To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Τεπανγιάκι

Τεπανγιάκι, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Τεπανγιάκι, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Οδηγός αγοράς πλάκας Teppanyaki: Τέτοιες πλάκες γκριλ είναι συνήθως συμβατές τόσο με εστίες μαγειρέματος όσο και με ψησταριές εξωτερικού χώρου.

Συμβατότητα εστιών

Διαφορετικές πλάκες Τεπανγιάκι είναι σχεδιασμένες για συγκεκριμένους τύπους εστιών και γκριλ. Για παράδειγμα, οι επαγωγικές εστίες δεν είναι συνήθως συμβατές με αυτούς τους τύπους εάν δεν είναι τελείως επίπεδες. Επίσης, μερικά, όπως το Everdure έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένο στυλ ψησταριάς υγραερίου. Οι εστίες αερίου και οι ηλεκτρικές εστίες που δεν είναι επίπεδες ή κεραμικές είναι συνήθως συμβατές με μια πλάκα teppanyaki.

Μέγεθος

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα Τεπανγιάκι για την εστία ή τη σχάρα σας είναι το μέγεθος. Πρέπει να εφαρμόζει τέλεια διαφορετικά δεν είναι ασφαλές στη χρήση. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι για πόσα άτομα θέλετε να μαγειρέψετε. Ένα μικρότερο πιάτο που καλύπτει δύο από τα μάτια είναι συνήθως αρκετό για ζευγάρια και μικρές οικογένειες.

Τα περισσότερα teppanyaki είναι περίπου 40 – 60 cm. Αυτά είναι αρκετά ευρύχωρα, ώστε να μπορείτε να μαγειρέψετε όλα τα αγαπημένα πρωινά, όπως τηγανίτες, λουκάνικα, hashbrowns, okonomiyaki κ.λπ. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες οικογένειες μπορεί να θέλουν ένα μεγάλο πιάτο που να καλύπτει όλα τα μάτια και να ζεσταίνεται πολύ γρήγορα. Οι μεγαλύτερες πλάκες teppanyaki έχουν συνήθως μέγεθος 90 cm ή περισσότερο. Ορισμένες πολύ μεγάλες είναι αρκετά μεγάλες και για μεγάλες υπαίθριες ψησταριές, αλλά είναι δύσκολο να τις αποθηκεύσετε εάν ζείτε σε μικρότερο σπίτι.

Υλικό

Οι ψησταριές Teppanyaki κατασκευάζονται από όλα τα είδη υλικών. Αυτά περιλαμβάνουν χυτοσίδηρο, ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο. Μια σχάρα teppanyaki από ανοξείδωτο ατσάλι είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε μια αντικολλητική επιφάνεια μαγειρέματος που είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί. Εάν μισείτε το τρίψιμο και τον καθαρισμό της πλάκας, αυτό το υλικό είναι αυτό με το οποίο είναι πιο εύκολο να δουλέψετε. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης εξαιρετικός στη διανομή και τη διατήρηση της θερμότητας, έτσι θα σας αρέσει να μαγειρεύετε σε αυτό.

Αλλά, υπάρχει μια άλλη εξαιρετική επιλογή: ο χυτοσίδηρος. Αυτό είναι ένα βαρύτερο υλικό, αλλά είναι ανώτερο από τον ανοξείδωτο χάλυβα όσον αφορά τη διανομή θερμότητας. Δεδομένου ότι ο χυτοσίδηρος είναι καλός αγωγός θερμότητας, σε πολλούς σεφ αρέσει να χρησιμοποιούν αυτό το είδος ψησίματος επειδή το φαγητό ψήνεται γρήγορα και ομοιόμορφα σε αυτήν την επιφάνεια. Ο χυτοσίδηρος χρειάζεται καρύκευμα με λάδι και μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν άβολο. Αν δεν καρυκεύσετε το ταψί, το φαγητό κολλάει και καίγεται.

Το αλουμίνιο είναι η φθηνότερη επιλογή, που συνήθως βρίσκεται σε οικονομικά προϊόντα, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί. Ωστόσο, ο καθαρισμός είναι πιο δύσκολος και θα καταλήξετε να κάνετε περισσότερο τρίψιμο.

Καθάρισμα

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες ψησταριές teppanyaki έχουν κάποιο είδος αντικολλητικής επίστρωσης, ώστε να καθαρίζονται εύκολα με ξύστρα ψησίματος ή πανί. Η αντικολλητική επίστρωση καθαρίζεται με ζεστό νερό και ένα πανί ή χαρτί κουζίνας.

Οι περισσότερες ψησταριές teppanyaki έχουν αντικολλητική επίστρωση και αυτό τις διευκολύνει στο σκούπισμα, με ένα ζεστό πανί αφού τις χρησιμοποιήσετε και κρυώσει. Εάν δεν υπάρχει αντικολλητική επίστρωση, τότε μπορείτε να καρυκεύσετε το πιάτο για να αποφύγετε να κολλήσουν τα τρόφιμα.

Λαβές

Πολλά από τα καλύτερα μοντέλα έχουν τουλάχιστον μία λαβή, είτε στο πλάι είτε στο κάτω μέρος της πλάκας γκριλ. Αυτό διευκολύνει τους ελιγμούς κατά το στήσιμο και μόλις αρχίσετε να μαγειρεύετε. Οι λαβές διασφαλίζουν επίσης ότι μπορείτε να πιάσετε την εστία χωρίς να καείτε (χρησιμοποιήστε γάντια όμως!). Εάν αυτό δεν έχει λαβές, δεν πειράζει, αλλά πρέπει να περιμένετε να κρυώσει εντελώς πριν το μετακινήσετε.

en_GBEnglish

Main Menu