To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σούβλες

Σούβλες, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Σούβλες, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Το ψήσιμο στη σούβλα , ή το μαγείρεμα ψησίματος, είναι ένας εξαιρετικά διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε νόστιμο κρέας, ειδικά αν διασκεδάζετε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στο σπίτι σας. Μία από τις παλαιότερες μεθόδους μαγειρέματος που κυκλοφορούν, το ψήσιμο στη σούβλα επικεντρώνεται γύρω από σουβλάκια και ζεστά κάρβουνα και είναι ένας έμμεσος τρόπος ψησίματος κρέατος και λαχανικών στη σχάρα σε περιστροφή σε μέτρια φωτιά.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε σούβλες;

Το ψήσιμο στη σούβλα είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος για πολλούς λόγους, με κυριότερο ότι ο αργός χρόνος μαγειρέματος δημιουργεί ζουμερό και τρυφερό κρέας, καραμελωμένο στην τελειότητα. Η περιστροφή του κρέατος σημαίνει ότι το λίπος και οι χυμοί επανακυκλοφορούν για να αναδείξουν τη γεύση. Το ψήσιμο στη σούβλα δημιουργεί συνήθως ομοιόμορφα ψημένο κρέας που είναι τρυφερό και χυμώδες.

Ο πιο κοινός τύπος ψησίματος στη σούβλα είναι στα κάρβουνα ή στα ξύλα – και τα δύο παρέχουν ξεχωριστές γεύσεις σε όλο το κρέας. Τα κάρβουνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τις καπνιστές γεύσεις σε όλο το φαγητό τους, ενώ τα ξύλα προσφέρουν πιο αρωματικές γεύσεις. Μπορείτε επίσης να φτύσετε ψητό φαγητό πάνω από μια πηγή αερίου.

Το πιο δύσκολο μέρος του ψησίματος στη σούβλα είναι να πρέπει να περιμένετε υπομονετικά να ψηθεί το φαγητό σας, ενώ τα μεθυστικά αρώματα του κρέατος φουσκώνουν στον αέρα, γνωρίζοντας ότι είναι ώρες μακριά από το να καταβροχθίσετε την έκρηξη της γεύσης που σας περιμένει.

Χρόνοι μαγειρέματος ψητού σούβλας:

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ψήσετε το ψητό κρέας εξαρτάται αποκλειστικά από το τι μαγειρεύετε! Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω οδηγό για να προσδιορίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτύσετε το ψητό κρέας σας.

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο: Από 1 έως 2 ώρες
Μοσχαρίσιο κρέας: 40 λεπτά ανά κιλό
Αρνί: 1 ώρα ανά κιλό
Χοιρινό: 1 ώρα 20 λεπτά ανά κιλό

Τι θα χρειαστείτε για το τέλειο ψητό στη σούβλα:

Πρώτα επιλέξτε και ετοιμάστε το κρέας και τα λαχανικά που πρόκειται να μαγειρέψετε. Θα χρειαστεί επίσης να μαζέψετε βότανα και μπαχαρικά που θα προσθέσετε για γεύση. Η προετοιμασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και το κομμάτι του κρέατος που χρησιμοποιείτε. Και η χρήση λανθασμένης προετοιμασίας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τον τύπο κρέατος που έχετε επιλέξει, ώστε να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε τη λεκάνη αποστράγγισης από αλουμίνιο, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εξάρσεων. Θα χρειαστείτε επίσης σπάγκο κρεοπωλείου, γάντια σχάρας και θερμόμετρο κρέατος. Το θερμόμετρο κρέατος σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το κρέας σας μαγειρεύεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Εάν ψήνετε με κάρβουνα, θα χρειαστείτε επίσης 1 κιλό κάρβουνο για κάθε κιλό κρέατος που θα μαγειρέψετε. Θα ξεκινήσετε με τα 2/3 των συνολικών κάρβουνων, αυξάνοντας σταδιακά καθώς ψήνεται το κρέας.

en_GBEnglish

Main Menu