To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Μείγματα Μπαχαρικών

Μείγματα Μπαχαρικών, ποικιλίες, είδη, τιμές, προσφορές

Μείγματα Μπαχαρικών, ποικιλίες, είδη, τιμές, προσφορές

Τα μείγματα μπαχαρικών είναι απαραίτητα συστατικά στην κουζίνα . Αποτελούν μέρος της ταυτότητας που σηματοδοτεί την κουζίνα κάθε μέρους του κόσμου. Κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε γαστρονομική παράδοση ταυτίζεται με κάποιο μπαχαρικό ή μείγμα τους. Ποια μπαχαρικά χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας ; Μια περιήγηση στον κόσμο μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε μια σειρά από μπαχαρικά που φαίνονται ατελείωτα. Σίγουρα, οι παρατηρητικές ικανότητες των μαγείρων όλων των εποχών κατάφεραν να ανακαλύψουν τη μαγεία των μπαχαρικών. Έτσι, η επιθυμία να πηγαίνουν πάντα παραπέρα τους έκανε να πειραματίζονται με συνδυασμούς και μείξεις. Και τα αποτελέσματα ήταν υπέροχα.

Τα μείγματα μπαχαρικών έχουν υποδηλώσεις μαγικής σκόνης. Μαζί τους μεταμορφώνεται και εμπλουτίζεται κάθε τροφή . Οι αντιλήψεις των Diners αυξάνονται μόνο με το να μυρίσουν τα μείγματα μπαχαρικών σε ένα πιάτο. Ο σεφ-μάγος που γνωρίζει καλά τις δυνατότητες των μπαχαρικών, παίζει μαζί τους και κάνει τις δημιουργίες του να λάμπουν.

Μείγματα μπαχαρικών: μια περιήγηση στα μπαχαρικά του κόσμου

Ας περπατήσουμε τη διαδρομή των μιγμάτων μπαχαρικών.

Masala και Garam Masala

Η έννοια της λέξης «masala» είναι ακριβώς «μίγμα μπαχαρικών». Έχει τις ρίζες του στη Βόρεια Ινδία. Αν και ο όρος «masala» είναι γενικός, στην πραγματικότητα, κάθε περιοχή έχει τη δική της συνταγή . Το masala είναι ένα και είναι πολλά. Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα είναι το Garam Masala . Αποτελείται από κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλα, φύλλο δάφνης, κύμινο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Παρατηρείται ξεκάθαρα ότι έχει γλυκόπικρες και πικάντικες νότες . Χρησιμοποιείται τόσο σε αλμυρά πιάτα όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Vadouvan Curry

Οι γεύσεις του παραπέμπουν στη γαλλική κουζίνα . Τα βασικά συστατικά που δίνουν σε αυτό το μείγμα μπαχαρικών την ταυτότητά του είναι τα φύλλα κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο . Σε αυτά ενσωματώνονται κρεμμύδι, σκόρδο, κουρκουμάς, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Είναι ένα μείγμα που μπορεί να προσαρμόσει τη θερμότητα στη γεύση του σεφ, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ποσότητα του πιπεριού. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ορισμένων πιάτων αλλά και ως επιτραπέζιο μπαχαρικό.

Hawiij

Με καταγωγή από την Υεμένη και το Ισραήλ, αυτό το μείγμα μπαχαρικών είναι παρόμοιο με το κάρυ, πολύ αρωματικό. Ο κόλιανδρος και το κύμινο έχουν έντονη παρουσία στη Χαβάη. Πράσινο κάρδαμο, γαρύφαλλο, αλεσμένος κουρκουμάς και κόκκοι πιπεριού συμπληρώνουν το μείγμα.  Το Hawiij είναι ιδανικό για μαγειρευτά και σάλτσες, στα οποία προστίθεται στα μισά του ψησίματος . Χρησιμοποιείται επίσης για να αρωματίσει κρέατα, σε μαρινάδες. Το σνίτσελ κοτόπουλου ή βοείου κρέατος είναι ένα παράδειγμα αυτής της χρήσης.

Μια περίεργη σημείωση: υπάρχει μια ειδική ποικιλία για να αρωματίσετε τον καφέ. Αποτελείται από γλυκάνισο, μάραθο, τζίντζερ και κάρδαμο. Χρησιμοποιείται επίσης σε επιδόρπια και κέικ.

Dukkah

Η Αίγυπτος δεν έχει μείνει πίσω στην παρασκευή και τις χρήσεις μειγμάτων μπαχαρικών Το Dukkah είναι ένας συνδυασμός αρωματικών σπόρων. Αποτελείται από μάραθο, κύμινο, κόλιανδρο, σουσάμι και ηλιόσπορους. Περιέχει επίσης φουντούκια, που του δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά. Για την παρασκευή του οι σπόροι κοπανίζονται σε γουδί για να αλέσουν, αλλά δεν πρέπει να γίνουν σκόνη. Αφού προετοιμαστεί, το μείγμα πρέπει να σταθμεύσει τριάντα ημέρες πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό όλων των ειδών φαγητών, ιδιαίτερα του χούμους, του ρυζιού και των φακών.

Shichimi Togarashi

Από την Ιαπωνία προέρχεται αυτό το μείγμα, γνωστό ως «το μείγμα των επτά γεύσεων». Μάλιστα, υπάρχουν και αυτοί που το παρασκευάζουν με περισσότερα ή λιγότερα από επτά μπαχαρικά. Περιέχει πιπέρι καγιέν, πιπέρι sansho, φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού, φύκια nori, παπαρουνόσπορους, σκόρδο, μαύρο σουσάμι. Η ιαπωνική παράδοση αναφέρει ότι το μείγμα γεννήθηκε ως προληπτικό προϊόν για τη γρίπη, στις αρχές του 17ου αιώνα . Η μετακόμιση από το φαρμακείο στην κουζίνα ήταν σχεδόν άμεση. Επί του παρόντος χρησιμοποιείται ως ντρέσινγκ για διάφορες παρασκευές, συμπεριλαμβανομένου του σούσι .

Ένα πολύ απλό μείγμα μπαχαρικών: το «panchphoron»

Αυτό το μείγμα μπαχαρικών, που προέρχεται από τη Βόρεια και την Ανατολική Ινδία, είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί. Γι’ αυτό και έχει υιοθετηθεί από πολλές διεθνείς κουζίνες, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής. Για να το φτιάξετε, χρειάζεται μόνο να αναμίξετε πέντε ολόκληρους σπόρους: τριγωνόφυλλο, βατόμουρο, κύμινο, μαύρη μουστάρδα και σπόρους μάραθου. Δεν απαιτείται λείανση ή ειδική επεξεργασία. Το μείγμα αυτό τηγανίζεται σε λίγο λάδι μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του. σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στο πιάτο για το οποίο προορίζεται.

Συμπέρασμα

Η γη τα αρώματα και οι γεύσεις της, η μεγάλη της δύναμη μετάδοσης και αφύπνισης. Οι αναμνήσεις μας είναι πάντα δεμένες με εκείνη την πρώτη φορά, εκείνη τη μέρα, σε εκείνο το μέρος, το περιβάλλον και την παρέα. Πάνω απ’ όλα χαρακτηρίζουν και κάνουν διακρίσεις περισσότερο, όταν οι καταστάσεις είναι πιο εξωτικές και διαφοροποιημένες από την καθημερινότητά μας. Είναι η μεγάλη δύναμη έλξης που έχει η γαστρονομία και η κουζίνα που κάθε χώρα ή πόλη.

Ορισμένα αρωματικά μείγματα είναι πολύ περίπλοκα λόγω του μεγάλου αριθμού συστατικών τους. Μερικά είναι φτιαγμένα μόνο από ξηρά συστατικά, άλλα ένα είδος πάστας που περιλαμβάνει επίσης φρέσκα στοιχεία και άλλα είναι μείγματα μπαχαρικών, σπόρων, φρούτων ή/και ολόκληρων και σε σκόνη βοτάνων. Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει πραγματική κουζίνα, τα αυθεντικά μαγειρευτά των λαών του κόσμου.

en_GBEnglish

Main Menu