To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Μπισκότα, Κράκερς

Μπισκότα, κράκερς, είδη, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Μπισκότα, κράκερς, είδη, ποικιλία, τιμές, προσφορές

Τα μπισκότα είναι προϊόντα διατροφής που παρασκευάζονται, κατά βάση από ένα μείγμα αλεύρων, ελαίων ή/και λιπών και νερού. Στα οποία μπορούν να προστεθούν σάκχαρα και άλλα προϊόντα διατροφής (πρόσθετα, αρώματα, καρυκεύματα, μπαχαρικά κ.λπ.) και τα οποία υποβάλλονται σε διαδικασία ζύμωσης και επακόλουθη θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα προϊόν με πολύ ποικίλη παρουσίαση, που χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε νερό. Τα μπισκότα μπορούν να ταξινομηθούν στις ακόλουθες ομάδες: φρυγανισμένα και κομμένα , Κράκερ και ορεκτικά , γκοφρέτες με ή χωρίς γέμιση, ξηρά και μαλακά μπισκότα , σάντουιτς , μαλακά και σκληρά, βουτηγμένα , σοκολατένια επικάλυψη και ποικιλία.

Μπισκότα και Ιστορία

Ένα μπισκότο ήταν μια επίπεδη, λεπτή, σκληρή, τετράγωνη και «διπλόψητη» γκοφρέτα.Η προέλευση και η εξέλιξή της είναι εμφανείς στα ονόματα που έχει λάβει σε όλη την ιστορία . Γύρω στον 3ο αιώνα π.Χ., το μπισκότο εμφανίστηκε στη Ρώμη ως λεπτό μπισκότο : bis coctum στα λατινικά, κυριολεκτικά «ψημένο δύο φορές», ως νύξη της χαμηλής υγρασίας του σε σύγκριση με αυτή του ψωμιού ή του κέικ . Για να μαλακώσουν αυτά τα μπισκότα, οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να τα μούλιαζαν στο κρασί . Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα , το κέικ με μπισκότα καταναλώνονταν συνεχώς από τον μαυριτανικό και τον χριστιανικό στρατό. Έφαγαν ένα σκληρό ψωμί, όπως κέικ ή τραγανό μπισκότο.

Τα cookies εισάγονται στην ήπειρό μας με την άφιξη των Ισπανών, υπό την ηγεσία του Χριστόφορου Κολόμβου . Κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, το μπισκότο κατείχε μια προνομιακή θέση στα αμπάρια πλοίων και ιστιοφόρων. Η χρήση των μπισκότων ως υποκατάστατο του ψωμιού γενικεύεται σε αποστολές και μακρινά ταξίδια, καθώς και σε περιόδους πολέμου. Λόγω της αμηχανίας μεταφοράς του ψωμιού, δεδομένου του μεγάλου όγκου του και της αδυναμίας μακροχρόνιας συντήρησης.

Η βιομηχανική επανάσταση, με χορηγία της Αγγλίας , έκανε το μπισκότο να εγκαταλείψει τον ρόλο του ως υποκατάστατο του ψωμιού και να αποκτήσει το δικό του ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων. Η γεύση, η ποιότητα , η συντήρηση, η εύκολη μεταφορά και η τιμή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την ενοποίηση του μπισκότου .Ως εναλλακτικό προϊόν, είναι ένα τρόφιμο με τη δική του ταυτότητα. Το μπισκότο αρχίζει να εκπληρώνει μια σημαντική κοινωνική λειτουργία, που υπάρχει στη διατροφή των ανθρακωρύχων της Ουαλίας, των εργατών των πρώτων εργοστασίων του Μάντσεστερ και των στρατιωτών που σταθμεύουν στην Αυστραλία . Με τις νέες ανάγκες των διευρυμένων αγορών, και τα γούστα και τις ανάγκες των καταναλωτών. Προς το παρόν, το μπισκότο είναι ένα δημοφιλές φαγητό και το συναντάμε παντού. Ανεξαρτήτως χώρας ή τόπου.

Συστατικά μπισκότων

Φτιάχνονται από αλεύρι , βούτυρο , λίπος , ζάχαρη και συχνά αυγά. Μπορούν να ενσωματωθούν και άλλα συστατικά. Μπορούν να είναι αλμυρά ή γλυκά, σκέτα ή γεμιστά ή με προσθήκη διαφορετικών πραγμάτων (όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα , βανίλια , μαρμελάδα και άλλα)

Τύποι Cookies

  • Κουλουράκια
  • Γλυκά μπισκότα
  • Βουτύρου κανέλας
  • Κρακεράκια ολικής αλέσεως
  • Μπισκότα με ξηρούς καρπούς σοκολάτας
  • Μπισκότα σταφίδας βρώμης
  • Βουτύρου
  • Μπισκότα με γέμιση πορτοκαλιού
  • Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
  • Κανέλας
  • Σοκολάτας χωρίς γλουτένη
  • Κρέμα με μπισκότα

 

Διατροφική αξιολόγηση μπισκότων

Στους κύριους οδηγούς διατροφής, τα δημητριακά και τα παράγωγα είναι η ομάδα των τροφίμων από τα οποία συνιστάται η κατανάλωση περισσότερων καθημερινών μερίδων. Τα μπισκότα έχουν συνήθως ως κύριο συστατικό τα δημητριακά. Κυρίως σε μορφή αλευριού, και αποτελούν μέρος μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής, παρέχοντας βασικά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια. Το ενεργειακό περιεχόμενο των μπισκότων ρυθμίζεται εύκολα αφού η παρουσίασή τους είναι συνήθως σε μικρές μονάδες. Ανάλογα με την ποικιλία, η θερμιδική τους πρόσληψη μπορεί να κυμαίνεται από 400-600 Kcal ανά 100 g τροφής .

Τα μπισκότα πρωινού είναι μια καλή εναλλακτική για να είναι μέρος αυτού του γεύματος που ανοίγει την ημέρα. Συμβάλλοντας στην παροχή των ενεργειακών αναγκών που είναι βασικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα, γι’ αυτό είναι ιδανικά μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα: γάλα, γιαούρτι, φρέσκο ​​τυρί, φρούτα, χυμούς, μαρμελάδες ή σοκολάτα.

 

Βασική συνταγή για μπισκότα

Αν και κάθε τύπος μπισκότου είναι διαφορετικός, όλα έχουν την ίδια βάση, γι’ αυτό σας δίνουμε αυτές τις συμβουλές για τέλεια μπισκότα. Βλέπετε ότι το να φτιάχνετε μπισκότα στο σπίτι δεν είναι τίποτα άλλο από το να συνδυάζετε τρία υλικά, να πλάθετε και να ψήσετε. Είναι πολύ εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να τα τελειοποιήσετε.

Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο οι κρύσταλλοι ζάχαρης θα βοηθήσουν στον αερισμό του βουτύρου δημιουργώντας φυσαλίδες αέρα. Χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι θα ανακατευτεί καλύτερα με τα ξηρά υλικά, όπως η ζάχαρη και το αλεύρι, και θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το σχήμα των μπισκότων όταν τα ψήνουμε. Είναι πολύ σημαντικό όταν φτιάχνετε αυτά τα μπισκότα να κοσκινίζετε σωστά το αλεύρι , διαφορετικά θα γίνουν πολύ ενοχλητικοί σβώλοι. Για να το κάνετε αυτό, απλώς περάστε το αλεύρι από μια πολύ λεπτή σήτα .

Κρυώνοντας τη ζύμη πριν το ψήσιμο , αφήνοντας τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν ψήσετε τα μπισκότα κάνει, εκτός από το ότι διευκολύνει το χειρισμό της ζύμης, ενισχύει τη γεύση του βουτύρου, αφού τα υλικά είχαν καιρό να ενωθούν .

 

en_GBEnglish

Main Menu