To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Αυγοδάρτες

Αυγοδάρτες, χτυπητήρια, ποικιλία, σχέδια, τιμές, προσφορές

Αυγοδάρτες, χτυπητήρια, ποικιλία, σχέδια, τιμές, προσφορές

Οι αυγοδάρτες είναι ένα κουζινικό σκεύος που χρησιμοποιείται για ανάμειξη, χτύπημα ή αφρισμό. Αποτελείται από μια λαβή με συρμάτινες θηλιές προσαρτημένες στο άκρο. Τα χειροκίνητα χτυπητήρια ή τα μίξερ είναι από εκείνα τα σκεύη που δεν φαίνεται να λείπουν σε καμία κουζίνα. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται. Συχνά χρησιμοποιούνται ως συμβολική εικόνα του ερασιτέχνη σεφ ή μάγειρα, σχεδόν πάντα συνδεδεμένο με τη ζαχαροπλαστική. Αλλά το μίξερ χειρός είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις, και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι.

Δεν μιλάμε πλέον μόνο για την ποιότητα του προϊόντος -η οποία, φυσικά, είναι πάντα σημαντική-, υπάρχει επίσης μια ποικιλία από διάφορα μίξερ στην αγορά. Αν και μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο με ένα ή δύο, είναι βολικό να γνωρίζουμε ακριβώς ποιο μοντέλο θα μας δώσει περισσότερο χώρο στην κουζίνα ή ποιο να χρησιμοποιήσουμε για κάθε εργασία.

Τι χρειαζόμαστε τους αυγοδάρτες;

Η απάντηση είναι απλή: για πολλά πράγματα. Προφανώς, είναι ένα βασικό εργαλείο για να νικήσεις , δηλαδή, αλλά ο τελικός στόχος μπορεί να είναι διαφορετικός. Η τεχνική είναι απαραίτητη για το χτύπημα των ασπράδιων, την προετοιμασία της βάσης με το βούτυρο και τη ζάχαρη για ένα κέικ, την ανάμειξη υγρής ή στεγνής ζύμης χωρίς σβόλους, το χτύπημα της κρέμας γάλακτος, το σπάσιμο των αυγών για μια ομελέτα, την προετοιμασία μιας μπεσαμέλ.

Η κίνηση του βραχίονα σε συνδυασμό με τη δράση των ράβδων εισάγει αέρα, σπάει σβώλους και γαλακτωματοποιείται . Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε από αυτές τις εργασίες με οποιοδήποτε σύρμα, αλλά αν θέλουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την τεχνική και τα αποτελέσματά μας, δεν βλάπτει ποτέ να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους διαφορετικούς τύπους χτυπήματος που μπορούμε να προσθέσουμε στα μαγειρικά μας σκεύη.

Τύποι

Σύρμα τύπου μπάλας

Το πιο κλασικό, το πιο αναγνωρίσιμο, αυτό που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι. Εάν εξακολουθείτε να σύρετε το τυπικό φτηνό που έχει ήδη λυγίσει τις ράβδους ή, χειρότερα, έχει σκουριάσει, ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ένα νέο μοντέλο. Κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά ή σε ένα σετ διαφορετικών μεγεθών. Τα χτυπητήρια με μεγαλύτερο αριθμό ράβδων δίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να είναι άκαμπτα για να μην χάσουν το σχήμα τους και να χτυπήσουν καλά, αλλά δεν συνιστάται η πλήρης ενοποίηση των ράβδων . Το άκρο της μπάλας πρέπει να δείχνει κάθε ξεχωριστή ράβδο. Έτσι ώστε κατά το χτύπημα να κινούνται ανεξάρτητα και να εισάγουν έτσι μεγαλύτερη ποσότητα αέρα.

Χτυπητήρι με πλαστικές ράβδους ή σιλικόνη

Πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια είναι τα μπαλάκια με ράβδους καλυμμένα με ανθεκτικό πλαστικό ή, πολύ καλύτερα, σιλικόνη. Είναι εύκαμπτα αλλά άκαμπτα, με το πλεονέκτημα ότι δεν καταστρέφουν κανένα υλικό κουζίνας και είναι ανθεκτικά στη θερμότητα.

Επίπεδο αυγοδάρτη

Έχει την εμφάνιση ενός συνηθισμένου χτυπητή μπάλας αλλά ισοπεδωμένο. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για να δουλέψετε με σάλτσες και κρέμες σε χαμηλότερα και πιο επίπεδα τηγάνια ή κατσαρόλες . Είναι επίσης γνωστό ως σύρμα roux, ιδανικό για την παρασκευή μπεσαμέλ και παρόμοιες σάλτσες.

Σύρμα ζύμης

Ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί με ζύμες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής . Οι ομόκεντροι δακτύλιοι της κεφαλής είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε οι σβώλοι των πιο παχύρρευστων μαζών να σπάνε εύκολα. Χωρίς να χρειάζεται υπερβολική ανάμειξη. Είναι τέλειο για να δουλέψετε με προζύμι, προτιμήσεις ή πιο πηχτές ζύμες μπισκότων και μπισκότων.

Μίξερ χειρός

Έχουμε αδυναμία σε αυτό το vintage σχέδιο που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, κάτι που είναι πολύ της μόδας. Είχαν πέσει σε αχρηστία με τον ερχομό των ηλεκτρικών μίξερ, αλλά είναι για άλλη μια φορά τάση και η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν υπέροχα. Μετακινώντας τη μανιβέλα μπορείτε εύκολα να επιτύχετε υψηλή ταχύτητα και αντοχή στο ανακάτεμα και το χτύπημα χωρίς να κουράζετε τα χέρια σας, ιδανικό για παρασκευές ζαχαροπλαστικής.

Αυγοδάρτες από χάλυβα

Αυτός ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, εκτός από εντυπωσιακός και πολύχρωμος, είναι πολύ πρακτικός για την εισαγωγή μεγαλύτερης ποσότητας αέρα στη ζύμη και την αποφυγή σβώλων που φτάνουν σε όλες τις γωνίες του δοχείου.Είναι επίσης τέλειο για παρασκευές ζαχαροπλαστικής όπως καραμέλα σε κλωστές ή σοκολάτα .

Σπυράλ αυγοδάρτες

Είναι πολύ αστεία η κίνηση του ελατηρίου που επιτυγχάνεται πιέζοντάς το σε μια σκληρή επιφάνεια. Αυτό είναι ακριβώς το μεγάλο του πλεονέκτημα: η σπειροειδής σχεδίαση του καντράν έχει σχεδιαστεί για να αναμιγνύεται μετακινώντας τον πάνω-κάτω. Είναι τέλειο για το χτύπημα ή τη γαλακτωματοποίηση υγρών σε βαθύτερες κατσαρόλες ή για να βοηθήσει να πήξουν παρασκευάσματα όπως κρέμα, μπεσαμέλ ή σάλτσα.

en_GBEnglish

Main Menu