To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σάλτσες, Άλλα Dressings

Dressings, σάλτσες, ποικιλία, είδη, βινεγκρέτ, τιμές, προσφορές

Dressings, σάλτσες, ποικιλία, είδη, βινεγκρέτ, τιμές, προσφορές

Το dressing, λοιπόν, συνήθως αναφέρεται στο συστατικό που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει ένα γαστρονομικό παρασκεύασμα. Οι σάλτσες που ονομάζονται επίσης καρυκεύματα λειτουργούν ως συμπλήρωμα στα τρόφιμα. Ξίδι , λάδι , πιπέρι , ζάχαρη και αλάτι είναι μερικά από τα πιο κοινά dressings. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες οι συνταγές περιλαμβάνουν μερικά από αυτά τα ντρέσινγκ που επιτρέπουν στα πιάτα να καρυκεύονται . Μια σαλάτα με κρεμμύδι και ντομάτα, για παράδειγμα, μπορεί να περιλαμβάνει αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο ως καρυκεύματα.

Προέρχεται από το αγγλικό «to dress» που σημαίνει ανακατεύω. Είναι μια σάλτσα που συνοδεύει τις σαλάτες. Eπομένως την κάνει πιο ορεκτική. Αυξάνοντας τη γεύση της και μερικές φορές χρησιμοποιείται για να δέσει, ως καρύκευμα, ντρέσινγκ ή για να δώσει απαλότητα.

Η επιλογή του ντρέσινγκ πρέπει να είναι η πιο κατάλληλη, σε σχέση με τη σαλάτα που θα παρασκευαστεί, λαμβάνοντας υπόψη: γεύση, συνέπεια, χρώμα, παρουσίαση. Η ποσότητα του ντρέσινγκ πρέπει να είναι επαρκής, αφήνοντάς το εντελώς καλυμμένο αλλά όχι νερουλό.

Ο κανόνας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι: για μια σαλάτα με ήπια γεύση, ένα έντονο dressing και για μια σαλάτα με έντονη γεύση, ένα ελαφρύ dressing.

Τι είναι τα dressings;

Τα dressings είναι συνοδευτικά φαγητού των οποίων η λειτουργία είναι να τονίζουν μια συγκεκριμένη γεύση ή μείγμα γεύσεων. Τώρα, δεδομένου ότι πρόκειται για κρεμώδη παρασκευάσματα και ότι τα συστατικά τους μπορούν να ποικίλουν όσο θέλετε, είναι δυνατόν να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ντρέσινγκ στην αγορά. Είναι σύνηθες να επιλέγετε το είδος του ντρέσινγκ με βάση το είδος του φαγητού που θέλετε να καρυκεύσετε. Ως εκ τούτου, μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τη χρήση τους ως ενισχυτικά γεύσης ή μαλακτικό.

Παραδοσιακά dressings

Τα παραδοσιακά ντρέσινγκ είναι συνήθως πιο γνωστά λόγω της κοινής χρήσης τους σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Μεταξύ αυτών μπορούμε να βρούμε κινέζικο ντρέσινγκ, ντρέσινγκ νεροκάρδαμο, γαλλικό ντρέσινγκ και άλλα πιο συνηθισμένα όπως ντρέσινγκ Ranch, dressing Caesar, dressing με μαγιονέζα, ντρέσινγκ μουστάρδας και όλων των ειδών τις βινεγκρέτ. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, που κυμαίνονται από φαστ φουντ μέχρι φαγητά όπως ζυμαρικά ή διάφορα είδη ρυζιού που χρησιμοποιούν αυτά τα ντρέσινγκ στις συνταγές τους.

Βρίσκουμε επίσης ειδικές σάλτσες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως για να καρυκεύσουμε κύρια πιάτα από λευκό κρέας ή πιάτα με θαλασσινά. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε σάλτσες teriyaki, στρείδι, μουστάρδα μελιού ή γκουρμέ. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σαλτσών είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα γεύματα. Aφήνοντας μια φρέσκια γεύση στον ουρανίσκο του δείπνου.

Ωστόσο, τα ντρέσινγκ δεν χρησιμοποιούνται πάντα για να συμπληρώσουν πιάτα που ταξινομούνται ως επίσημα γεύματα. Πολλά χρησιμοποιούνται συχνά για να καρυκεύσουν μπάρμπεκιου, σαλάτες και επιδόρπια. Τα καρυκεύματα για καπνιστά προφίλ και μπάρμπεκιου είναι κοινά λόγω της σχεδόν αποκλειστικής χρήσης τους σε αυτό το είδος πιάτων. Στη συνέχεια βρίσκουμε το μπάρμπεκιου και τις σάλτσες καπνού. Εκτός από το ότι συνοδεύουν ψητά κρέατα, εντείνουν τη γεύση του γκριλ αφήνοντας μια πικάντικη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Σάλτσες για σαλάτες

Τώρα, αυτά δεν είναι τα μόνα είδη ντρέσινγκ που μπορούν να συμπληρώσουν τα γεύματα. Υπάρχουν ντρέσινγκ για σαλάτες που καταφέρνουν να συνοδεύσουν λαχανικά και άλλα είδη. Γίνονται πιο ευχάριστα για τον ουρανίσκο και δίνοντας μια ασύγκριτη αρωματική αίσθηση. Ανάμεσα σε αυτές τις σάλτσες, που ονομάζονται και βινεγκρέτ, μπορούμε να βρούμε σάλτσες βαλσαμικού, μεσογειακής, λευκού ή κόκκινου κρασιού. Με όξινα φρούτα όπως φρούτα του πάθους, λεμόνι, πορτοκάλι, αχλάδι ή ανανάς. και ακόμη και με μερικούς ξηρούς καρπούς όπως φιστίκια, βατόμουρα ή αμύγδαλα.

Γενικά, η αιτιολόγηση για τη συμπερίληψη αυτού του τύπου ντρέσινγκ σε μια κρύα ή ζεστή σαλάτα βασίζεται στην ικανότητά του να αρωματίζει το φαγητό. Ενώ εντείνει τις γεύσεις κάθε λαχανικού όταν συνδυάζεται με άλλα είδη φαγητού. Με τον ίδιο τρόπο, τα ντρέσινγκ για σαλάτες τείνουν να καρυκεύουν και να αρωματίζουν τα τρόφιμα, καθώς και να είναι νόστιμα και πολύ υγιεινά.

Μερικές βασικές βινεγκρέτ για σαλάτες

Τώρα, αναφέρουμε γενικά τα πλεονεκτήματα της χρήσης  ντρέσινγκ  ή βινεγκρέτ για να συνοδεύσετε τις σαλάτες που περιλαμβάνονται σε ορισμένα γεύματα και ώρες της ημέρας. Έτσι, είναι δυνατό να ενταθεί η γεύση όλων των  φρούτων και λαχανικών που αποτελούν μέρος της κρύας ή ζεστής σαλάτας του προσφερόμενου πιάτου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συστατικά των  βινεγκρέτ  που χρησιμοποιούμε ως καρύκευμα τροφίμων. Αυτό για να μην επισκιάσει τη γεύση του κυρίως πιάτου ή για να ετοιμάσει μια απλή σαλάτα που δεν εναρμονίζει το φαγητό και το κάνει βαρετό και αστείο.

Βινεγκρέτ ως ντρέσινγκ

Η βινεγκρέτ ως ντρέσινγκ προκύπτει από το μείγμα ενός όξινου υγρού. Λίγο πηχτού αλλά όχι πολύ για να είναι ευχάριστο στο μάτι και στον ουρανίσκο, και αυτό περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία συστατικών. Ανάλογα με το φαγητό και την ώρα της ημέρας, η βινεγκρέτ μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από ντομάτα, κρεμμύδι ή μπαχαρικά. ακόμα και ξινά ή γλυκά φρούτα. που στοχεύουν να εντείνουν τη γεύση των λαχανικών που περιλαμβάνονται στη σαλάτα και που παίζουν σημαντικό ρόλο στη γευστική εξερεύνηση του φαγητού.

Προετοιμασία της βινεγκρέτ ως dressing

Αυτά τα dressings συνήθως φτιάχνονται από ξύδι και λάδι. Προκειμένου να επιτευχθεί μια υγρή και ελαφρώς παχιά υφή. Με τη σειρά τους, συνήθως περιλαμβάνουν συστατικά όπως αρωματικά φυτά ή λαχανικά με έντονες γεύσεις όπως σπανάκι ή σπαράγγια. Gια να δώσει στο εστιατόριο μια μοναδική αίσθηση κατά τη δοκιμή του φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο, η προσοχή αιχμαλωτίζεται με την αντιμετώπιση όχι μόνο της γευστικής αίσθησης, αλλά και της όσφρησης με αρωματικά φυτά και άλλες απαλές οσμές. Ακόμα και το οπτικό, με την επίτευξη χρωματικών συνδυασμών μεταξύ των συστατικών.

 

en_GBEnglish

Main Menu