To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Φρυγανιέρα

Πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ένα καλό πρωινό. Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι το ψωμί, λόγω της χορταστικής του δύναμης, της γεύσης του και της μεγάλης ευελιξίας του, είναι πάντα μια καλή επιλογή. Ωστόσο, πέφτει καλύτερα όταν είναι ζεστό και φρυγανισμένο. Όποιος δεν το έχει φάει έτσι απλά δεν ξέρει τι του λείπει. Για το λόγο αυτό, σήμερα αφιερώνουμε αυτόν τον οδηγό στις φρυγανιέρες. Μια συσκευή που, χωρίς αμφιβολία, θα αλλάξει την αίσθηση των πρωινών των ημερών σας. Θα εμβαθύνουμε στα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, τις λειτουργίες τους και πώς να επιλέξετε την ιδανική φρυγανιέρα για το σπίτι σας.

Φρυγανιέρα, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

Φρυγανιέρα, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

 

Το πιο σημαντικό

  • Η φρυγανιέρα μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε το ψωμί των προηγούμενων ημερών και να το κάνουμε πολύ πιο ορεκτικό για τα πρωινά μας.
  • Εδώ θα δείτε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι φρυγανιέρες, από τις πιο απλές και προσιτές μέχρι τις πιο εξελιγμένες και ολοκληρωμένες.
  • Ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό μας, θα λάβουμε υπόψη ορισμένες πτυχές στις φρυγανιέρες. Το μέγεθος, το σχήμα, το σχέδιο ή οι λειτουργίες είναι μερικά από αυτά.
Φρυγανιέρα, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

Φρυγανιέρα, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

 

Γιατί φρυγανίζουμε ψωμί;

Γενικά, φρυγανίζουμε ψωμί που δεν είναι φρέσκο. Δεν έχουμε πάντα την ευκαιρία να το αγοράζουμε κάθε μέρα, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε αυτό που έχουμε από τις προηγούμενες μέρες. Με μια τοστιέρα μεταμορφώνουμε την υφή της σε μια πολύ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη στο φαγητό. Είναι μαγικό, μετατρέπουμε ένα ξερό, σκληρό και άψυχο ψωμί σε πολύ πιο τραγανό και πιο ορεκτικό.

Το φρυγανισμένο ψωμί, όντας τραγανό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μασηθεί και έτσι το αίσθημα κορεσμού θα είναι μεγαλύτερο. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να τρώμε λιγότερη ποσότητα και, ως εκ τούτου, θα μας βοηθήσουν να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το θρεπτικό περιεχόμενο όσο και το θερμιδικό περιεχόμενο δεν αλλάζουν με τη διαδικασία του ψησίματος.

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας φρυγανιέρας

Στη συνέχεια, θα απαριθμήσουμε τα θετικά σημεία του να έχετε μια τοστιέρα και μερικά αρνητικά, για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια πιο συνειδητή απόφαση αγοράς.

Πλεονεκτήματα
  • Γεύση και υφή
  • Χρήση ψωμιού
  • Διακοσμητικό στοιχείο

Μειονεκτήματα

  • Παίρνει χώρο
  • Καταναλώνουν ενέργεια
  • Πιθανότητα να καείτε

 

Πώς λειτουργεί μια φρυγανιέρα;

Όπως έχουμε ξαναπεί, η διαδικασία του φρυγανίσματος συνίσταται στη μείωση της περιεκτικότητας του ψωμιού σε νερό, στην εξάτμισή του, ενώ καίει ελαφρά την επιφάνειά του. Στις κάθετες φρυγανιέρες, η τοποθέτηση του ψωμιού στην υποδοχή και το κατέβασμα του μοχλού ενεργοποιεί μια αντίσταση που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε υπέρυθρη ακτινοβολία. Με αυτόν τον τρόπο, ένα εσωτερικό σύρμα από νικέλιο και χρώμιο θερμαίνεται, φτάνοντας σε θερμοκρασίες μεταξύ 600 και 1000 W σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό το καλώδιο είναι υπεύθυνο για την αφαίρεση της υγρασίας από το ψωμί και το ψήσιμο εξωτερικά. Στις οριζόντιες τοστιέρες το ψωμί τοποθετείται σε πλέγμα που έχει την αντίσταση στο κάτω μέρος.

 

Πώς και πότε να καθαρίσετε μια φρυγανιέρα;

Όταν μιλάμε για τον καθαρισμό μιας φρυγανιέρας, δεν αναφερόμαστε μόνο στο να το κάνουμε εξωτερικά. Το θέμα είναι να το κάνουμε μέσα, εκεί που μαζεύονται όλη η ψίχα του ψωμιού που φρυγανίζουμε. Για να μας βοηθήσετε σε αυτήν την εργασία, υπάρχουν δίσκοι για ψίχουλα. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούν μερικά βήματα για να καθαρίσετε τη συσκευή σας με τον καλύτερο τρόπο:

  1. Για να καθαρίσετε την φρυγανιέρα σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να την αποσυνδέσετε από την πρίζα.
  2. Μόλις γίνει αυτό, αφαιρούμε το ταψί με όλα τα ψίχουλα και τα κομμάτια του ψωμιού που έχουν πέσει.
  3. Πετάξτε τα ψίχουλα και μετά μπορείτε να καθαρίσετε προσεκτικά το δίσκο με το χέρι.
  4. Στη συνέχεια, γυρίστε την φρυγανιέρα ανάποδα και με μερικά χτυπήματα προσπαθήστε να κάνετε τα υπολείμματα του ψωμιού να πέσουν στον νεροχύτη, για παράδειγμα.
  5. Είναι επίσης βολικό να καθαρίζετε τα πλέγματα με ένα υγρό πανί.
  6. Εάν εξακολουθείτε να βρείτε ίχνη βρωμιάς μέσα στη συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ελαφρώς βρεγμένη οδοντόβουρτσα.
  7. Για το εξωτερικό, απλώς σκουπίστε με ένα υγρό πανί όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Όσο για τη συχνότητα, το ιδανικό θα ήταν να αδειάζετε την φρυγανιέρα μια φορά την εβδομάδα. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο βαθύ καθαρισμό, μπορούμε να το κάνουμε μια φορά το μήνα. Αυτό που προτείνουμε είναι να περάσετε ένα πανί πάνω από την επιφάνεια όπου τοποθετείται η φρυγανιέρα μετά από κάθε χρήση, καθώς πολλά ψίχουλα τείνουν να πέφτουν.

 

Τι είδη  υπάρχουν;

Κυρίως, υπάρχουν δύο τύποι : οι απλές και οι ηλεκτρικές. Τα πρώτα εμφανίστηκαν τη δεκαετία του ’50 και τοποθετήθηκαν πάνω από το αέριο για να το ζεστάνουν. Σήμερα, είναι ήδη ξεπερασμένα. Τα δεύτερα είναι αυτά που γνωρίζουμε περισσότερο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες φρυγανιέρες που διατίθενται στην αγορά είναι ηλεκτρικές. Σε αυτόν τον τύπο συσκευής, το ψωμί θερμαίνεται από τη θερμότητα που εκπέμπεται μέσω μιας αντίστασης.

Για τη διάθεσή σας

  • Vertical: αυτές είναι οι κλασικές φρυγανιέρες που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Οι φέτες εισάγονται στις υποδοχές στο επάνω μέρος. Είναι τα πιο ολοκληρωμένα λόγω των πολλαπλών λειτουργιών που προσφέρουν και είναι πιο ευχάριστα στο μάτι.
  • Οριζόντια: σας επιτρέπει να τοποθετείτε όχι μόνο τοστ αλλά και ψωμιά και σάντουιτς σε μια σχάρα που ζεσταίνεται μόνο από τη μία πλευρά. Είναι πρακτικά αν θέλουμε να φρυγανίσουμε ψωμιά οποιουδήποτε μεγέθους.

Από τον τύπο της υποδοχής

  • Διπλή υποδοχή: μπορεί να είναι δύο κοντές ή μεγάλες υποδοχές, που θα καθορίσουν το μέγεθος της τοστιέρας μας και τις φέτες που θα φρυγανίσουμε.
  • Μακρά υποδοχή: υπάρχουν εκείνοι που επιλέγουν μία μόνο υποδοχή, αλλά μεγαλύτερη, η οποία θα δώσει στο προϊόν μια πιο επιμήκη εμφάνιση.

Από το σχεδιασμό

  • Μοντέρνο: εδώ θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τα περισσότερα μοντέλα, από τα πιο κλασικά και μινιμαλιστικά έως τα πιο σοφιστικέ και καινοτόμα.
  • Vintage: Πρόκειται για εκδοχές εμπνευσμένες από την αισθητική των 50s, συνήθως σε χρώματα όπως το κόκκινο ή τα ανοιχτά χρώματα. Εκτός από τη λειτουργία τους ως τοστιέρες, αποτελούν από μόνα τους διακοσμητικά στοιχεία.

 

Περίληψη

Μετά από όσα είδατε σε αυτό το άρθρο, γνωρίζουμε ότι η φρυγανιέρα είναι η συσκευή που χρειάζεστε στο σπίτι σας. Μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, εκμεταλλευόμαστε το ψωμί των προηγούμενων ημερών και θα δώσουμε στο πρωινό μας μια τραγανή πινελιά. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα με λειτουργικότητα, σχέδια και τιμές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθενός. Γενικά, πρόκειται για πολύ προσιτά προϊόντα για διαφορετικούς προϋπολογισμούς και θα είναι μια θετική επένδυση που θα απολαμβάνετε για τα επόμενα χρόνια.

 

 

en_GBEnglish

Main Menu