To marketplace του eshops.gr είναι σε διαδικασία δοκιμών ελέγχου και δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις.

Σετ Μαγειρικών Σκευών

Σετ Μαγειρικών Σκευών, κατσαρόλες, τηγάνια, ποικιλία, προσφορές

Σετ Μαγειρικών Σκευών, κατσαρόλες, τηγάνια, ποικιλία, προσφορές

Τα σετ μαγειρικών σκευών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε κουζίνας. Κάθε συνταγή απαιτεί ένα συγκεκριμένο τηγάνι και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να έχετε μια κατσαρόλα και ένα σετ τηγάνια για να κάνετε τις προετοιμασίες σας σωστά. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε έναν οδηγό αγοράς που ετοιμάσαμε για να σας βοηθήσουμε να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με τα καλύτερα σετ μαγειρικών σκευών. Ρίξτε μια ματιά για να βρείτε το καλύτερο για εσάς!

Τι είναι τα σετ μαγειρικών σκευών;

Ένα σετ μαγειρικών σκευών είναι μια συλλογή από κατσαρόλες διαφορετικών μεγεθών και τηγάνια που συνήθως έχουν διαφορετικές λειτουργίες ή επιλογές. Συνήθως περιλαμβάνει ένα πλήρες σετ δοχείων από ανοξείδωτο ή υαλοποιημένο χάλυβα. Ικανά να αντέχουν στα οξέα του σαπουνιού ή του πλυντηρίου πιάτων.

Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα διαθέτουν πάτο που διαχέει τη θερμότητα και ευέλικτη βάση για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε όλους τους τύπους εστιών. Αν και σας συνιστούμε να διαβάσετε τις ενδείξεις κάθε μοντέλου, για να βεβαιωθείτε. Αν θέλετε να έχετε μια καλή κουζίνα εξοπλισμένη δεν μπορείτε να μη χάσετε ένα από αυτά τα σετ.

 

Πώς να επιλέξετε ένα ποιοτικό μαγειρικό σκεύος;

Για να επιλέξετε σωστά ένα σετ μαγειρικών σκευών, πρέπει να λάβετε υπόψη την ποιότητα όλων των κατασκευαστικών στοιχείων, αφού μια συλλογή από κατσαρόλες υψηλής αντοχής είναι ικανή να σας συνοδεύει στην κουζίνα για δεκαετίες. Σε πολλά σπίτια, αυτές τα σετ μαγειρικών σκευών περνούν από τη μια γενιά στην άλλη χωρίς μεγάλη φθορά. Εδώ σας αναφέρουμε τους βασικούς παράγοντες για να αγοράσετε τα ιδανικά μαγειρικά σκεύη με καλά χαρακτηριστικά.

Το υλικό

Το υλικό είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τις κατσαρόλες,  ή σετ μαγειρικών σκευών για να εξοπλίσετε την κουζίνα σας. Αν και είναι αλήθεια ότι όλες οι κατσαρόλες είναι παρόμοιες στη σύνθεσή τους, υπάρχει ένας διαφορετικός αριθμός υλικών που διαφέρουν. Ως προς το επίπεδο αντοχής τους στη θερμότητα, την ικανότητά τους να αντέχουν στα οξέα των τροφίμων και την ασφάλεια των τροφίμων, όλοι οι πολύ σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Υπό αυτή την έννοια, οι καλύτερες κατσαρόλες είναι αυτές από ανοξείδωτο ή υαλοποιημένο χάλυβα. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατσουνιές, κραδασμούς και υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και σε θέση να αντιστέκεται στα οξέα των τροφίμων και στο σαπούνι πιάτων.

Ομοίως, τα ενισχυμένα μαγειρικά σκεύη από τιτάνιο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το τιτάνιο είναι το πιο ανθεκτικό στοιχείο που μπορείτε να βρείτε σε μοντέλα κατσαρολών. Επίσης έχει χημικές ιδιότητες που είναι εντελώς ακίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων και είναι εξαιρετικά αντιδιαβρωτικό. Τα πιο καινοτόμα και ποιοτικά μοντέλα μαγειρικών σκευών έχουν κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα με λαβές τιτανίου, βακελίτη ή μεταλλικά με λειτουργία κρύου και βάσεις από χάλυβα TransTherm Cromargan.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι ενσωματώσεις τιτανίου κάνουν τις κατσαρόλες λίγο πιο ακριβές σε σύγκριση με τον μέσο όρο. Αλλά η σχέση ποιότητας/τιμής είναι εγγυημένη και, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αξίζει την αρχική επένδυση.

Από την άλλη πλευρά, αν ψάχνετε για φθηνότερα μοντέλα, συνιστούμε να επιλέξετε συλλογές τηγανιών από χυτό αλουμίνιο ενισχυμένο με επάνω στρώματα κάποιου υλικού ανθεκτικού στα οξέα. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα υλικά ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας που έχετε. Ώστε να είναι συμβατά με εστίες, κεραμικές εστίες ή άλλες.

 

Η επίστρωση

Η επένδυση είναι το προστατευτικό στρώμα του ταψιού. Διατηρεί τα τρόφιμα μακριά από την τοξικότητα ορισμένων μετάλλων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του σώματος. Ακόμα προστατεύει το εσωτερικό υλικό από τους όξινους παράγοντες του σαπουνιού ή των τροφίμων.

Μπορείτε να βρείτε εσωτερικές και εξωτερικές επικαλύψεις. Αν και η εσωτερική είναι συνήθως η πιο σημαντική. Διάφορα στρώματα προστασίας που επηρεάζουν επίσης τον τύπο θέρμανσης της κατσαρόλας, τον χρόνο που χρειάζεται για να ζεσταθεί και την κατανομή της θερμότητας. Με άλλα λόγια, τα μαγειρικά σκεύη με πολλαπλές στρώσεις επικαλύψεων τείνουν να θερμαίνονται πιο αργά. Η επιλογή του μοντέλου με βάση τις στρώσεις του εξαρτάται από το είδος των συνταγών που έχετε συνηθίσει να προετοιμάζετε. Ομοίως, τα ασφαλέστερα υλικά για επένδυση δοχείων είναι το θερμολόνι, το τιτάνιο, ο χάλυβας, ο χαλκός και το τεφλόν υψηλής ποιότητας.

 

Μεγέθη

Τα σετ μαγειρικών σκευών ξεχωρίζουν για την προσφορά μιας ολοκληρωμένης συλλογής από κατσαρόλες για κάθε είδους παρασκευές. Από κατσαρόλες για μαγειρευτά και ρυζιού μέχρι δοχεία σούπας. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο με διαφορετικά μεγέθη. Για να έχετε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κουζίνας κατάλληλο για κάθε είδους συνταγές.

 

Πώς να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη;

Ο σχολαστικός καθαρισμός των σκευών είναι απαραίτητος. Για να έχετε πιο καθαρό μαγείρεμα και να διασφαλίσετε ότι το φαγητό διατηρεί τις φυσικές του ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο βασικούς τύπους καθαρισμού για όλα τα μαγειρικά σκεύη. Τη σκλήρυνση και το τακτικό πλύσιμο.

Η σκλήρυνση είναι η εργασία καθαρισμού που πρέπει να κάνετε στις κατσαρόλες πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό σας βοηθά να αφαιρέσετε τυχόν ορατά και αόρατα χημικά υπολείμματα που μπορεί να έχουν προσκολληθεί στη διαδικασία κατασκευής. Καθώς και καθαρίζοντας τους πόρους του μετάλλου στο κάτω μέρος των τηγανιών. Επιτρέποντας τη μετάδοση της θερμότητας ομοιόμορφα και γρήγορα.

Για να κάνετε τη σκλήρυνση, πρέπει απλώς να γεμίσετε κάθε κατσαρόλα  με καθαρό μηλόξυδο ή ένα μείγμα από μισό μεταλλικό νερό και μισό ξύδι.

Αργότερα, πρέπει να ανάψετε την εστία και να αφήσετε το τηγάνι να ζεσταθεί λίγο λίγο μέχρι να βράσει το υγρό καθαρισμού. Μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού του, περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε το νερό με τα υπολείμματα σε κατάλληλο μέρος για αυτό.

Για να ολοκληρώσετε τη σκλήρυνση, ξαναγεμίστε την κατσαρόλα με μεταλλικό νερό για δεύτερο γύρο θέρμανσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική βρωμιά και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του ξιδιού.

Όσο για τον συμβατικό καθαρισμό, θα πρέπει να το κάνετε κάθε φορά που έχετε χρησιμοποιήσει τα μαγειρικά σκεύη. Εδώ συνιστάται μόνο να πλένετε στο χέρι με σφουγγάρι αφρού, σαπούνι με μέτρια οξύτητα και ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

en_GBEnglish

Main Menu