To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Οδηγός για πυροσβεστήρες γράσου

Οδηγός για πυροσβεστήρες γράσου - eshops.gr.png

Οδηγός για πυροσβεστήρες γράσου, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

Παρά όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας, μπορεί πάντα να συμβούν πυρκαγιές. Μια φωτιά που εμφανίζεται συχνά στις κουζίνες είναι η φωτιά λίπους. Αυτή η φωτιά εμφανίζεται τακτικά, ειδικά σε εστιατόρια όπου γίνεται πολύ τηγάνισμα, και αν είναι απρόσεκτο, μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα. Όποιος χρησιμοποιεί το λάθος πυροσβεστικό μέσο εδώ μπορεί κυριολεκτικά να καταλήξει στην κουζίνα του διαβόλου. Ως εκ τούτου, έχουν σχεδιαστεί ειδικοί πυροσβεστήρες γράσου για αυτές τις πυρκαγιές.

Τι κάνει μια λιπώδη φωτιά τόσο επικίνδυνη;

Σε αντίθεση με άλλα υγρά που απαιτούν πηγή ανάφλεξης για να αναφλεγούν, τα πολύ θερμαινόμενα λίπη μπορούν να αυτοαναφλεγούν. Λόγω των ειδικών ιδιοτήτων και των κινδύνων τους, δημιουργήθηκε ειδικά για αυτές η κλάση πυρκαγιάς F.  Όποιος επιχειρήσει κατά λάθος να σβήσει το καμένο λίπος με νερό ή υγρό που περιέχει νερό, θα προκαλέσει έκρηξη λίπους. Δεδομένου ότι η καύση του λίπους είναι αρκετές εκατοντάδες βαθμούς καυτή, το νερό που προστίθεται εξατμίζεται αμέσως. Αυτή η εξάτμιση είναι τόσο δυνατή που το καυτό λίπος εκτοξεύεται από το τηγάνι μαζί της. Πάνω από την κατσαρόλα σχηματίζεται ένα μείγμα από λεπτά κατανεμημένα σταγονίδια νερού και λαδιού, η οποία έχει πολύ μεγάλη επιφάνεια και αναφλέγεται εκρηκτικά. Πάνω από την κατσαρόλα δημιουργείται μια κολόνα πυρός σε σχήμα μανιταριού. Μπορεί να προκληθούν σοβαρά εγκαύματα. Οι πυρκαγιές από λίπος δεν πρέπει ποτέ να σβήνουν με νερό καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης λίπους.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σβήσετε μια τέτοια φωτιά;

Ο ευκολότερος τρόπος για να σβήσετε τη φωτιά είναι να βάλετε ένα στιβαρό, πυρίμαχο καπάκι στην κατσαρόλα ή το τηγάνι. Η φωτιά είναι πνιγμένη από κάτω του. Μια άλλη επιλογή είναι να καταπνίξετε τη φωτιά με μια ειδική πυροσβεστική κουβέρτα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αυτοαναφλεγεί και να καεί. Σε περίπτωση μεγαλύτερης πυρκαγιάς γράσου, η χρήση πυροσβεστήρα γράσου είναι η ασφαλέστερη μέθοδος. Αυτός είναι γεμάτο με ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού. Όταν αυτό το διάλυμα ψεκάζεται πάνω στο λίπος, εμφανίζεται σαπωνοποίηση και σχηματίζεται ένα στρώμα φραγμού. Οι φλόγες πνίγονται. Επιπλέον, το λίπος ψύχεται κάτω από τη θερμοκρασία αυτανάφλεξης. Αποτρέπεται μια έξαρση. Το πυροσβεστικό μείγμα είναι ακίνδυνο όσον αφορά την υγιεινή και λειτουργεί γρήγορα, αλλά όχι χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

Ποιοι πυροσβεστήρες γράσου είναι οι πιο δημοφιλείς;

Οι πελάτες που θέλουν να αγοράσουν έναν πυροσβεστήρα υψηλής ποιότητας γράσου που είναι επίσης οικονομικός, επιλέγουν τους πυροσβεστήρες πίεσης Jockel. Με αυτόν τον απλό σχεδιασμό, ολόκληρο το δοχείο συμπεριλαμβανομένου του πυροσβεστικού μέσου βρίσκεται υπό πίεση. Το μειονέκτημα είναι ότι η μεγάλη επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει απώλειες πίεσης. Η αντοχή ενός τέτοιου πυροσβεστήρα είναι επομένως περιορισμένη.

Εάν μπορείτε να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επαναφορτιζόμενο πυροσβεστήρα από την Gloria ή την Jockel. Και οι δύο κατασκευαστές προσφέρουν πολύ καλούς, φθηνούς πυροσβεστήρες αυτού του τύπου. Με αυτά, δεν βρίσκε

Οδηγός για πυροσβεστήρες γράσου - eshops.gr.png

Οδηγός για πυροσβεστήρες γράσου, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, μοντέλα 2022-2023

ται υπό πίεση ολόκληρο το δοχείο, αλλά μόνο ένα μικρό μπουκάλι πρόσθετης πίεσης, το οποίο είναι είτε μέσα στον πυροσβεστήρα είτε προσαρτημένο στο εξωτερικό. Ολόκληρο το δοχείο τίθεται υπό πίεση μόνο όταν χρησιμοποιείται ο πυροσβεστήρας. Η αντοχή αυτών των πυροσβεστήρων είναι μεγαλύτερη. Οι πυροσβεστήρες γράσου χωρητικότητας 2 έως 3 λίτρων, που αντιστοιχεί σε 2 έως 3 πυροσβεστικές μονάδες, επαρκούν συνήθως για ιδιωτική χρήση. Στη γαστρονομία, όπου η ποσότητα του λίπους είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη, συνιστάται μια ποσότητα πλήρωσης 6 λίτρων ή 4 έως 6 μονάδες πυροσβεστικών μέσων. Οι συσκευές είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση πυρκαγιών κατηγορίας F καθώς και Α και Β.

Συμπέρασμα

Μια φωτιά από λίπος δεν πρέπει ποτέ να σβήνει με νερό. Εάν η κατάσβεση με καπάκι δεν λειτουργεί, πρέπει να χρησιμοποιείτε απευθείας έναν πυροσβεστήρα γράσου. Καταπνίγει τη φωτιά και δροσίζει το λίπος για να μην μπορεί να ξαναφουντώσει. Ένας τέτοιος ειδικός πυροσβεστήρας πρέπει να είναι κοντά σας σε εστιατόρια και οπουδήποτε χρησιμοποιούνται πολλά τηγανητά τρόφιμα.

en_GBEnglish

Main Menu