To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής

Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής, υλικά, μείγματα, τιμές, προσφορές

Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής, υλικά, μείγματα, τιμές, προσφορές

Σύμφωνα με το Νόμο, ως προϊόντα ζαχαροπλαστικής νοούνται εκείνα τα τρόφιμα των οποίων τα κύρια συστατικά είναι τα σάκχαρα, μαζί με άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των εγκεκριμένων πρόσθετων , και τα οποία σε κάποιο στάδιο της παρασκευής υποβάλλονται σε κατάλληλη θερμική επεξεργασία .

Βασικά προϊόντα ζαχαροπλαστικής

Μείγματα ζαχαροπλαστικής

Οι κορυφαίοι σεφ ζαχαροπλαστικής και οι επωνυμίες που ειδικεύονται στη δημιουργία των καλύτερα προετοιμασμένων προϊόντων και μιγμάτων για την εργασία με γλυκά έχουν έρθει να παράγουν εξαιρετικά ευέλικτα προϊόντα που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Έτσι, μερικές από τις προετοιμασίες που μπορούμε να βρούμε περιλαμβάνουν:

  • Μίγμα για μάφιν: Τα μάφιν είναι πάντα μια καλή ιδέα για πρωινό ή σνακ. Είναι νόστιμα και δέχονται πολλές διαφορετικές γεύσεις.
  • Μείγμα για παντεσπάνι: Διατίθενται πολλά είδη. Όπως το ισορροπημένο και με υπέροχη γεύση παντεσπάνι, παντεσπάνι βανίλιας, παντεσπάνι καρότου ή το κλασικό παντεσπάνι σοκολάτας.
  • Προετοιμασία για το Red Velvet: Ένα από τα καλύτερα κέικ που μπορούμε να ετοιμάσουμε, το οποίο είναι απόλυτα αγαπητό και χωρίς πιθανότητα λάθους. Μόλις δούμε το έντονο χρώμα του, σκεφτόμαστε να φάμε μόνο μια μερίδα.
  • Άλλες προετοιμασίες: Οι δυνατότητες είναι τεράστιες, όπως προετοιμασία για μπισκότα, royal icing, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κέικ καρότου, ganache σοκολάτας, βάφλες, macarons, brownies ή ακόμα και roscón de reyes αν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το μείγμα κέικ;

Με τις προετοιμασίες, ένα από τα θετικά στοιχεία που λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι δεν απαιτούν τόση δουλειά και εμπειρία όσο αν φτιάχνουμε γλυκά με πιο παραδοσιακό τρόπο. Γι’ αυτό μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο να απολαύσουμε τη διαδικασία και να ανησυχούμε λιγότερο για το αποτέλεσμα, αφού θα είναι καλό.

Στην περίπτωση της προετοιμασίας του παντεσπάνι, ένας από τους πιο απλούς και καλούς τρόπους για να αρχίσουμε είναι να απομακρύνουμε τον φόβο μας για το μαγείρεμα και το ψήσιμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 175º C. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μείγμα, στο οποίο θα βάλουμε την προετοιμασία, τα αυγά και το νερό. Θα λαδώσουμε τη φόρμα που θα βάλουμε στο φούρνο και θα χτυπήσουμε για δέκα λεπτά. Όταν το μείγμα είναι ήδη σε καλό σημείο, θα το βάλουμε στη φόρμα και θα ψήσουμε. Το απαραίτητο χρονικό διάστημα είναι περίπου 40 λεπτά.

Κρέμες ζαχαροπλαστικής

Οι βασικές κρέμες ζαχαροπλαστικής είναι ένα απαραίτητο στοιχείο. Είτε θέλετε να μάθετε ζαχαροπλαστική σε επαγγελματικό επίπεδο είτε απλά θέλετε να εξασκηθείτε στο σπίτι.  Ονομάζουμε κρέμες το σύνολο των ποικίλων παρασκευασμάτων που παρασκευάζονται από γαλακτοκομικά προϊόντα: γάλα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή αυγά. Αν και μπορούν να περιλαμβάνουν και άλλα συστατικά όπως γλυκαντικά, άρωμα, φρούτα και αλκοόλ.  Αποτελούν τις βάσεις για επιδόρπια και κέικ. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο για γεμίσματα όσο και για κάλυψη.  Μπορούν να γίνουν ζεστά (κρέμα ζαχαροπλαστικής) ή κρύα (κρέμα chantilly).

Ζαχαρόπαστες

Ονομάζουμε ζαχαρόπαστα ένα παρασκεύασμα που παρασκευάζεται κυρίως από ζάχαρη. Αυτό χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να καλύψει κέικ και να φτιάξει διακοσμητικά. Αν και υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις, η πιο δημοφιλής έχει μοντελοποιήσιμη, απαλή και ελαστική υφή, παρόμοια με αυτή της πλαστελίνης. Η λέξη fondant προέρχεται από τα γαλλικά, όπως πολλοί όροι κουζίνας. Κυριολεκτικά σημαίνει «που λιώνει» , παραπέμποντας στην απαλή ζαχαρούχα υφή του που λιώνει στο στόμα.

Αυτός ο γαστρονομικός όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε ένα είδος σοκολάτας , του οποίου οι εφαρμογές και οι τρόποι εργασίας είναι διαφορετικοί από εκείνους της ζαχαρόπαστας. Το φοντάν σοκολάτας έχει απλώς κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα του να λιώνει εύκολα και δεν πρέπει να συγχέεται. Χάρη σε αυτή τη ζαχαρούχα πάστα , τα cupcakes , τα μπισκότα και τα κέικ μπορούν να επιδείξουν θεαματικές διακοσμήσεις που είναι δύσκολο να επιτευχθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Φοντάν μπορεί να γίνει στο σπίτι ή να αγοραστεί έτοιμο, μια πολύ πιο γρήγορη λύση. Στα καταστήματα μπορεί να αγοραστεί λευκό ή σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Αν το αγοράσουμε ή το φτιάξουμε στο σπίτι σε λευκό, μπορεί να βαφτεί με βαφές τροφίμων . Συνιστάται να είναι πάντα σε πάστα ή τζελ , καθώς οι υγρές βαφές προσθέτουν υπερβολική υγρασία στην πάστα και αλλοιώνουν την υφή της.

 

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση παρασκευασμάτων ζαχαροπλαστικής;

Μπορεί λανθασμένα να πιστεύουμε ότι το μόνο όφελος από τη χρήση ενός μείγματος ζαχαροπλαστικής είναι ότι μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι παρέχουν μια άλλη σειρά πλεονεκτημάτων:

  • Τα κέικ φουσκώνουν ομοιόμορφα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα χαλάρωσης όταν γίνονται.
  • Αποκτούν σταθερότητα. Τα γλυκά που ετοιμάζουμε με τις προετοιμασίες θα αποκτήσουν σύσφιξη και θα μας προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο σταθερότητας. Όταν κόβουμε τις μερίδες μπορούμε να δούμε ότι δεν υπάρχει κανένα είδος θρυμματισμού.
  • Ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα. Απλοποιώντας τη διαδικασία προετοιμασίας έχουμε περισσότερη ηρεμία και αυτό μας επιτρέπει να αυτοσχεδιάζουμε και να χρησιμοποιούμε τη δημιουργικότητά μας στο μέγιστο. Στη ζαχαροπλαστική είναι κάτι καθοριστικό.

Με ποια συστατικά γίνονται τα σκευάσματα;

Αν και ο τύπος του παρασκευάσματος επηρεάζει τον τύπο των συστατικών που χρησιμοποιούνται στη σύνθεσή του, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που συνήθως υπάρχουν. Για παράδειγμα, ζάχαρη, αλεύρι σίτου, λάδι.

 

en_GBEnglish

Main Menu