Κοντά ζυμαρικά

Αν αναρωτιέστε πόσα είδη ζυμαρικών υπάρχουν, θα πρέπει να ξέρετε ότι η απάντηση δεν είναι ακριβής, αφού μπορείτε να βρείτε πολλά είδη και ποικιλίες από το καθένα από αυτά. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα από 20 είδη ζυμαρικών, από τα οποία υπάρχουν και άλλες ποικιλίες. Στην περίπτωσή του , τα κοντά ζυμαρικά είναι μια κατηγορία που χρησιμοποιούνται συνήθως για πιάτα με σάλτσες.

  • Μακαρόνια : είναι τα αγαπημένα των μικρότερων του σπιτιού, όπως φαίνεται είναι πιο στενά και μπορείς να βρεις δύο ποικιλίες ή ίσια ή καμπύλα.
  • Ριγκατόνι : ιδιαίτερα κατάλληλο για σάλτσες κρέατος
  • Πέννες : είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη ζυμαρικών , σε μορφή σωλήνα, η υφή του είναι γρατσουνισμένη εξωτερικά.
  • Fusilli : είναι τέλεια για να φτιάξετε μια ποικιλία ζυμαρικών, είναι ζυμαρικά σε σχήμα έλικα.
  • Ruote : είναι ιδανικά για παιδιά και μπορούν να συνοδεύονται από ψάρι, κρέας ή λαχανικά.
  • Farfalle : είναι ιδανικά για την παρασκευή σαλάτας ζυμαρικών , οι άκρες είναι οδοντωτές και σε σχήμα πεταλούδας.
  • Maravilla – Είναι ένα είδος ζυμαρικού μικρότερο από κόκκους ρυζιού και χρησιμοποιείται κυρίως σε συνταγές κονσομέ.
  • Τορτελίνι : είναι ζυμαρικό που δεν είναι λεία και έχει σωληνωτό σχήμα.
  • Νιόκι : ένα διαφορετικό και εκλεκτό ταυτόχρονα ζυμαρικό, τα νιόκι ή τα νιόκι είναι ένα οβάλ σχήματος ζυμαρικό γεμιστό με πατάτες.
  • Capelli – Ονομάζονται και noodles , είναι η σύντομη εκδοχή των μακαρονιών.
  • Bucatini : είναι πιο λεπτό είδος μακαρονιού αλλά με τρύπα μέσα.

Μακριά ζυμαρικά

Είναι πιο περίπλοκα στην κατανάλωση και μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία:

  • Σπαγγέτι : είναι τα τυπικά ζυμαρικά όλης της ζωής, μακρόστενα και στρογγυλά.
  • Pappardelle : αυτό το είδος ζυμαρικών είναι μακρύ και έχει μια αρκετά φαρδιά επίπεδη ταινία .
  • Χυλοπίτες : είναι παρόμοια με τα μακαρόνια αλλά με πιο φυτικό μέρος, αντί για στρογγυλά.
  • Fettuccine – είναι γνωστό ως η ρωμαϊκή εκδοχή της ταλιατέλας .
  • Λαζάνια : αυτά είναι τα πιάτα που χρησιμοποιούνται για την ιταλική συνταγή λαζάνια , παρόμοια με τα κανελόνια, αλλά αυτά χωρίζονται με στρώσεις και τα υλικά τοποθετούνται ανάμεσα στα πιάτα.
  • Κανελόνια : είναι μικρότερα λαζάνια που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν με κρέας ή λαχανικά.

Γεμιστά ζυμαρικά

Αυτό το είδος ζυμαρικών χαρακτηρίζεται από τη γέμιση με διαφορετικά υλικά και αποτελείται από διαφορετικές υφές. Τα κύρια γεμιστά ζυμαρικά που υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Ραβιόλια : σε σχήμα τετράγωνου, είναι ένα είδος ζυμαρικού που είναι γεμάτο με τυρί, κρέας ή λαχανικά.
  • Cappetlletti : είναι ένα γεμιστό ζυμαρικό παρόμοιο με ένα C.
  • Agnolotti : είναι μια ποικιλία ραβιόλι, αλλά με στρογγυλεμένη άκρη.
  • Τορτελίνια : σε σχήμα ρολού με κόμπους, γεμίζονται με διάφορα υλικά.

Διατροφική συμβολή ζυμαρικών

Αποτελούν μια ουσιαστικά ενεργητική τροφή. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε ζυμαρικά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Έχει επίσης πολλές ιδιότητες: χαμηλά σε λιπαρά, περιέχουν πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες. Επίσης, όταν το μαγείρεμα των ζυμαρικών αυξάνει τον όγκο τους κατά τρεις και μας δίνει ένα αίσθημα κορεσμού, είναι εύπεπτο. Μεταξύ 60 και 70% αποτελείται από υδατάνθρακες που απορροφώνται αργά ( άμυλο ) και το 12-13% είναι πρωτεΐνες ( γλουτένη ). Η συμβολή των λιπών είναι σχεδόν μηδενική. Αυτή η χαμηλή πρόσληψη λιπαρών καθιστά τα ζυμαρικά μια ιδιαίτερα συνιστώμενη τροφή σε αυτές τις περιόδους, η οποία συνιστάται για τη μείωση της πρόσληψης λίπους στη διατροφή.

Τα ζυμαρικά παρέχουν επίσης κάποιες φυτικές ίνες , οι οποίες δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού που είναι τόσο απαραίτητο όταν πρόκειται να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με το φαγητό. Αν καταναλώσουμε την ολοκληρωμένη έκδοση, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα είναι μεγαλύτερη. Η κατά προσέγγιση θερμιδική αξία που παρέχεται από 100  g άψητων ζυμαρικών είναι 350 έως 360  kcal . Η μερίδα (στεγνή, πριν το μαγείρεμα) για ένα άτομο είναι 60 γραμμάρια, με την οποία η θερμιδική πρόσληψη μιας μερίδας είναι γύρω στις 200 kcal.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτή η θερμιδική αξία, όπως και τα άλλα θρεπτικά συστατικά, θα διαφέρουν ανάλογα με τις σάλτσες και τα συνοδευτικά των ζυμαρικών. Εάν προσθέσετε τυρί , κρέμα γάλακτος, κρέας και άλλα τρόφιμα, η περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες εκτοξεύεται στα ύψη, αλλά αν φάτε μερικά noodles ή μακαρόνια με μια απλή σάλτσα ντομάτας , δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου λίπος.

Τα ζυμαρικά και η παρασκευή τους

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι πραγματικά πολύ απλό. Πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αρκετή ποσότητα αλατισμένου νερού, το οποίο πρέπει να αναβλύζει όταν προσθέτετε τα ζυμαρικά, είτε πρόκειται για μακαρόνια , χυλοπίτες και το τηγάνι πρέπει να μένει πάντα ακάλυπτο. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος που χρειάζονται για να μαγειρέψουν, γιατί αυτό εξαρτάται από το είδος των ζυμαρικών που είναι. Τα μακαρόνια, για παράδειγμα, χρειάζονται λιγότερα από τις χυλοπίτες.

Τα ζυμαρικά είναι ψημένα σε σημείο που δεν είναι μαλακά, αλλά λίγο σκληρά στο κέντρο και μπορείτε να τα ελέγξετε δαγκώνοντας λίγο. Όταν τα ζυμαρικά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε μια συνταγή που αργότερα θέλει λίγο χρόνο στο φούρνο, λογικά δεν πρέπει να βράσουν πολύ. Κατά γενικό κανόνα, ο χρόνος που πρέπει να βράσουν κυμαίνεται μεταξύ 7 και 15 λεπτών. Ακόμα και το πιο πηχτό δεν πρέπει να βράσει για περισσότερο από 15 λεπτά.