To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Τρίφτες

Τρίφτες, μεταλλικοί, τυριού, λαχανικών, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Τρίφτες, μεταλλικοί, τυριού, λαχανικών, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Πώς να τρίψετε τις πατάτες για να έχετε την τέλεια συνοχή για τα αγαπημένα σας κέικ; Οι καλοφαγάδες, που απολαμβάνουν την κατσαρόλα, τις ψιλοκομμένες πατάτες και πολλά άλλα, μπορεί να αναρωτιούνται πώς να τρίψουν την παρμεζάνα και άλλα είδη τυριού. Η επικάλυψη τυριού είναι, άλλωστε, σημαντικό συστατικό όχι μόνο σε κατσαρόλα και μακαρόνια, αλλά και σε πολλά άλλα πιάτα. Υπάρχουν πολλά είδη από τρίφτες στην αγορά. Χρησιμοποιούνται κυρίως για το τρίψιμο των χεριών με φαγητό. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές συσκευών έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη αυτοματοποίησης αυτής της δύσκολης διαδικασίας και σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ ηλεκτρικών ή μηχανικών συσκευών με στροφάλο.

Διάφορα είδη

Οι πιο συνηθισμένοι είναι ίσως οι τετράπλευροι τρίφτες σε σχήμα παραλληλόγραμμου κουτιού, με λαβή στο πάνω μέρος και χωρίς κάτω. Σε κάθε πλευρά υπάρχουν τρίφτες “μάτια” διαφόρων μεγεθών , κατάλληλα για άλεσμα και κοπή λαχανικών διαφορετικής σύστασης .

Αν και τα σκληρά λαχανικά μπορούν να κοπούν σε οποιοδήποτε μέγεθος χωρίς μεγάλα προβλήματα, το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί με μαλακά προϊόντα με κολλώδη ή ελαστική υφή. Τα μεγαλύτερα μάτια μπορεί να φράξουν και η ίδια η διαδικασία θα είναι μακρά και αναποτελεσματική. Μια δημοφιλής λύση είναι επίσης ένας σπειροειδής τρίφτης λαχανικών , που σας επιτρέπει να φτιάξετε μακριές κορδέλες σαν σπείρα . Η συσκευή στην απλούστερη εκδοχή της μοιάζει με παραδοσιακή ξύστρα μολυβιών. Υπάρχουν επίσης πιο προηγμένα τεχνικά μοντέλα προσαρμοσμένα για να «επεξεργάζονται» λαχανικά χωρίς να χρειάζεται να τα κρατάτε στο χέρι. Ο σπειροειδής τρίφτης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό αποτέλεσμα σε ένα πιάτο .

Τρίφτης τυριού

Το σωστά τριμμένο τυρί είναι η τέλεια προσθήκη στην κατσαρόλα και ένας ακριβής πασπαλισμός με την αγαπημένη σας παρμεζάνα στα προσεκτικά παρασκευασμένα ζυμαρικά. Δεδομένου ότι η προετοιμασία του πιάτου έχει καταναλώσει τόσο κόπο και ενέργεια, δεν μπορεί να χαλάσει πετώντας μια φέτα ή κομμάτια τυριού. Ένα ιδανικό εργαλείο για την προετοιμασία μιας νέας μερίδας τυριού παρμεζάνας μπορεί να είναι ένας γυάλινος ή κεραμικός τρίφτης τυριού σε σχήμα μπολ. Το τριμμένο τυρί μπορεί να σερβιριστεί απευθείας σε ένα πιάτο, το κάτω μέρος του οποίου περιγράφεται σύμφωνα με το τριμμένο τυρί, τα φρούτα και άλλα προϊόντα διατροφής.

Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο διάλυμα είναι επίσης ένας τρίφτης με λαβή που θυμίζει σπάτουλα. Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Η επιφάνεια είναι συνήθως διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνει το πάτημα του τρίφτη του τυριού. Με μια λεπίδα τρίψιμο, μπορείτε να τρίψετε το τυρί απευθείας στο έτοιμο πιάτο. Το σκληρό τυρί όπως η παρμεζάνα ή το πεκορίνο μπορεί επίσης να τριφτεί με επιτυχία σε έναν παραδοσιακό τραπεζοειδή τρίφτη.

Tρίφτης εσπεριδοειδών

Το τρίψιμο εσπεριδοειδών είναι κυρίως μια τριβή της πράσινης ή πορτοκαλιάς φλούδας χωρίς το λευκό στρώμα ακριβώς από κάτω. Ο ίδιος ο φλοιός χρησιμοποιείται ως φυσική γεύση που προστίθεται σε πιάτα, κέικ, επιδόρπια και ποτά. Ο τρίφτης εσπεριδοειδών είναι συνήθως μια μικρότερη εκδοχή της λεπίδας του τρίφτη που καλύπτεται με σειρές μικροσκοπικών δοντιών.

Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο που ονομάζεται εσπεριδοειδές φλούδας, το οποίο χρησιμοποιείται για να κόψει μακριές, στενές κορδέλες. Χρησιμοποιώντας ένα ξύσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμες λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού για να διακοσμήσετε επιδόρπια και άλλα πιάτα. Η φλούδα των εσπεριδοειδών θεωρείται πιο συχνά ως απόβλητο. Ωστόσο, αξίζει να ενδιαφερθείτε για τον τρόπο χρήσης του, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αρώματα και βιταμίνες. Μπορεί να είναι χρωστική και μπαχαρικό για πολλά πιάτα και σίγουρα θα διαφοροποιήσει τη γαστρονομική μας εμπειρία.

Hλεκτρικός τρίφτης

Εάν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη να αλέθουμε συχνά μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών ή άλλων προϊόντων διατροφής, τότε ο ηλεκτρικός εξοπλισμός μπορεί να μας βοηθήσει. Οι ηλεκτρικοί τρίφτες που ονομάζονται τεμαχιστές είναι συσκευές που μπορεί να μοιάζουν με μύλο κρέατος. Σε αυτόν τον τύπο μοντέλου, ο κινητήρας οδηγεί το τύμπανο, η επιφάνεια του οποίου λειτουργεί ως τρίφτης.

Wok pan, λειτουργεί για όλους;

Τα λαχανικά ή άλλα προϊόντα διατροφής σερβίρονται μέσω ενός χαρακτηριστικού δίσκου στο επάνω μέρος της συσκευής. Το συνεχώς περιστρεφόμενο τύμπανο συνθλίβει διαδοχικά τα προϊόντα που εισάγονται στο δοχείο. Αυτή είναι μια πολύ πρακτική και βολική συσκευή που σας επιτρέπει να τεμαχίζετε με ασφάλεια , για παράδειγμα, καρότα. Δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στο χέρι και, επιπλέον, είναι δυνατό να καθαριστεί ολόκληρο το λαχανικό. Αγοράζοντας αυτόν τον τύπο εξοπλισμού, παίρνουμε πολλά τύμπανα με τρίφτες διαφορετικών μεγεθών πλέγματος.

Περιστροφικός τρίφτης

Μια εναλλακτική λύση για τους τρίφτες τυμπάνου είναι συσκευές στις οποίες ο κινητήρας οδηγεί τον διάτρητο δίσκο με τον ίδιο τρόπο όπως οι χειροκίνητοι τρίφτες. Η αλλαγή του πάχους τεμαχισμού απαιτεί δίσκο με δόντια διαφορετικού μεγέθους. Όπως και με τον τρίφτη του τυμπάνου, για παράδειγμα, τα λαχανικά σερβίρονται εκ των προτέρων μέσω ειδικού δίσκου.

Ο περιστρεφόμενος δίσκος τρίβει διαδοχικά την πατάτα, η οποία μπορεί να πιεστεί από πάνω με ένα άλλο λαχανικό ή ένα ειδικά διαμορφωμένο καπάκι. Ο ηλεκτρικός τρίφτης πατάτας είναι ένας γρήγορος τρόπος για τις αγαπημένες σας πίτες ή μαγειρευτά. Η διαδικασία τριβής είναι ασφαλής και γρήγορη και οι τριμμένες πατάτες πηγαίνουν απευθείας στο δοχείο που προορίζεται για αυτό το σκοπό. Ο ηλεκτρικός περιστροφικός τρίφτης χτύπησε το σημάδι για όσους ετοιμάζουν τακτικά γεύματα για περισσότερα μέλη του νοικοκυριού. Η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί η συσκευή σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε πολύ πολύτιμο χρόνο. Επίσης, η τριβή γίνεται ασφαλής και εύκολη.

en_GBEnglish

Main Menu