη βόλτα. Για να είναι αυτές οι εμπειρίες αξέχαστες, είναι σημαντικό να επιλέξετε το μοντέλο ψησταριάς με κάρβουνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιπλέον, πρέπει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε το ιδανικό σημείο μαγειρέματος για το φαγητό σας. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ειδικός στις ψησταριές κάρβουνου.

 

Το πιο σημαντικό

  • Οι ψησταριές κάρβουνου σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε το φαγητό σας με άμεση, έμμεση ή καπνιστή θερμότητα, παρέχοντας διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  • Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος σάς επιτρέπει να αποκτήσετε μοναδικές γεύσεις και υφές, όπως τα αδιαμφισβήτητα σημάδια γκριλ στα κρέατα.
  • Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα ανάλογα με το πού προτιμάτε να το χρησιμοποιήσετε και τον τύπο παρασκευής που θέλετε να δώσετε στο φαγητό σας.

 

Γιατί να αγοράσετε ψησταριές κάρβουνου;

Ένας από τους κύριους λόγους είναι η χαρακτηριστική καπνιστή γεύση που δεν προσφέρουν άλλες επιλογές ψησίματος . Σας επιτρέπει επίσης μια γρήγορη εκκίνηση και έχετε διαφορετικά μοντέλα για διαφορετικές ανάγκες. Με μια ψησταριά με κάρβουνα έχετε 3 διαφορετικούς τρόπους να μαγειρέψετε το φαγητό σας:

Άμεση θέρμανση: Είναι η παραδοσιακή μέθοδος κατά την οποία τοποθετείτε το φαγητό απευθείας στην πηγή θερμότητας. Αυτό σας επιτρέπει να μαγειρεύετε γρήγορα και να αφήνετε αναμφισβήτητα σημάδια από τη σχάρα στο φαγητό.

Έμμεση θερμότητα: Με τη χρήση ψησταριάς με καπάκι, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη θερμοκρασία στο εσωτερικό. Έτσι το φαγητό ψήνεται ομοιόμορφα.

Καπνιστό: Με τη χρήση προηγουμένως βρεγμένων ροκανιδιών, είναι δυνατή η αλλαγή της γεύσης του φαγητού ανάλογα με το ξύλο που χρησιμοποιείται.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ψησταριές κάρβουνου;

Πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, είναι βολικό να το καθαρίσετε και να το ζεστάνετε κόκκινο καυτό για μισή ώρα με το καπάκι ανοιχτό. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την εξάλειψη κάθε είδους λίπους ή βιομηχανικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του.

Μέτρα ασφαλείας που πρέπει να έχετε υπόψη:

Εντοπίστε το μακριά από εύφλεκτα υλικά και ρεύματα αέρα που μπορούν να μεταφέρουν σπινθήρες και να προκαλέσουν πυρκαγιά. Τοποθετήστε το σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε περιοχή κυκλοφορίας για να αποφύγετε τυχαίο σκοντάμα.

Πώς να την ενεργοποιήσετε:

Μπορείτε να φτιάξετε μια πυραμίδα με το κάρβουνο και να βάλετε εφημερίδα, ξύλα ή χάπια στο κέντρο για να ανάψετε τη φωτιά. Μια άλλη πολύ χρήσιμη μέθοδος είναι η χρήση τζακιού ανάφλεξης που θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο θέρμανσης όλων των χόβολων.

Ρυθμίστε την ένταση της θερμότητας:

Ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, μοιράστε τα κάρβουνα μέσα στο ταψί και ρυθμίστε το ύψος της σχάρας. Αφήστε το να ζεσταθεί για 10 λεπτά και καθαρίστε το με μια βούρτσα από ανοξείδωτο ατσάλι πριν ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε.

Πώς να σβήσετε τη φωτιά:

Αποφύγετε το σβήσιμο του κάρβουνου με νερό γιατί θα δημιουργήσει μεγάλη ποσότητα στάχτης. Είναι πιο εύκολο να καλύψετε όλες τις εισόδους αερισμού και να βάλετε το καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο η έλλειψη οξυγόνου θα το κάνει να σβήσει μόνο του μετά από λίγα λεπτά.

 

Τι είδους κάρβουνο μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Γνωρίστε τα κύρια χαρακτηριστικά των κάρβουνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Τύπου άνθρακα

Χαρακτηριστικό γνώρισμα
Ξυλάνθρακας: Λαμβάνεται με την ενανθράκωση των καυσόξυλων, τη θέρμανση τους σε υψηλές θερμοκρασίες, την αποβολή όσο το δυνατόν περισσότερου νερού και την αύξηση της θερμιδικής τους αξίας. Δεν ρυπαίνει και παράγει πολύ σταθερή χόβολη.
Καυσόξυλα: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανάψει και να πάρει αρκετή χόβολη. Δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό ανάλογα με το είδος του ξύλου και είναι πολύ χρήσιμο για καπνιστά.
Κάρβουνο καρύδας: Λαμβάνεται από τη φλούδα του καρπού. Δεν καπνίζει και αφήνει ελάχιστα υπολείμματα.
Μπρικέτες: Δεν είναι καθαρός άνθρακας, συμπεριλαμβανομένου του ορυκτού άνθρακα, του αμύλου και άλλων υλικών που επιτρέπουν εύκολο φωτισμό. Δεν θεωρείται φυσικό και βιολογικό προϊόν.

Τι είδους ψησταριές  κάρβουνου υπάρχουν;

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να επιλέξετε από φθηνές φορητές επιλογές έως επιχειρηματικά μοντέλα υψηλής χωρητικότητας και υψηλών τιμών.

Εδώ μοιραζόμαστε τους κύριους τύπους που διατίθενται στην αγορά:

  • Φορητό: Μπορεί να αποσυναρμολογηθεί για εύκολη μεταφορά
  • Μικτή πηγή ενέργειας: Επιτρέπουν τη χρήση τους με άνθρακα ή αέριο
  • Χωρίς καπνό: Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τα λίπη των τροφίμων να πέφτουν στα κάρβουνα
  • Επιτραπέζιο: Είναι μικρά και επιτρέπουν την τοποθέτηση τους σε μικρά μέρη ή ακόμα και στο τραπέζι δίπλα στα εστιατόρια.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των γκριλ κάρβουνων και άλλων επιλογών;

Στον παρακάτω πίνακα συνοψίζουμε τα κύρια χαρακτηριστικά των διαθέσιμων επιλογών.

Πηγή θερμότητας

κύρια χαρακτηριστικά
Κάρβουνο Καλύτερη γεύση. Πιο οικονομική. Περισσότερες επιλογές μαγειρέματος.
Αέριο Ευκολία ανάφλεξης. Υψηλότερη τιμή. Αυξημένος κίνδυνος από τη χρήση εύφλεκτων καυσίμων.
Ηλεκτρικό Εύκολο στη χρήση και στον καθαρισμό. Δεν δίνει τις αποχρώσεις των γεύσεων που διατίθενται στην επιλογή κάρβουνο.

Τι συντήρηση πρέπει να κάνω σε μια ψησταριά με κάρβουνα;

Η ψησταριά κάρβουνου είναι το μέρος που λερώνεται περισσότερο και είναι αυτό που χρειάζεται τη μεγαλύτερη συντήρηση για να εξασφαλίσει την αντοχή της.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη λίπους και φαγητού με τη χρήση μεταλλικής βούρτσας, σφουγγαριού ή καθαριστή, κάτι που θα είναι πιο εύκολο αν η σχάρα είναι ακόμα ζεστή. Για να μην σκουριάσει, θα πρέπει να το στεγνώσετε καλά και μπορείτε να το ψεκάσετε με φυτικό λάδι πριν το αποθηκεύσετε. Η υπόλοιπη δομή και το εσωτερικό μπορούν να καθαριστούν με ζεστό σαπουνόνερο για να αφαιρέσετε υπολείμματα και λεκέδες που προκαλούνται από άνθρακα. Όταν προορίζονται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, είναι σκόπιμο να τα προστατεύετε με αδιάβροχα καλύμματα που εμποδίζουν τον ήλιο και τη βροχή να υποβαθμίσουν το υλικό.

 

Περίληψη

Το ψήσιμο στα κάρβουνα σας επιτρέπει να απολαύσετε αρώματα, γεύσεις και υφές που δεν μπορείτε να αποκτήσετε με άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Για να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, πρέπει να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο αριθμός των επισκεπτών και η συχνότητα χρήσης. Λάβετε επίσης υπόψη τον χώρο που έχετε διαθέσιμο για να το εγκαταστήσετε. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε τα κοινά μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψετε μια ευχάριστη στιγμή να γίνει ατυχές γεγονός.

 

en_GBEnglish

Main Menu