To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Λαβίδες

Λαβίδες, είδη κουζίνας, ποικιλία, σχέδια, τιμές, προσφορές

Λαβίδες, είδη κουζίνας, ποικιλία, σχέδια, τιμές, προσφορές

Κάθε κουζίνα πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένη, αλλά όχι μόνο με ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και με μια ολόκληρη σειρά σκευών κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των λαβίδων κουζίνας. Αυτό το εργαλείο θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας όταν ετοιμάζετε οποιοδήποτε μενού και συνταγή. Τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για ακρίβεια και άνεση, οι λαβίδες κουζίνας μας επιτρέπουν να αρπάζουμε όλα τα είδη φαγητού με ευκολία. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλες οι λαβίδες κουζίνας ίσες.

Το πιο σημαντικό

  • Οι λαβίδες κουζίνας είναι το καλύτερο σκεύος κουζίνας, καθώς σας επιτρέπουν να πιάνετε και να κρατάτε όλα τα είδη φαγητού. Είναι απαραίτητα στα στάδια προετοιμασίας, επιμετάλλωσης και γευσιγνωσίας.
  • Για κάθε περίσταση υπάρχει διαφορετικός τύπος σφιγκτήρα. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους νέα μοντέλα προσαρμοσμένα σε κάθε ανάγκη.
  • Κατά την αγορά λαβίδων κουζίνας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από κριτήρια αγοράς: το υλικό, η λαβή, το σχήμα, το μέγεθος και η αντίσταση.

 

Τι είναι οι λαβίδες κουζίνας;

Οι λαβίδες κουζίνας είναι το καλύτερο κουζινικό σκεύος καθώς μπορεί να θεωρηθεί ως προέκταση του χεριού του μάγειρα. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να πιάσετε και να κρατήσετε όλα τα είδη φαγητού, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά το σερβίρισμα, το πλάσιμο ή τη γεύση τους. Αυτά τα εργαλεία κουζίνας μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Γενικά, χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν επίμηκες και επίπεδο σχήμα στο απέναντι άκρο από το οποίο συγκρατούνται. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουν ένα δυνατό κράτημα στο φαγητό χωρίς να τους δίνουν την ευκαιρία να γλιστρήσουν.

Σε τι χρησιμεύουν οι λαβίδες κουζίνας;

Μια λαβίδα κουζίνας θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας στην προετοιμασία των πιο νόστιμων συνταγών σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ανακαλύψετε τις κύριες λειτουργίες που μπορούν να σας προσφέρουν:

  • Αφαιρέστε το φαγητό από τη φωτιά: Μπορεί να είναι βραστό νερό ή λάδι, δεν υπάρχει ασφαλέστερη μέθοδος από τη χρήση λαβίδας. Το εύκολο κράτημα του θα αποτρέψει την πτώση του, μειώνοντας τον κίνδυνο επικίνδυνων πιτσιλιών στα ρούχα ή στο δέρμα.
  • Σοτάρουμε και σφραγίζουμε: Προσαρμόζονται πολύ καλά για να τηγανίζουν μαγειρευτά ή να σφραγίζουν όλα τα είδη κρέατος. Αυτό, χωρίς να χάνουν τον φυσικό τους χυμό ή να τους κακομεταχειρίζονται.
  • Αφαιρέστε τα μακαρόνια: Για να μην σπάσουν τα ζυμαρικά, καλύτερα να τα κρατάτε με μια λαβίδα. Αυτά θα σας επιτρέψουν καλύτερο κράτημα και σε μεγαλύτερες ποσότητες χωρίς να τα καταστρέψετε.
  • Αποστολή: Αυτά τα σκεύη είναι απαραίτητα για μπουφέδες ή μπαρ σέρβις. Μπορείτε να βρείτε μοντέλα για είδη ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας ή σαλάτες.
  • Καθαρισμός ψαριών: Χάρη στην ακρίβεια των λαβίδων που είναι προσαρμοσμένες για ψάρια, μπορούν να αφαιρεθούν όλα τα κόκαλα από αυτά χωρίς να είναι περίπλοκη εργασία.
  • Επιμετάλλωση: Εάν θέλετε τα πιάτα σας να είναι πιο ελκυστικά για τους καλεσμένους σας, οι λαβίδες κουζίνας θα προσφερθούν επίσης πολύ καλά στη διακόσμηση των πιάτων σας.
  • Σερβίρετε πάγο: Είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος να κρατάτε πάγο, είτε για ένα δροσιστικό ποτήρι νερό είτε για ένα ποτό το Σαββατοκύριακο.

Τι είδη λαβίδων κουζίνας υπάρχουν και ποιες είναι οι κύριες χρήσεις τους;

Ο ίδιος σφιγκτήρας κουζίνας δεν μπορεί να εκπληρώσει όλες τις λειτουργίες με τον ίδιο τρόπο. Αν και θα μπορέσουν να διορθώσουν κάποια έκτακτη χρήση που χρειάζεστε, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τσιμπιδάκια. Καθένα από αυτά έχει σχεδιαστεί για να εκπληρώσει μια συγκεκριμένη δράση.

Υπάρχουν μοντέλα universal, τα οποία είναι πολλαπλών χρήσεων, και πιο συγκεκριμένες λαβίδες κουζίνας, κατάλληλες για κάθε είδος φαγητού ή στάδιο παρασκευής στην κουζίνα. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τις διαφορές μεταξύ καθενός από τα τσιμπιδάκια και ποια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά τους:

Τύποι και χρήσεις Χαρακτηριστικό γνώρισμα
Μπάρμπεκιου ή λαβίδες τηγανίσματος
  • Έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και εμβέλεια, για να αποφύγετε να πλησιάσετε στη φωτιά του μπάρμπεκιου.
  • Μπορούν να βρεθούν με ή χωρίς φτυάρι.
λαβίδες κουζίνας
  • Λαβίδες που έχουν λεπίδες στην άκρη.
  • Επιτρέπουν πιο άνετο και ακριβές κράτημα.
Λαβίδες για οστρακοειδή και καρκινοειδή
  • Χρησιμοποιείται για το σπάσιμο των ποδιών των οστρακοειδών.
  • Για να βγάλουμε το κρέας.
Για αρτοσκευάσματα και ψωμί
  • Οι λαβίδες ψωμιού είναι ανοιχτές, στρογγυλεμένες και κυματοειδείς.
  • Οι λαβίδες ζαχαροπλαστικής έχουν επίπεδη λαβή.
Ακρίβεια, για επιμετάλλωση ή διακόσμηση πιάτων
  • Έχουν κυρτή άκρη και είναι στενά και μακρόστενα.
  • Σας επιτρέπουν να κρατάτε με ακρίβεια το φαγητό για να βελτιώσετε την εμφάνιση των πιάτων.
για πάγο
  • Οδοντωτή μύτη και μια απέναντι μύτη σε σχήμα κουταλιού για εύκολο πιάσιμο του πάγου χωρίς να γλιστράει.
αφαιρέστε τα αγκάθια
  • Χρήσιμο για την αφαίρεση οστών από ψάρια.
  • Μικρό τσιμπιδάκι, με ίσιες και πεπλατυσμένες μύτες.
Για ζυμαρικά και μακαρόνια
  • Διαθέτει οδοντωτή μύτη που σας επιτρέπει να σύρετε την πάστα χωρίς κόπο, χωρίς να τη συνθλίψετε ή να τη σπάσετε.
λαβίδες σερβιρίσματος
  • Ανοιχτή λαβίδα με άκρη σιλικόνης για να μην γρατσουνίζει τα τηγάνια.
  • Τσιμπίδα σε σχήμα κουταλιού με κυματιστές άκρες.

 

 

Πώς να καθαρίσετε τις λαβίδες κουζίνας;

Ο καθαρισμός της λαβίδας κουζίνας είναι απαραίτητος, όπως συμβαίνει με κάθε σκεύος του είδους του. Αυτό μπορεί να γίνει απευθείας βάζοντάς το στο πλυντήριο πιάτων, αρκεί να το επιτρέπει ο κατασκευαστής. Ωστόσο, καλό είναι πάντα να αφαιρείτε τα μεγαλύτερα κομμάτια φαγητού χειροκίνητα, με ένα καθαριστικό, για να διευκολύνετε το έργο του πλυντηρίου.

Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να βάλετε τα τσιμπιδάκια στο πλυντήριο πιάτων (ή δεν έχετε αυτή τη συσκευή), είναι καλύτερο να τα καθαρίσετε με άφθονο κρύο νερό και απορρυπαντικό. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι ή πλέγμα και να τρίβετε απαλά μέχρι να φαίνεται καθαρό. Στη συνέχεια, θα ξεπλυθούν μέχρι να απαλλαγούν από σαπούνι, στεγνώνοντάς τα προσεκτικά με ένα πανί. Δεν ενδείκνυται να τα αφήνετε υγρά για πολλή ώρα, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από ατσάλι ή ξύλο.

en_GBEnglish

Main Menu