To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Οινοποιεία

Οινοποιεία, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

Οινοποιεία, τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, συσκευές 2022-2023.

10 βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε

Aκολουθεί μια λίστα με δέκα βασικά εργαλεία που θα χρειαστεί να αποκτήσετε πριν φτιάξετε το δικό σας κρασί. Είτε μόλις ξεκινάτε είτε αν είστε αρκετά έμπειροι και σας λείπει κάτι, θα κάνετε την οινοποιία στο σπίτι σας πολύ πιο εύκολη.

1. Αρχικός Ζυμωτής

Ένας αρχικός ζυμωτής, φυσικά, είναι το κλειδί για την Οινοποιία. Χρειάζεστε κάτι για να βάλετε τον χυμό για ζύμωση. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να βρείτε ένα δοχείο που είναι τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό μεγαλύτερο από την ποσότητα κρασιού που θέλετε να φτιάξετε. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από υλικό που να καθαρίζεται και να αποστειρώνεται εύκολα. Βασικά, κάτι ποιοτικό.

2. Δευτερεύων Ζυμωτής

Ο σκοπός ενός δοχείου δευτερογενούς ζύμωσης είναι να κρατά τον αέρα μακριά από το κρασί. Τα διαφανή γυάλινα δοχεία, όπως τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια γάλακτος ή τα δοχεία νερού, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, καθώς μπορούν επίσης να καθαριστούν και να απολυμανθούν εύκολα. Εάν είστε αρχάριοι, ίσως είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε τα δοχεία σας μικρά. Το μέγεθος ενός γαλονιού είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το άτομο και τα περισσότερα κιτ εξοπλισμού οινοποίησης θα συνοδεύονται από μεγαλύτερα δοχεία.

3. Σφράγισμα αέρα

Θα χρειαστείτε επίσης ένα σφράγισμα αέρα για τον δευτερεύοντα ζυμωτή. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πώμα από φελλό, καθώς ακριβώς όπως η αρχική ζύμωση, ένα από τα υποπροϊόντα της δευτερογενούς ζύμωσης είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό το μικρό gadget είναι μια βαλβίδα μονής κατεύθυνσης που επιτρέπει στο διοξείδιο του άνθρακα να διαφύγει και δεν επιτρέπει την είσοδο αέρα.

4. Υδρόμετρο

Ένα υδρόμετρο είναι ένα εργαλείο που είναι πιθανώς εξίσου σημαντικό με το ίδιο το δοχείο ζύμωσης. Η ιδέα της παρασκευής κρασιού είναι να ζυμωθούν τα σάκχαρα σε αλκοόλ. Το υδρόμετρο θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τη διαδικασία ζύμωσης την πρόοδο των σακχάρων ζύμωσης. Δείτε περισσότερα σχετικά με το γιατί χρειάζεστε ένα υδρόμετρο.

5. Σωλήνωση

Συνιστάται επίσης να έχετε περίπου έξι έως οκτώ πόδια σωλήνων, διαμέτρου τριών έως τεσσάρων εκατοστών. Ο καθαρός σωλήνας είναι καλός για να παρακολουθείτε τη ροή του κρασιού όταν πρέπει να δεσμεύσετε και να καθαρίσετε το κρασί από το ίζημα. Βεβαιωθείτε ότι είναι από υλικό κατάλληλο για τρόφιμα όπως ακριβώς το δοχείο ζύμωσης και είναι εύκολο να απολυμανθεί.

6. Μπουκάλια

Μόλις το κρασί σας είναι έτοιμο, σίγουρα θα χρειαστείτε κάτι για να το βάλετε μέσα. Εάν έχετε ακόμη και ένα απόθεμα από άδεια μπουκάλια κρασιού από εμπορικό κρασί, αυτά λειτουργούν επίσης και θα εξοικονομήσετε χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Εάν όχι, μια θήκη με μπουκάλια είναι εύκολο να βρεθεί και άμεσα διαθέσιμη για αγορά.

7. Σφράγισμα

Τώρα που έχετε τα μπουκάλια κρασιού σας, θα χρειαστείτε και κάτι για να το σφραγίσετε. Το μέσο μπουκάλι κρασιού παίρνει φελλούς και βιδωτά καπάκια μεγέθους #9, αλλά υπάρχουν πολλά προϊόντα εμφιάλωσης και φελλού διαθέσιμα για να διαλέξετε.

8. Εμφιαλωτήριο χειρός

Εάν χρησιμοποιείτε φελλούς, τότε θα χρειαστείτε ένα εμφιαλωτήριο. Υπάρχουν χειρός, τα οποία χρειάζονται λίγη δύναμη, αλλά αν ξοδέψετε λίγο περισσότερο, υπάρχουν και ηλεκτρικά.

9. Χοάνη

Θα συνιστούσα να πάρετε ένα μεγάλο χωνί. Θα το χρειαστείτε για οτιδήποτε, από τη μεταφορά χυμού σε κρασί και θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της ακαταστασίας και του καθαρισμού.

10. Συρμάτινες βούρτσες

Οινοποιεία: Η υγιεινή και η καθαριότητα είναι τα βασικά για να φτιάξετε ένα καλό κρασί ή τουλάχιστον μια επιτυχημένη παρτίδα κρασιού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία καθαρισμού και υγιεινής που είναι εύχρηστα, αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε μια συρμάτινη βούρτσα. Επενδύστε σε μερικά από αυτά, κάθε μήκους και διαφορετική αντοχή στις τρίχες. Θα σας φανούν χρήσιμα όταν χρειαστεί να καθαρίσετε τις μεγάλες κανάτες έξω και τα μπουλόνια.

en_GBEnglish

Main Menu