To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Είδη Ζαχαροπλαστικής

Είδη Ζαχαροπλαστικής, φόρμες, κουπ πατ, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Είδη Ζαχαροπλαστικής, φόρμες, κουπ πατ, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Η παρασκευή γλυκών είναι μια τέχνη που απαιτεί προετοιμασία, δέσμευση και δημιουργικότητα. Πρέπει να γνωρίζετε τα συστατικά, τις ώρες, τις ιδιαιτερότητες κάθε παρασκευής. Αλλά εκτός από γνώση και εξειδίκευση, χρειάζεστε τα σωστά είδη ζαχαροπλαστικής. Είτε είστε σε επαγγελματική κουζίνα είτε είστε στο σπίτι, ώστε κάθε βήμα στην προετοιμασία των γλυκών να είναι τέλειο. Όπως και με τους σεφ, οι ζαχαροπλάστες πρέπει επίσης να έχουν ένα καλά εφοδιασμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Από το πιο μικρό μινιόν μέχρι τη μεγαλειώδη γαμήλια τούρτα, τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη.

Εδώ είναι τα απαραίτητα επαγγελματικά είδη για γλυκά

Εργαλεία μέτρησης και ζύγισης

Ζυγαριές, μεζούρες και καράφες Η ακρίβεια είναι απαραίτητη για την παρασκευή γλυκών. Η δοσολογία των ποσοτήτων «με το μάτι» είναι απαγορευμένη τεχνική! Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι ζυγαριές, οι μεζούρες και οι διαβαθμισμένες κανάτες είναι από τα είδη ζαχαροπλαστικής που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς. Η ζυγαριά χρησιμοποιείται για τη ζύγιση υλικών στο εργαστήριο και την κουζίνα, αλλά και για τον διπλό έλεγχο αγορών από προμηθευτές. Υπάρχουν πολλά μοντέλα, αλλά το πιο κατάλληλο για ζαχαροπλαστική πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος και να είναι ακριβείας.

Όσον αφορά τα κύπελλα μέτρησης και τις κανάτες , τα πρώτα είναι από χάλυβα ή σιλικόνη και είναι πολύ χρήσιμα όταν αντιμετωπίζουμε μικροσκοπικές ποσότητες. Ενώ οι κανάτες διατίθενται σε γυαλί, πολυπροπυλένιο και σιλικόνη.

Το θερμόμετρο τροφίμων είναι ένα από τα πιο πιστά είδη ζαχαροπλαστικής. Η μέτρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα παρασκευάσματα είναι απαραίτητη για την επιτυχία τους. Για παράδειγμα, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα, για τον έλεγχο της τήξης της ζάχαρης ή της καραμέλας. Αλλά και για να ελέγξετε το διογκωτικό των γλυκών, σβήνετε τη σοκολάτα και ετοιμάζετε το γιαούρτι. Ο ψηφιακός αισθητήρας παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών με ακρίβεια.

Είναι όνειρό σας να εργαστείτε σε ένα πραγματικό επαγγελματικό ζαχαροπλαστείο;
Διαβάστε την πλήρη λίστα του εξοπλισμού από είδη ζαχαροπλαστικής .

Εργαλεία επεξεργασίας

Κόφτες ζαχαροπλαστικής και φόρμες σιλικόνης. Οι κοπτήρες από ανοξείδωτο χάλυβα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μπισκότα, να κόψετε μαλακές ζύμες και να φτιάξετε παντεσπάνια ή βάσεις για άλλα επιδόρπια. Στην αγορά κυκλοφορούν σε πολλές μορφές ακόμη και θεματικές (για παράδειγμα Χριστουγεννιάτικα). Το σημαντικό είναι ότι είναι ποιοτικά και με πάχος όχι μικρότερο από 3mm , ώστε κατά τη χρήση να μην παραμορφώνονται και συνεπώς να προκαλούν ακαθόριστα άκρα.

Τα καλούπια σιλικόνης είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα στη ζαχαροπλαστική και χρησιμοποιούνται επίσης από διάσημους μάγειρες και σεφ. Σε πολλά σχήματα και χρώματα, θεωρούνται από τα πιο καινοτόμα αξεσουάρ και εργαλεία ζαχαροπλαστικής, γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο πλάστης , κοσκινίζουμε και χτυπάμε με σύρμα
Ο πλάστης είναι το κλασικό εργαλείο ζαχαροπλαστικής με το οποίο ανοίγουμε τη ζύμη. Διευκολύνει την επεξεργασία και επιτρέπει τη λήψη ενός φύλλου με το επιθυμητό πάχος. Ανάλογα με το είδος της επεξεργασίας, είναι κατασκευασμένο από ξύλο, μάρμαρο ή πολυαιθυλένιο.

Το κόσκινο , με λεπτό ή ημιλεπτό πλέγμα, έχει το καθήκον να φιλτράρει ή να εξαλείφει τα απόβλητα και να διαχωρίζει τα μεγαλύτερα μέρη από τα λεπτότερα μέρη μιας κονιοποιημένης ουσίας. Όπως το αλεύρι, το κακάο και η ζάχαρη.

Τα χτυπήματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να χτυπήσετε αυγά, κρόκο και ασπράδι ή για κρέμα. Έτσι για να ανακατεύουμε ουσίες και να ενσωματώνουμε αέρα σε ένα μείγμα. Αλλά και για να δημιουργήσετε διακοσμητικά νήματα (για παράδειγμα καραμέλα). Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και ευελιξία, με περισσότερες ή λιγότερες κλωστές ανάλογα με το είδος της επεξεργασίας: μερικά είναι επικαλυμμένα με σιλικόνη για να μην καταστρέψουν τις γλάστρες.

Εργαλεία για διακόσμηση

Σπάτουλα , ξύστρα, πινέλο και κουτάλι ζαχαροπλαστικής
Οι σπάτουλες χρησιμοποιούνται συνήθως για γλασάρισμα ή επάλειψη ή για σερβίρισμα γλυκών. Είναι συνήθως εύκαμπτα ή ημιεύκαμπτα, κατασκευασμένα από σιλικόνη ή πλαστικό, με λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η ξύστρα χρησιμοποιείται για το ξύσιμο των μπολ ή για την ανάμειξη μους και ζύμης. Μπορεί να είναι από πλαστικό ή από ανοξείδωτο χάλυβα. Το τελευταίο χρησιμοποιείται κυρίως για να κόψει ζύμη με προζύμι, να μαλακώσει τη σοκολάτα ή να ξύσει τις περιττές ποσότητες μέσα στα καλούπια.

Η βούρτσα σιλικόνης, νάιλον ή φυσικής τρίχας χρησιμοποιείται για λίπανση, λίπανση και διακόσμηση. Απαραίτητος!

Το κουτάλι είναι από εκείνα τα σκεύη ζαχαροπλαστικής που είναι απαραίτητα και πρακτικά στη χρήση. Κατασκευασμένο από σιλικόνη ή άλλο υλικό ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιείται για την ανάμειξη, τη συγχώνευση και τη διάσπαση της ζάχαρης που δεν έχει ακόμη διαλυθεί.

Sac à poche

Η σακούλα ζαχαροπλαστικής διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη και υλικά: από 30cm έως 55cm , σε πλαστικό μιας χρήσης, σε καμβά, νάιλον ή σιλικόνη. Στα επαγγελματικά ζαχαροπλαστεία συνδυάζεται με ακροφύσια, με τα οποία γεμίζουν και διακοσμούν κέικ, cupcakes, macarons και γλυκά διαφόρων τύπων. (Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε τούρτες ).

Τα ακροφύσια , από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό, είναι διαθέσιμα σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε όμορφα διακοσμητικά, ακόμη και ιδιαίτερα ή ασυνήθιστα, και είναι μπλοκαρισμένα με προσαρμογείς. Το sac à poche είναι πολύ χρήσιμο και είναι ένα από τα θεμελιώδη εργαλεία για την παραγωγή γλυκών.

Κατηγορία Είδη Ζαχαροπλαστικής

Κορνέ Ζαχαροπλαστικής

       

 

en_GBEnglish

Main Menu