To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Κατσαρόλες

Κατσαρόλες, ποικιλία, σχέδια, χωρητικότητα, τιμές, προσφορές

Κατσαρόλες, ποικιλία, σχέδια, χωρητικότητα, τιμές, προσφορές

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγορά μιας κατσαρόλας είναι κάτι γρήγορο και δεν πρέπει να αφιερώνουν πολύ χρόνο αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με αυτό. Οι άνθρωποι τείνουν να κοιτάζουν τη μάρκα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη. Όσοι τους αρέσει να μαγειρεύουν, χρησιμοποιούν πολύ κατσαρόλες και κατά την αγορά τους θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη κάποιες πτυχές.

Μερικά από αυτά είναι η χωρητικότητα. Αν είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους κουζινών, η κατανάλωση/εξοικονόμηση ενέργειας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πτυχές που πρέπει να εξετάσετε και να μάθετε για νέα πράγματα, πρότεινε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο!

Το πιο σημαντικό

  • Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι κατσαρόλες με όλες τις εστίες. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποια κατσαρόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε κουζίνα (φυσικό αέριο, κεραμική εστία ή επαγωγική εστία).
  • Το μαγείρεμα που μπορεί να γίνει στις κατσαρόλες δεν είναι δύσκολο. Γνωρίζοντας πώς χρησιμοποιούνται και καθαρίζονται διαφορετικά υλικά θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη κατσαρόλα για εσάς.
  • Για να αποκτήσετε μια κατσαρόλα είναι σημαντικό να έχετε ορισμένα κριτήρια για να εκμεταλλευτείτε την ωφέλιμη ζωή των κατσαρολών. Επιπλέον, μπορείτε να περάσετε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα φτιάχνοντας σπιτικά γεύματα.

Οδηγός αγορών: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κατσαρόλες

Όταν αγοράζετε μια κατσαρόλα , είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένες πτυχές. Αν και θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα. Στη συνέχεια, θα δούμε τις συχνές ερωτήσεις που κάνουν συνήθως οι χρήστες όταν αγοράζουν μια κατσαρόλα.

Τι πρέπει να γίνει πρώτα, καρύκευμα ή πλύσιμο των τηγανιών;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλατοπιπερώσετε το τηγάνι. Αυτό γίνεται μόνο μία φορά πριν από την πρώτη χρήση. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά. Είναι σημαντικό να καρυκεύετε τα τηγάνια για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δεν είναι σοβαρό αν δεν τα θεραπεύει, αλλά αν δεν θέλετε να αλλάζετε τα τηγάνια πολύ συχνά, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτές τις προτάσεις.

Πώς καρυκεύονται τα τηγάνια ανάλογα με το υλικό;

Υπάρχουν κατσαρόλες από διάφορα υλικά. Στη συνέχεια θα εξηγήσουμε πώς να μαγειρέψετε τις κατσαρόλες σύμφωνα με το υλικό:

Κατσαρόλες αλουμινίου:
  1. Καθαρίστε το αλουμινένιο τηγάνι με ένα μαλακό, υγρό πανί πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα με αυτό. Χρησιμοποιήστε ζεστό, σαπουνόνερο, αλλά μην μουλιάζετε το τηγάνι σε νερό. Μην το πλένετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα χαλάσει. Επίσης, δεν πρέπει να το πλένετε με τίποτα άλλο εκτός από ένα μαλακό πανί.
  2. Στεγνώστε καλά το αλουμινένιο ταψί με μια μαλακή πετσέτα.
  3. Χρησιμοποιήστε φυτικό λάδι για να καλύψετε το τηγάνι. Απλώστε το με χαρτοπετσέτα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλη την επιφάνεια.
  4. Τοποθετήστε το αλουμινένιο ταψί, καλυμμένο ακόμα με λάδι, στο φούρνο για δύο ώρες σε θερμοκρασία 250 βαθμών Φαρενάιτ (121 βαθμοί Κελσίου).
  5. Περιμένετε μέχρι το αλουμινένιο ταψί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά από δύο ώρες καθαρίστε το με ένα μαλακό και υγρό πανί.

Και voila, η κατσαρόλα σας είναι έτοιμη για χρήση!

Κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα:
  1. Γεμίστε το ανοξείδωτο τηγάνι σας με τα ¾ της χωρητικότητάς του σε καθαρό νερό.
  2. Φέρτε την κατσαρόλα σας σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αφήστε το νερό να βράσει για 10 με 15 λεπτά και μετά σβήστε τη φωτιά, αφήνοντάς το να κρυώσει.
  3. Πλύνετε το ανοξείδωτο τηγάνι σας. Αν δείτε ίχνη βρωμιάς ή κάποιο είδος λίπους, μπορείτε να το αφαιρέσετε με λίγο σαπούνι πιάτων. Μόλις καθαριστεί, στεγνώστε πολύ καλά με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας. Για να αποφύγετε αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες, συνιστάται να στεγνώσετε αμέσως, με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσει τη λάμψη του για περισσότερη ώρα.
Κατσαρόλες από τεφλόν:
  1. Καθαρίζουμε το τεφλόν από την κατσαρόλα. Αφαιρέστε τυχόν αυτοκόλλητα, σκόνη ή βρωμιά από το τηγάνι σας και, στη συνέχεια, πλύνετε με νερό και ουδέτερο σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά αντικείμενα. Αφήστε να στεγνώσει πολύ καλά.
  2. Εφαρμόστε μια στρώση λαδιού. Με το τηγάνι σας πολύ στεγνό, ρίξτε μια λεπτή ροή μαγειρικού λαδιού μέσα. Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα, τρίψτε το λάδι σε όλη την επιφάνειά του, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα που καλύπτει όλο το τεφλόν. Εάν δεν έχετε χαρτί κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ή ένα πανί που δεν σας πειράζει να λιπαρό.
  3. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα με το λάδι. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και τοποθετούμε το τηγάνι μας, σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε το λάδι να τραβήξει τελείως (περίπου 3 λεπτά).
  4. Αφήνουμε το τηγάνι τεφλόν να κρυώσει. Μόλις καταναλωθεί το λάδι, είναι ώρα να κλείσετε την κουζίνα. Θα το αφήσουμε να κρυώσει καλά. Η συντριπτική πλειοψηφία των τηγανιών τεφλόν είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, το οποίο μπορεί να παραμορφωθεί όταν υποβληθεί σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.
  5. Πλύνετε το τηγάνι σας από τεφλόν μόλις κρυώσει. Σε αυτό το βήμα ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσουμε κανένα είδος σαπουνιού, αφού θέλουμε να διατηρήσουμε το στρώμα λαδιού που έχουμε δημιουργήσει. Με χλιαρό νερό, και τη βοήθεια ενός μη λειαντικού σφουγγαριού, θα αφαιρέσουμε το περιττό καμένο λάδι. Μόλις είναι έτοιμο, θα το αφήσουμε να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε για μαγείρεμα.

Όπως βλέπετε, ο τρόπος ωρίμανσης των τηγανιών δεν αλλάζει πολύ ανάλογα με το υλικό. Η κύρια διαφορά είναι το χρονικό διάστημα που παραμένει το λάδι.

Πώς πλένονται οι κατσαρόλες ανάλογα με το υλικό;

Υπάρχουν διάφορα υλικά κατσαρόλας. Στη συνέχεια, θα εξηγήσουμε πώς πλένεται το καθένα από αυτά.

Ανοξείδωτο:

Πρέπει να το πλένετε όπως κάνετε με τα υπόλοιπα πράγματα, αλλά σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει το φαγητό για πολύ καιρό και έχει κολλήσει στην κατσαρόλα σας, σας συνιστούμε να κάνετε τα εξής:

  1. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα του φαγητού, όσο το δυνατόν περισσότερο.
  2. Βάλτε το ζεστό νερό από τη βρύση και γεμίστε τον πάτο της κατσαρόλας σας μέχρι να καλυφθεί όλο το καμένο μέρος.
  3. Προσθέστε το προϊόν που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σας σκεύη και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
  4. Θα δείτε ότι ο πάτος μαλακώνει, με μια σπάτουλα αφαιρέστε τα υπολείμματα.
  5. Στραγγίστε το νερό, πλύνετε το τηγάνι ως συνήθως. Εάν φαίνεται άσχημο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
Αλουμίνιο:
  1. Καθαρίστε την κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Στεγνώστε το καλά με τη βοήθεια ενός στεγνού πανιού ή πανιού.
  2. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού με ένα λίτρο νερό.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να φύγει ο αποχρωματισμός.
  4. Όταν είναι καθαρό και δροσερό, τρίψτε το εσωτερικά με μαγειρική σόδα και ένα μαξιλάρι από ανοξείδωτο χάλυβα. Κάντε το μπρος-πίσω και απαλά για να αποφύγετε τις γρατσουνιές.
  5. Καθαρίστε το εξωτερικό με ένα μη λειαντικό καθαριστικό ή ασημί βερνίκι.
en_GBEnglish

Main Menu