To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Είδη Επάλειψης

Είδη Επάλειψης, ποικιλία, βιολογικά, γεύσεις, τιμές, προσφορές

Είδη Επάλειψης, ποικιλία, βιολογικά, γεύσεις, τιμές, προσφορές

Τα είδη επάλειψης χρησιμοποιούνται στο πρωινό, ως σνακ. Ακόμα για να κόψετε την πείνα αλλά και για να γεμίσετε μια κρέπα, ένα γιαούρτι, ένα παγωτό ή ακόμα και μια σαλάτα. Τα είδη επάλειψης ή αλλιώς γνωστά ως spreads έχουν μπει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή κατανάλωση του καθενός μας, γι’ αυτό αξίζει να τα γνωρίζουμε καλύτερα. Ο κόσμος που περιστρέφεται γύρω από τα αλείμματα είναι εξαιρετικά ευρύς επειδή περιλαμβάνει γλυκά και αλμυρά αλείμματα.  Λαμβάνονται με την προσθήκη διαφορετικών συστατικών στο κύριο. Βιοτεχνικά επάλειμμα και βιομηχανικά προϊόντα επάλειψης. συμβατικά επάλειψη και βιολογικά επάλειψη.

Είναι ένας κόσμος που θα χρειαζόταν μια διεξοδική πτυχιακή εργασία για να αντιμετωπιστεί με έναν ολοκληρωμένο και εξαντλητικό τρόπο. Μας ενδιαφέρει να εστιάσουμε την προσοχή στα χειροποίητα, γνήσια αλείμματα , εκείνα που παρασκευάζονται χωρίς φοινικέλαιο ή/και άλλα παρόμοια έλαια και τα οποία περιέχουν, ως λιπαρό συστατικό, μόνο αυτό που υπάρχει στα αποξηραμένα φρούτα από τα οποία προέρχονται.

Τι είναι τα είδη επάλειψης;

Όταν χρησιμοποιείται ο όρος κρέμα επάλειψης , το μυαλό πετά αμέσως στα πιο διάσημα ονόματα της αγοράς. Πρώτα από όλα στη Nutella, γνωστή, εξαπλωμένη σε όλο τον κόσμο και γίνεται σύμβολο του Made in Italy. Mια γλυκιά κρέμα που εκτιμάται παγκοσμίως. Μας αρέσει να λαμβάνουμε ως αναφορά για να εκφράσουμε πώς κατανοούμε μια κρέμα που απλώνεται και κατά συνέπεια τη χρήση που μπορεί να κάνει. Τα είδη επάλειψης στα οποία αναφερόμαστε έχουν ως κύριο συστατικό τους ένα είδος λαδερού αποξηραμένου φρούτου .

Είτε είναι φουντούκι, φιστίκι ή αμύγδαλο, το πρώτο συστατικό , που βρίσκεται στη λίστα των συστατικών της ετικέτας, πρέπει να είναι ένα λιπαρό ξηρό φρούτο. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση έχει νόημα, για εμάς, να μιλάμε για άλειμμα φουντουκιού και φιστικιού. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, στις οποίες το κύριο συστατικό της κρέμας είναι, η ζάχαρη ακολουθούμενη από φοινικέλαιο, λεκιθίνες ή/και άλλους γαλακτωματοποιητές. Ίσως δεν είναι σωστό να μιλάμε για επάλειψη με αποξηραμένα φρούτα, θα ήταν καταλληλότερο να ονομάστε αυτές τις κρέμες, γλυκά επάλειψης. Θεωρήστε τις, από διατροφικής άποψης, ως πραγματικά επιδόρπια.

Αλείμματα σε ψωμί για ένα πιο υγιεινό πρωινό

Ας ξεκινήσουμε με την κλασική κρέμα κακάο και φουντουκιού , αυτή που δεν μας κάνει να μετανιώνουμε για τις βαριές και καθόλου υγιεινές βιομηχανικές κρέμες σοκολάτας. Απλώς επιλέξτε βιολογικά φουντούκια, αγαπημένη σοκολάτα, μαύρη ζάχαρη και φυτικό γάλα: et voilà!

Συνεχίζουμε με παρόμοια γεύση, αλλά με διαφορετική υφή που θα εκπλήξει τον ουρανίσκο. Η κρέμα ricotta με κακάο , νόστιμη και ντελικάτη. Σε ένα μπολ, συνδυάστε 200 γραμμάρια ρικότα με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης, δουλεύοντάς τα καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φουντούκια, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Πάντα με ρικότα μπορείτε να ετοιμάσετε κρέμα ρικότα, καρύδας και μελιού . Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι στη ρικότα αντί για το σιρόπι αγαύης και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας αντί για κακάο.

Μια άλλη εναλλακτική για τη Nutella είναι το φουντουκόβουρο και το μέλι. Φρυγανίστε 200 γραμμάρια φουντούκια χωρίς κέλυφος στο φούρνο και μετά ανακατέψτε τα. Συνεχίστε να τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν το λάδι τους και μετά προσθέστε δυο κουταλάκια του γλυκού μέλι. Δεν πρέπει να χρειάζεστε λάδι ή νερό εάν το μίξερ σας είναι ισχυρό. Μπορείτε να τα προσθέσετε για να προσαρμόσετε τη συνοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία με τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας.

Η εστίαση στα βούτυρα αποξηραμένων φρούτων είναι εξαιρετική. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, ελαϊκό οξύ, πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα. Μεταλλικά άλατα όπως μαγνήσιο και κάλιο και έχουν πολύ λίγο νάτριο. Εκτός από το κλασικό φιστίκι, μας αρέσει να απλώνουμε το αμύγδαλο.

Χειροποίητα και μη επαλείμματα: διαφορές στις θρεπτικές αξίες

Δεδομένου ότι όλα τα αλείμματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες , οι κύριες διαφορές δεν είναι σε Kcal. Για να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των προϊόντων που γνωρίζουμε. Σε σύγκριση με περίπου 540 Kcal ανά 100 gr ενός τυπικού αλείμματος σούπερ μάρκετ.

Αυτό που διαφοροποιεί πολύ τα δύο προϊόντα είναι αντίθετα η ποιότητα των λιπαρών που περιέχονται στις δύο κρέμες. Οι οποίες, αν και όμοιες σε συνολική ποσότητα, στα πιο εμπορικά αλείμματα είναι σχεδόν μισά κορεσμένα λιπαρά ενώ στα χειροποίητα είναι σχεδόν εντελώς ακόρεστα. Καθώς δεν υπάρχουν άλλα λιπαρά συστατικά εκτός από το φουντούκι στην κρέμα για παράδειγμα.

Όλα τα αλείμματα πρέπει να καταναλώνονται στη σωστή ποσότητα. Ενώ μερικά είναι “φτιαγμένα σαν να ήταν σπιτικά”, με την έννοια ότι δεν έχουν ιδιαίτερες προσθήκες που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία του ατόμου. Είναι χειροποίητα και γνήσια, φτιαγμένα με ποιότητα αποξηραμένα φρούτα και σε μεγάλες ποσότητες. Επεξεργασμένα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και έχουν θρεπτικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές των λιπαρών αποξηραμένων φρούτων. Επίσης έχουν θρεπτικές ιδιότητες παρόμοιες με οποιοδήποτε γλυκό , σοκολάτα ή μπισκότο.

Τα πρώτα είναι λοιπόν πολύ πιο κατάλληλα για την υγεία του ατόμου και για όσους προσέχουν την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουν. Μαζί με τις θερμίδες φέρνουν στον οργανισμό τα μικροθρεπτικά συστατικά των συστατικών που περιέχουν και τα οποία δεν είναι επιβλαβή. Καθόλου.

      Κατηγορίες Ειδών Επάλειψης 

 

Μαρμελάδες Πραλίνες Φυστικοβούτυρο Ταχίνι Διάφορα Είδη Επάλειψης
en_GBEnglish

Main Menu