To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Ζωμοί, Κύβοι Λαχανικών

Κύβοι λαχανικών, ζωμοί, ποικιλίες, είδη, κρεατικών, τιμές, προσφορές

Κύβοι λαχανικών, ζωμοί, ποικιλίες, είδη, κρεατικών, τιμές, προσφορές

Οι κύβοι λαχανικών υπάρχουν εδώ και πάνω από 100 χρόνια, αρωματίζοντας σούπες, σάλτσες, μαγειρευτά και κάθε άλλο πιάτο που επωφελείται από μια πλούσια σε έκρηξη μπαχαρικών γεύση. Αν και σκληροί και τετράγωνοι, αυτοί οι μικροί κύβοι στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένοι από ζωμό ή/και αφυδατωμένα κρέατα και λαχανικά. Μπορούν να διαλυθούν σε νερό για να φτιάξουν ένα στιγμιαίο ζωμό ή να λιώσουν σε κάρυ για να ενισχύσουν τον πλούτο και τη γεύση. Πολλοί πολιτισμοί έχουν κάνει τους κύβους λαχανικών βασικό συστατικό. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να βρει κανείς στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι οι κύβοι λαχανικών;

Οι κύβοι λαχανικών είναι βασικά αφυδατωμένα λαχανικά συσκευασμένα σε εύχρηστα σχήματα μπλοκ. Συνήθως αυτό το φαγητό αποτελείται από κρέας και/ή αφυδατωμένα λαχανικά, αλάτι και διάφορα καρυκεύματα. Τα καρυκεύματα εξαρτώνται από την εταιρεία που φτιάχνει τους κύβους λαχανικών και οι κύριοι προμηθευτές περιλαμβάνουν τα Maggi, Knorr που ξεκίνησαν την τάση του κύβου στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι κύβοι  χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν γεύση σε σούπες και σάλτσες. Ως υποκατάστατο ζωμού και για να πήξουν και να αρωματίσουν ένα φαγητό.

Ο πρώτος κύβος  δημιουργήθηκε το 1908 από τον Ελβετό κατασκευαστή τροφίμων Julius Maggi και ονομάστηκε bouillonwürfel. Πριν λανσαριστεί ο εμπορικός κύβος στην Ευρώπη, η Maggi χρησιμοποιούσε τη δική της σκόνη  στις έτοιμες σούπες και σάλτσες. Λίγο αφότου η Maggi κυκλοφόρησε το bouillonwürfel, η βρετανική εταιρεία OXO και ο Γερμανός κατασκευαστής τροφίμων Carl Heinrich Theodor Knorr άρχισαν να παράγουν τις δικές τους εκδοχές του κύβου  το 1910 και το 1912 αντίστοιχα. Αυτές οι τρεις εταιρείες εξακολουθούν να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού στον κόσμο και μπορεί να βρεθεί σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα πίσω από το ζωμό είναι να προσφέρουμε πολλή γεύση στα φαγητά χωρίς να χρειάζεται να φτιάξουμε μια παρτίδα ζωμού από κόκαλα ή ζωμού από την αρχή. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι κύβοι μπουγιόν έχουν γίνει βασικό συστατικό σε ορισμένους πολιτισμούς. Για παράδειγμα, στην Κεντρική Δυτική Αφρική, οι κύβοι μπουγιόν Maggi χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή κλασικών πιάτων όπως το μπρεζέ και το jollof . Το Maggi είναι επίσης η προτιμώμενη μάρκα κύβων bouillon σε όλη την Ινδία, όπου τοποθετείται σε κάρυ και σούπες. Στο Μεξικό, οι κύβοι Knorr bouillon είναι μια δημοφιλής επιλογή για την παρασκευή enchiladas ρυζιού και κοτόπουλου.

Κύβοι  εναντίον ζωμού από κόκαλα

Οι κύβοι Bouillon δημιουργήθηκαν ως ένας τρόπος για να αντικαταστήσουν τον ζωμό οστών. Που χρειάζεται πολύ χρόνο και χώρο για να γίνουν. Ο ζωμός οστών χρησιμοποιεί επίσης πολύ κρέας ή/και κόκαλα. Οι κύβοι  παρασκευάζονται από ζωμό ή αφυδατωμένο κρέας. Μπορούν να μετατραπούν σε ένα γευστικό κρέας και ζωμό στον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει το νερό. Επιπλέον, ένα κουτί με κύβους μπουγιόν χωράει στο πίσω μέρος του ντουλαπιού, όπου ένα φλιτζάνι ζωμό από κόκαλο πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Παρά τον χρόνο και την ποσότητα φαγητού που χρειάζεται για να παρασκευαστεί ζωμός από κόκαλα, είναι φτιαγμένο με λιγότερα συστατικά από τους κύβους. Οι οποίοι παρασκευάζονται με MSG και μπαχαρικά και τείνουν να είναι πολύ αλμυροί. Αν και πιο λιπαρό, ο περισσότερος ζωμός από κόκκαλα είναι ήπιος σε σύγκριση με τους κύβους και για αυτόν τον λόγο είναι καλύτερο συστατικό για χρήση όταν επιθυμείτε περισσότερο έλεγχο στη γεύση ενός πιάτου. Οι κύβοι θα μεταδώσουν τα μπαχαρικά που αναμειγνύονται στο τετράγωνο. Κάτι που εξαρτάται από τη μάρκα και τη γεύση του ζωμού. Ο ζωμός από κόκαλα έχει επίσης κολλαγόνο ενώ οι κύβοι  όχι.

Ποικιλίες από κύβους λαχανικών

Οι κύβοι έρχονται σε μερικές διαφορετικές ποικιλίες. Κάθε μάρκα βάζει τη δική της περιστροφή στους κύβους με μια ποικιλία από μπαχαρικά. Εκτός από τους παραγωγούς, οι κύριες ποικιλίες κύβων μπουγιόν είναι το κοτόπουλο, το μοσχάρι, τα λαχανικά και το αρνί, αν και το τελευταίο δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο τα άλλα τρία. Ο ζωμός κοτόπουλου, βοείου κρέατος και αρνιού παρασκευάζεται από το αφυδατωμένο κρέας του αντίστοιχου ζώου, συχνά μαζί με αφυδατωμένα λαχανικά, μπαχαρικά και γλουταμινικό μονονάτριο. Ο ζωμός λαχανικών παραλείπει τις ζωικές πρωτεΐνες και χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων λαχανικών όπως καρότα, κρεμμύδια και σέλινο.

Χρήσεις κύβων λαχανικών

Οι κύβοι  χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν περισσότερη γεύση και μπαχαρικά σε ορισμένα τρόφιμα. Συγκεκριμένα  σούπα, στιφάδο, ρύζι και σάλτσες όπως σάλτσα BBQ . Αυτοί οι κύβοι μπορούν επίσης να διαλυθούν σε νερό για να γίνει ζωμός . Μερικοί τρίβουν τους κύβους για να δημιουργήσουν μια πλούσια σκόνη που μπορεί να αναμειχθεί σε ποπ κορν ή να πασπαλιστεί σε τρόφιμα.

Πώς να μαγειρέψετε με κύβους λαχανικών

Κάθε κύβος  φτιάχνεται διαφορετικά. Ανάλογα με τη μάρκα, τα μπαχαρικά ποικίλλουν, όπως και το είδος του κρέατος και η ποσότητα MSG και αλατιού που χρησιμοποιείται. Ανεξάρτητα από το είδος του κύβου που χρησιμοποιείται, όλα διαλύονται με τον ίδιο τρόπο σε ζεστό νερό και σάλτσες. Ένα φλιτζάνι βραστό νερό αναμεμειγμένο με έναν κύβο μπουγιόν κάνει ένα φλιτζάνι ζωμό. Μπορείτε να λιώσετε έναν κύβο  απευθείας σε μια σάλτσα για να προσθέσετε μια στρώση με κρέας. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα ζωμό που στη συνέχεια προστίθεται στη σάλτσα. Μπορούν επίσης να τριφτούν σε σκόνη και να χρησιμοποιηθούν ως αλάτι καρύκευμα.

Τι γεύση έχουν οι κύβοι λαχανικών;

Γενικά, ο ζωμός είναι ένα τούβλο με έντονη, αλμυρή γεύση. Οι γευστικές αποχρώσεις εξαρτώνται από τη μάρκα και τον τύπο του ζωμού που χρησιμοποιείται. Τα πρόσθετα μπαχαρικά και λαχανικά μπορούν να περιλαμβάνουν κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο, αλμυρό, βασιλικό, δεντρολίβανο, κουρκουμά και άλλα. Το κρέας που χρησιμοποιείται παίζει επίσης ρόλο. Καθώς ο ζωμός κοτόπουλου έχει γεύση πουλερικών, το βοδινό έχει πλούσιο κόκκινο κρέας και τα λαχανικά είναι πιο ελαφριά.

en_GBEnglish

Main Menu