To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Φαγητοδοχεία

Φαγητοδοχεία, ποικιλία, σχέδια, τιμές, μεγέθη, προσφορές

Φαγητοδοχεία, ποικιλία, σχέδια, τιμές, μεγέθη, προσφορές

Το taper, ή tαλλιώς φαγητοδοχεία, είναι ο μεγάλος σύμμαχος στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν πολλοί από εμάς που πρέπει να πάρουμε φαγητό στη δουλειά ή να ετοιμάσουμε γεύματα για τα μικρά μας. Έχει γίνει μια υπέροχη εναλλακτική τόσο για να εξοικονομήσουμε τα γεύματά μας όσο και για να κάνουμε μια πολύ πιο υγιεινή πρόσληψη τροφής.

Τα φαγητοδοχεία είναι ένα οικονομικό και πολύ ευέλικτο προϊόν κατά τον σχεδιασμό της διατροφής μας. Είτε τα χρησιμοποιούμε για την αποθήκευση φρέσκων προϊόντων είτε για την αποθήκευση ήδη μαγειρεμένων προϊόντων, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σακούλες ή άλλα εξαρτήματα στα ντουλάπια ή στα ψυγεία μας. Ας μην μιλήσουμε για το πότε το παραμαγειρεύουμε, το διατηρούμε σε δοχείο και το έχουμε ήδη για άλλη κατάσταση.

Το πιο σημαντικό

  • Το τάπερ είναι το βασικό δοχείο για την αποθήκευση των τροφίμων μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τις ανάγκες μας. Διατηρούν τη φρεσκάδα και τη γεύση τους πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δοχείο.
  • Όντας επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα, συμβάλλουμε στη διατήρηση του περιβάλλοντος μας. Εκμεταλλευόμενοι τα υπολείμματα του μαγειρέματος, βοηθούμε επίσης στη λιγότερη χρήση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Έχουμε μια μεγάλη γκάμα για να κάνουμε μια καλή επιλογή του τάπερ μας. Ανάλογα με το σχήμα, το υλικό ή το μέγεθός του, μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα. Εάν πρόκειται να διατηρηθούν, να αποθηκευτούν ή να μεταφερθούν, θα επιλέξουμε το ένα ή το άλλο.

Τι είδη φαγητοδοχεία υπάρχουν;

Ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε και τις συνήθειές μας, μπορούμε να επιλέξουμε από μια μεγάλη ποικιλία σε φαγητοδοχεία της αγοράς. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πολύ διαφορετική επιλογή από κουτιά μεσημεριανού γεύματος ανάλογα με τη χωρητικότητα, το σχήμα, το υλικό ή τον προορισμό αυτού του δοχείου φαγητού. Ας δούμε μερικά από αυτά για να πάρετε μια ιδέα:

    • Μεταφορά : Αν αυτό που θέλουμε είναι να μεταφέρουμε το φαγητό μας στο γραφείο ή για ένα ταξίδι. Πρέπει να ξέρουμε αν είναι ερμητικά, αφού θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε καταστροφή όταν ανοίξουμε το δικό μας και δούμε ότι έχει χυθεί όλο το υγρό που περιείχε. Θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την ποιότητα των τροφίμων όπου κι αν πάμε.
    • Αποθήκευση : Όσον αφορά την αποθήκευση τροφίμων σε δοχεία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είναι μεγάλα και, κυρίως, να στοιβάζονται. Έτσι θα κερδίσουμε χώρο στα ντουλάπια μας και θα το έχουμε πολύ πιο εμφανές και οργανωμένο. Αποφεύγοντας να έχουμε διαφορετικές σακούλες προϊόντων στα ντουλάπια μας.
    • Υπολείμματα : Πολλές φορές όταν έχουμε υπολείμματα φαγητού στα γεύματά μας μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά κάποια άλλη στιγμή. Με αυτό το είδος δοχείου θα αποθηκεύσουμε ότι περισσεύει διατηρώντας τις ιδιότητές του.
    • Υψηλές θερμοκρασίες : Είτε πρέπει να παγώσουμε είτε να ζεστάνουμε ό,τι έχουμε στο δοχείο μας, πρέπει να επιλέξουμε πολύ καλά το δοχείο. Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν τις θερμοκρασίες που υποστηρίζουν να διατηρούνται σωστά και ότι δεν αλλοιώνουν τα προϊόντα που περιέχουν.

 

Πώς να καθαρίσετε ένα σκεύος τάπερ;

Χάρη στο γεγονός ότι τα δοχεία είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από αυτό το δοχείο. Για να διαρκέσουν όμως όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να τα διατηρήσουμε με τον σωστό τρόπο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε πώς να καθαρίζετε το τάπερ σας ώστε να μας κρατούν περισσότερο.

Ποιος δεν έχει λερωθεί με τηγανητή ντομάτα, και δεν έχει καταφέρει να αφαιρέσει το λεκέ για μια ζωή; Θα μάθουμε πώς να καθαρίζουμε σωστά τα μεσημεριανά κουτιά μας, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους παράγοντες.

    • Μόνο σαπούνι και νερό . Για να πλύνουμε τα δοχεία θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δύο εξαρτήματα, είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να τα κρατάμε πάντα έτοιμα.
    • Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά . Αν χρησιμοποιήσουμε τραχιά ή ατσάλινα μαξιλαράκια καθαρισμού, θα μπορέσουμε να γρατσουνίσουμε και να καταστρέψουμε το κωνικό μας κωνικό. Καταφέρνοντας να δημιουργήσετε περιοχές όπου η βρωμιά θα παραμείνει αργότερα και θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί Πάντα με μαλακά σφουγγάρια.
    • Με κρύο νερό . Αν και μπορεί να φαίνεται το αντίθετο, αν έχουν αποθηκευτεί πολύ πικάντικα ή μυρωδάτα τρόφιμα, είναι πάντα καλύτερο να τα καθαρίζετε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι θα εξαφανίσουμε τα δυσάρεστα αρώματα όταν τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.
    • Διττανθρακικό με νερό . Εάν διαλύσουμε αυτό το συστατικό, θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε εντελώς τις οσμές που μπορεί να παραμείνουν μετά το πλύσιμο. Χωρίς να ανακατεύουμε με τα τρόφιμα που αργότερα αποθηκεύουμε.
    • Στεγνώστε πολύ καλά . Είναι πολύ σημαντικό όταν αποθηκεύουμε τα δοχεία μας να είναι στεγνά. Τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν εάν παραμείνει υγρασία πάνω τους. Επομένως, είναι καλύτερο να τα κρατάτε πάντα ανοιχτά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ίχνη νερού μετά το πλύσιμο.

 

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις στα φαγητοδοχεία;

Όταν σκεφτόμαστε ένα πλαστικό δοχείο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το πλαστικό. Όπως ήδη γνωρίζουμε αυτό το υλικό, πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία, αφού σκοτώνει τον πλανήτη. Στην περίπτωση των κουτιών μεσημεριανού γεύματος, καθώς είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, δεν θα δημιουργούμε τόση ρύπανση .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορούν στην αγορά διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τη χρήση δοχείων μιας χρήσης. Και έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη συνέχιση της παραγωγής τόνων πλαστικών που φτάνουν στους ωκεανούς. Ας δούμε ποιους τύπους υλικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε που δεν είναι μιας χρήσης:

    • Γυάλινα φαγητοδοχεία . Είναι φθηνά και κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη. Πολύ καλή επιλογή τόσο για υγρά όσο και για στερεά. Μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε και αντέχουν πολύ καλά σε υψηλές θερμοκρασίες. Είτε για να παγώσει είτε για να ζεσταθεί αργότερα.
    • Φαγητοδοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα . Βεβαιωθείτε ότι το υλικό είναι 100% ποιότητας τροφίμων και ποτέ αλουμίνιο. Είναι πολύ πρακτικά και ανθεκτικά. Ελαφρύτερο από το γυαλί. Μερικά από αυτά είναι επίσης αεροστεγή, γεγονός που τα καθιστά εύχρηστα.
    • Υφασμάτινες τσάντες . Δεν θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τρόφιμα που δεν είναι στερεά. Αλλά είναι τέλεια για να αντικαταστήσουν την πλαστική σακούλα, αφού είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Μεταφορά μεσημεριανών ή σάντουιτς με πολύ άνετο, υγιεινό και βιώσιμο τρόπο. Τα περισσότερα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, γεγονός που παρατείνει την ωφέλιμη ζωή τους.
    • Περιτύλιγμα από κερί μέλισσας . Μια πολύ επίκαιρη και ευέλικτη εναλλακτική. Χρησιμεύουν τόσο για την αποθήκευση τροφίμων όσο και για τη μεταφορά τους. Είναι συνήθως περιτυλίγματα από βαμβάκι και ύφασμα κάνναβης επικαλυμμένα με κερί μέλισσας.

 

Πώς να μεταφέρετε σωστά ένα τάπερ;

Ένα από τα πιο περίπλοκα μέρη όταν χρησιμοποιείτε ένα δοχείο είναι η μεταφορά του. Μπορούμε να βρούμε τον κίνδυνο να βγουν τα υγρά μέσα και να μας μπερδέψουν. Για αυτό πρέπει να έχουμε δοχεία που να μας παρέχουν ασφάλεια στη στεγανότητά τους. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλό να ανοίξουμε το φαγητό μας και όλα να έχουν βγει στην τσάντα όπου το μεταφέρουμε.

Αν αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε στο φαγητό μας, η σύστασή μας είναι αυτή των χαμηλών δοχείων, με φαρδύ στόμιο και ερμητικό κλείσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα το βρούμε πιο άνετο και πρακτικό. Είναι εύκολο να μεταφερθεί και να καθαριστεί αργότερα. Πρέπει να θυμόμαστε δύο σημαντικά σημεία όταν παίρνουμε φαγητό από το σπίτι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος:

    • Αφήστε το φαγητό να κρυώσει . Το ιδανικό θα ήταν να το μαγειρέψουμε το απόγευμα και να το βάλουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, ώστε να αποτρέψουμε τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών. Στη συνέχεια, μόλις το τάπερ μας σκληρυνθεί μετά το μαγείρεμα, θα το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το μεταφέρουμε.
    • Προστατέψτε την κρύα αλυσίδα . Πρέπει να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία που έχει λάβει το δοχείο και όταν φτάσουμε στον προορισμό μας να το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να το διατηρήσουμε. Αν δεν μπορούμε, θα πρέπει να το μεταφέρουμε σε ψυχρότερη ή θερμική σακούλα, για να διατηρηθεί το φαγητό φρέσκο ​​μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού.
    • Βγάζουμε από το ψυγείο την τελευταία στιγμή . Δεν είναι βολικό να διατηρείτε ένα δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να διατηρήσουμε το φαγητό μας στο ψυγείο όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα σε ένα δοχείο;

Πρέπει να λάβουμε υπόψη ορισμένες πτυχές που σχετίζονται με την υγιεινή κατά την αποθήκευση των γευμάτων μας. Για να μην επηρεάζεται η υγεία μας, είναι σημαντικό να τα εκτιμούμε. Όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τρόφιμα ή να τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος, πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην μολυνθεί από μύκητες ή βακτήρια. Θα γράψουμε μερικές προτάσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη  :

  • Κατά προτίμηση καταναλώνετε μαγειρεμένο φαγητό εντός 24 ωρών μετά το μαγείρεμα. Αν παρατείνουμε το χρόνο και τη θερμοκρασία του ευνοούμε την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
  • Θα αποφύγουμε να συντηρήσουμε σάλτσες, αυγά, μαγιονέζα, κρέμα, ψάρι ή κρέας που δεν είναι καλά ψημένα. Αυτά τα τρόφιμα χαλάνε πολύ γρήγορα και αναδίδουν έντονα αρώματα.
  • Τα λαχανικά πάντα καλά αποξηραμένα, με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνονται τόσο εύκολα.
  • Κρατήστε τα τρόφιμα χωριστά, με θήκες για να μην αναμειγνύονται.
  • Προετοιμασία ξηρών λαχανικών, αλλά καλοψημένων, καθώς και κρέατος, ζυμαρικών και ρυζιού. Καλύτερα να φύγετε με ένα άγγιγμα al dente για να εκμεταλλευτείτε τα ξαναζεσταμένα για να τελειώσετε την παρασκευή τους.
  • Αν μπορούμε να πάρουμε ολόκληρα κομμάτια φρούτων και αργότερα να τα ετοιμάσουμε, καλύτερα από το να τα βάλουμε ήδη κομμένα στο Tupperware.
  • Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο μας έχει σκληρό και αεροστεγές καπάκι. Αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερη συντήρηση των τροφίμων.
  • Πρέπει να αποφεύγουμε την υγρασία, το φως και τον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνθήκες των γευμάτων μας θα διαρκούν καλύτερα ανά πάσα στιγμή.
en_GBEnglish

Main Menu