To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σοκολατιέρες και Φοντί

Σοκολατιέρες και Φοντί, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Σοκολατιέρες και Φοντί, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Χμ, κάθε περίσταση είναι ιδανική για να φας σοκολάτα! Ακόμη περισσότερο, αν μιλάμε για ένα σιντριβάνι σοκολάτας στο οποίο αυτή η λαχταριστή λιχουδιά γλιστράει από πάνω προς τα κάτω, ξανά και ξανά, προσκαλώντας μας να τη δοκιμάσουμε. Και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στην πιθανότητα να καλύψει μια φράουλα, ένα κομμάτι πορτοκάλι ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο με αυτό το απαλό και αρχαίο φαγητό. Οι σοκολατιέρες είναι ένα πρακτικά απαραίτητο στοιχείο στα καλύτερα πάρτι και δεξιώσεις. Ομοίως, όλοι οι πολυτελείς μπουφέδες έχουν συνήθως ένα ελκυστικό σιντριβάνι σοκολάτας στην περιοχή του γλυκού. Αυτό το χυμώδες υγρό γλυκό είναι ένα διακοσμητικό εικονίδιο που τραβάει την προσοχή όλων όσο περιμένουν την καλύτερη στιγμή για να το γευτούν.

 

Το πιο σημαντικό

  • Οι σοκολατιέρες θα είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής σε οποιοδήποτε συμπόσιο ή πάρτι υψηλής ποιότητας . Ωστόσο, πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να αποτρέψετε τη σκλήρυνση της σοκολάτας, να χυθεί ή, ακόμα χειρότερα, οι καλεσμένοι να βάφουν τα φορέματά τους με αυτό το χυμώδες υγρό γλυκό.
  • Υπάρχουν σοκολατιέρες για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Είναι σημαντικό να είστε σαφείς σχετικά με το είδος της γραμματοσειράς που θέλετε, ώστε να μην έχετε εκπλήξεις όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Επίσης, θυμηθείτε να αγοράζετε σοκολάτα υψηλής ποιότητας με καλό ποσοστό βουτύρου κακάο (τουλάχιστον 35%).
  • Υπάρχουν πολλά κριτήρια που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν επιλέγετε ένα σιντριβάνι σοκολάτας. Επομένως, όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε ένα, σας συνιστούμε να λάβετε υπόψη πτυχές όπως: το βάρος του μηχανήματος, οι διαστάσεις του, τα υλικά κατασκευής, οι λειτουργίες που περιλαμβάνει και τα σχόλια άλλων χρηστών σχετικά με αυτό.

 

Πώς λειτουργούν οι σοκολατιέρες;

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία ενός σιντριβανιού σοκολάτας είναι αρκετά απλή. Αυτές οι συσκευές έχουν συνήθως κινητήρα, θερμοστάτη και κουμπί λειτουργίας. Μερικά σιντριβάνια σοκολάτας είναι πιο ολοκληρωμένα από άλλα. Για παράδειγμα, κάποιοι σας επιτρέπουν να λιώσετε τη σοκολάτα πριν αρχίσετε να την ανακατεύετε. Άλλοι απαιτούν να βάλεις την ήδη υγρή σοκολάτα (προηγουμένως διαλυμένη).

Για εκείνα τα σιντριβάνια σοκολάτας που διατηρούν μόνο τη σοκολάτα ζεστή και κινούμενη, συνιστάται να λιώσετε τη σοκολάτα εκ των προτέρων – είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί. Επίσης, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν τη χρήση σοκολάτας με τουλάχιστον 35% βούτυρο κακάο  . (αλλά, προσοχή! Δεν είναι το συνολικό ποσοστό κακάο).

 

Ποια είναι τα μέρη ενός σιντριβανιού σοκολάτας;

Ένα σιντριβάνι σοκολάτας είναι μια μηχανή που αποτελείται από δύο μέρη: το κάτω μέρος, το οποίο περιλαμβάνει τον κινητήρα και την αντίσταση που θερμαίνει τη σοκολάτα. και το πάνω μέρος, που περιλαμβάνει το σιντριβάνι όπου ρέει η σοκολάτα. Το τελευταίο, με τη σειρά του, αποτελείται από τους καταρράκτες και την ατελείωτη βίδα. Αυτή η βίδα είναι στερεωμένη σε έναν άξονα και στη συνέχεια εντοπίζεται η πηγή.

Οι καταρράκτες περιστρέφονται στην ατέρμονη βίδα (γνωστή και ως πηνίο) μέχρι να στερεωθούν. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τύπος σιντριβανιών στα οποία διαχωρίζονται τα μέρη του σωλήνα (σε δύο ή περισσότερα κομμάτια), η κορώνα (πάνω μέρος) και τα πιατάκια. Γενικά, τα τελευταία είναι σοκολατιέρες με πλαστικά και μεταλλικά μέρη.

 

Τι προσοχή πρέπει να έχω με το σιντριβάνι σοκολάτας μου;

Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές στο εγχειρίδιο οδηγιών. Οι κατασκευαστές συχνά καθορίζουν το είδος της ιδιαίτερης προσοχής που πρέπει να προσέχετε με το σιντριβάνι σοκολάτας σας. Ωστόσο, κατά γενικό κανόνα, ένα συντριβάνι σοκολάτας στο σπίτι δεν πρέπει να μένει αναμμένο για περισσότερο από 30 λεπτά κάθε φορά. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να το απενεργοποιείτε περιοδικά.

Προσοχή όμως, γιατί αν κρυώσει η σοκολάτα θα επανέλθει στη στερεή της κατάσταση και θα πρέπει να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία από την αρχή. Έτσι, ρίξτε μια καλή ματιά στο είδος του σιντριβάνι σοκολάτας που αγοράζετε (αυτό που χρησιμοποιείται μόνο για να χτυπήσετε την προηγουμένως λιωμένη σοκολάτα ή ένα σιντριβάνι που θερμαίνει και γυρίζει το υγρό της σοκολάτας). Επίσης, να ακολουθείτε πάντα τα μέτρα υγιεινής.

 

Ποιες συστάσεις πρέπει να ακολουθήσω για να χρησιμοποιήσω σωστά τις σοκολατιέρες;

Συνιστάται να προθερμάνετε τη σοκολάτα πριν τη ρίξετε στο σιντριβάνι σοκολάτας. Αυτό θα σας διευκολύνει να δουλέψετε με τη σοκολάτα και έχετε την επιλογή να το κάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Εάν προηγουμένως λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, φροντίστε να μην μπει νερό στη σοκολάτα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αργότερα μπλοκάρισμα της ροής της σοκολάτας στο μηχάνημα. Κάτι που θα την εμπόδιζε να πέσει στους καταρράκτες του σιντριβανιού σοκολάτας.

Κατά τον καθαρισμό, αποσυναρμολογήστε το σιντριβάνι σοκολάτας όταν η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή. Έτσι, θα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη και να σπάσετε τον άξονα, το γρανάζι ατέρμονα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Μην ανακατεύετε ποτέ νερό, γάλα, λάδια ή λικέρ με τη σοκολάτα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τη διείσδυση της σοκολάτας στον κινητήρα και τελικά να καταστρέψει το σιντριβάνι.

 

Σε τι θερμοκρασία να βάλω το σιντριβάνι σοκολάτας;

Η κανονική θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας είναι 35 έως 40 °C. Όμως, ανάλογα με το πού θα ενεργοποιήσετε το σιντριβάνι σοκολάτας και την εποχή του χρόνου που θα βρεθείτε, θα πρέπει να βάλετε λίγο περισσότερη ή λιγότερη θερμοκρασία στον θερμοστάτη του συντριβανιού σας (αν έχει). ) Για να αντισταθμιστεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Έτσι, μπορείτε να κινηθείτε μεταξύ 30 ºC και 60 ºC, ανάλογα με τον χώρο στον οποίο έχετε το συντριβάνι σοκολάτας σε λειτουργία. Τώρα, η σοκολάτα αποτελείται από ζάχαρη, λεκιθίνη, βούτυρο κακάο και πάστα κακάο. Όμως, αυτό που κάνει τη σοκολάτα ρευστή είναι το βούτυρο κακάο. Επομένως, θυμηθείτε να επιλέξετε μια σοκολάτα με αρκετό βούτυρο κακάο.

 

Περίληψη

Οι σοκολατιέρες είναι σχεδόν απαραίτητα στοιχεία σε κάθε πάρτι ή γαστρονομική εκδήλωση. Υπάρχουν διάφορα είδη, αλλά γενικά βρίσκουμε οικιακά και επαγγελματικά σιντριβάνια σοκολάτας. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για να αναδεύουν και να διατηρούν τη σοκολάτα ζεστή καθώς πέφτει στους καταρράκτες. Τα άλλα έχουν θερμοστάτη και μάλιστα λιώνουν σοκολάτα. Εάν θέλετε να εκπλήξετε τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας σε μια σημαντική οικογενειακή γιορτή, ένα σιντριβάνι σοκολάτας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να σκεφτείτε.

en_GBEnglish

Main Menu