To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σχάρες Ψησίματος

Σχάρες Ψησίματος, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Σχάρες Ψησίματος, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Θα βρείτε δύο τύπους σχάρας. Το ένα είναι ένα συμπαγές πιάτο από σίδηρο ή χάλυβα με ραβδώσει. Το άλλο είναι ράβδοι που συγκρατούν το φαγητό απευθείας πάνω από την ανοιχτή φλόγα. Ο ανοιχτός τύπος είναι αυτό που βλέπετε στις περισσότερες ψησταριές μπάρμπεκιου.

Οι συμπαγείς ψησταριές έχουν συνεχείς σειρές ραβδώσεων που μεταφέρουν τη θερμότητα στο φαγητό, ενώ αφήνουν το λάδι και το λίπος να κυλήσουν ανάμεσά τους.

Το μαγειρεμένο φαγητό στη σχάρα έχει αυτά τα νόστιμα, μικρά σημάδια από τις ραγδώσεις. Η έντονη θερμότητα ροδίζει ή μαυρίζει το φαγητό όπου έρχεται σε επαφή με το μέταλλο. Το μαύρισμα ονομάζεται αντίδραση Maillard, που προκαλείται από την καραμελοποίηση των σακχάρων από τη θερμότητα.

Οι ψησταριές εκπέμπουν πολλή θερμότητα και καπνό και χρησιμοποιούνται μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή κάτω από ένα εμπορικό σύστημα εξαερισμού που τραβάει τον καπνό έξω.

Οι καπνιστές μαγειρεύουν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις ψησταριές, αλλά οι σχάρες είναι ανοιχτές επιτρέποντας στον καπνό να κυκλοφορεί και οι χυμοί να στάζουν μακριά από το κρέας.

Καθαρισμός σχάρας

Το καθάρισμα μιας ψησταριάς μπορεί να είναι λίγο πιο βρώμικο σε σύγκριση με το καθάρισμα ενός ταψιού, ειδικά αν μαγειρεύετε σε ανοιχτή φωτιά.

Επειδή μια ψησταριά έχει πολλές μικρές γωνίες, κενά και χώρους για να μπαίνει το φαγητό και να ανθρακώνει και να στερεοποιείται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί πραγματικά να χρειαστεί κάποια προσπάθεια για να τα καθαρίσετε.

Τι είναι καλύτερο, μια πλάκα ή μια σχάρα;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Είναι σαν να ρωτάς ποιο είναι καλύτερο, ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι; Η απάντηση βρίσκεται στο τι τρώτε και μαγειρεύετε. Όπως αναφέρθηκε, τα ταψιά λειτουργούν καλύτερα για κομμένα σε κύβους, μικρά, υγρά φαγητά ή κουρκούτι.

Θα θέλετε να μαγειρέψετε λιπαρά κρέατα και δέρμα στα πουλερικά με μια σχάρα. Το λίπος μπορεί να στάζει και να δημιουργήσει επιπλέον καπνό και γεύση. Το φαγητό σας είναι λίγο πιο υγιεινό γιατί δεν κάθεται σε λίπη και λάδια όπως στο ταψί.

Αυτά τα μαυρισμένα σημάδια της σχάρας προσθέτουν μια μοναδική γεύση σε ό,τι μαγειρεύετε και δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε χρησιμοποιώντας τηγάνι.

Θα χρειαστείτε και τους δύο τύπους επιφανειών μαγειρέματος εάν σκοπεύετε να μαγειρεύετε τακτικά. Εάν μόλις αρχίζετε να συλλέγετε εργαλεία και συσκευές κουζίνας, αναζητήστε έναν συνδυασμό πλάκας/σχάρας από χυτοσίδηρο διπλής όψης. Είναι ένας φθηνός τρόπος για να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε πρόκληση.

en_GBEnglish

Main Menu